Den första snön har smält

Jippi, inte vill jag att det ska bli vinter inte!

Har nu ätit och väntar på att mamma ska komma hem. Ringde nyss mormor och frågade om glasyr till muffinsar. Har hittat ett recept på frosting och ville veta om hon visste något mer. Tydligen kan man visst blanda florsocker med grädde. Hon hade inte provat det själv men det skulle visst funka!

I morgon är det Halloween. Ännu en högtid påhittad av handeln. Oj så lurade vi är bara för att köpa saker. Men med nära vänner kan det bli rätt mysigt endå. Tända lite ljus i detta eviga mörker...

Så är det bara tre dagar kvar av lovet och söndagen är den enda oplanerade dagen. Troligtvis blir det lite plugg inför engelska provet nästa vecka. Fast ingen vet vad det ska vara prov på... Dålig planering kanske?

IKEA borde verkligen titta över deras beskrivningar. Hur svårt kan det vara att markera upp och ner. Sedan kanske man borde kika i instruktionerna lite bättre... Men en liten byrå har jag och faster lyckats skruva ihop under dagen. Rätt mycket återstår däremot.


Den första snön har fallit

Drar upp för fönstret, lite vitt ligger på backen. Och, snön faller ned.

Ska kolla lite recept till fredag. Kom på vars jag ska leta...

Jobbar idag. Sen hoppas jag på att få färga håret när jag kommer hem.

Jo, jag såg Världens härligaste män igår. Kategori Playern. Varför i hela världen ska man kategorisera alla människor? Vad är meningen? Djupt instoppat i ett fack som är svårt att ta sig ur. Varför, varför, varför, varför? Det har man ju hört att man inte ska göra, enda sedan barnsben har man fått det inpräntat. Men då går 5an och gör tvärtemot. Och programledaren? Har ingen aning om vad hon heter men har aldrig riktigt gillat henne. Det är mitt val, kanske har hon bara haft otur med sina program...?

Thats it for today.


Riktigt så här mycket snö är det inte, men nära på.

Fotat och klart

Skämt å sido. Men nu har jag krälat omkring på golvet klart. Bilderna har jag ännu inte kikat på. Tror endå att de blev ganska bra... Lite photoshoppande återstår men det kan jag nästan göra på skolans otroligt bra datorer. Där allt bara hänger sig och tar typ fem minuter. Jo, sedan så är skärmarna nästan skapade av Moder Jord. Kulörerna, o så fina..

Ska ikväll försöka få tag i Elin S. Hon svarar inte på mobilen visst... Ska planera lite mer för fredagen. Dessutom blir det lite RoomService. Får se om jag får sällskap av pappa eller om han somnar... Det åter står att se. 

Morgondagen? Lite mer jobb. Broder Tuck ska visst ha kompis här. Typ maskerad. Hoppas endå att jag kan få håret färgat under kvällen. Vill dessutom att smärtan i foten och i höften ska försvinna. Vad jag har gjort i höften har jag ingen aning om men det känns som att det borde knäcka till snart... Foten? Ja, den är ett problem i sig...


Trött...

Var rätt så slut när jag kom hem igår. Rätt mycket kunder osv...

Har nyss käkat frukost, sitter nog här ett tag. Duschar, lunch? Pluggar lite engelska och sedan lite foto till singel omslaget. Nu har jag en idé så nu ska jag skapa en studio. Hoppas att det går fint.

Jo, hade en engelsk talande kund igår. Han skulle bara betala men man blir lite ställd. Svårt att komma på vad man ska säga och så...

Drömde i natt att vi var tillbaka i skolan. Hade fysik med Olle då Anders var borta. Så vi fick inte veta matteprovet... Dessutom hade jag sjukt svårt att fokusera på fysiken, vet inte vad jag gjorde men jag tror lektionen slutade med att vi byggde torn med färgpennor. Fråga inte varför....

Fick skolkatalogen igår. Det blev väl ganska bra tycker jag.


Foten gör ondare än den gjort på länge. Har ont när jag trycker mittpå den. Ta mig till en läkare, please?

Fortsatt lov

Jo, men vissa ska jobba. 11.48 sätter jag mig på bussen till Färg&Tapet. Men jag får då pengar för det i alla fall.
Tapetyra idag?

Vad mer? Ja, halloween på fredag. Det ska firas med vänner. Tanken var att vi skulle baka och se på film. Nu har ännu en till fallit bort från vårat järngäng. Vi får se vad vi gör, hur det blir och så.

Dessutom är jag lite smått deprimerad över att jag inte lyckats hitta några skor. De enda som dög igår var ett par på Team Sportia. Dock fanns det bara, enligt den sämsta försäljaren ever, storlek 42 som minst. Lite han ljög då en av visnings skorna var i 41 1/3. Tråkigt. Kanske blir det att beställa från SneakersnStuff. Ett par svarta Adidas har jag hittat där... Men jag vet inte, mamma är lite misstänksam mot att beställa via internet. Kalla det gammalmodigt men jag förstår henne nästan. Annars ska man ju till IKEA den 16/11. Kanske det blir Skopunkten då?

Jo, spelade CSI igår. Nördigt jag vet... men det var ju kul! Löste två mysterier. Värsta bästa utredarn är jag!

Ha de så bra idag!

Måndag och ny vecka

Looov! Har idag varit på stan med Elin K, hittade dessvärre inga skor. Tråkigt... Men jag har köpt hårfärg och bokat klipptid. Hoppas nu att jag inte har fysiklabb då... 

På väg till Elin mötte vi typ alla lärare på Balder. Nk Lena, Anneli, Gunilla och Inge. Plus flera till som jag inte vet vem de var.

Skriver detta från en liten MacBook på en pilatesboll. Rätt najs! 

Vintertid, here we go

Vaknade halv nio imorse. Så är det, lade mig kring halv tre sommartid. Halv två vintertid.

Elin S och Linnea var här igår. Vi lirade Guitar Hero och Sing Star. Man är väl inte riktigt världs bäst på att sjunga men det går hyfsat. Sen såg vi någon störd film på trean. Med Jude Law och Matt Damon. Det sista vi såg så slog Damon ihjäl Law i en blå eka mitt ute på havet för att sedan lägga sig bredvid honom och hålla om liket. Man är inte riktigt normal då kom vi fram till.

Dagen? Ja, hittils har jag lyckats käka frukost, stöka bort, köra igång diskmaskinen, duschat, burit ut soporna och bäddat sängen. Mormor ringde och hade dåligt samvete för att hon inte ringt under helgen. Jag har varit ensam hemma och hon var väl rädd att jag skulle känna mig ensam eller något.. Men hon är härlig min mormor. Får nog ett par tjocksockar till jul. Finns det något bättre egentligen? Jag lever mitt liv i tjocksockar, utan dem skulle tårna ha trillat av.

Nu går Simple Plans skiva för fulla muggar. Måste komma på en låt till singel omslaget jag ska göra på Fotografisk bild. Vad kan det tänkas bli?? Har jag sagt att jag framkallat alla bilder nu? Jo, i fredags körde jag på ett stort papper och det blev ganska bra! Lite trixigt är det men det fixar vi. Kom att tänka på engelska läraren som kom ut i torsdags. Vi satt i korridoren och väntade på att lektionen skulle börja. Finns det någon här som är duktig på teknik och vill ha ett MVG i engelska? Hallå, vi är typ 26 teknikare, hälften ITare. Det var den bärbara som krånglade när vi skulle se på film. Hela klassen gick in och på typ 1 minut var det fixat. Rätt najs de va?

Nae, ska redigera lite bilder hade jag tänkt. See ya later


Från kvällen då det var så fint på älven... Lite photoshoppad men visst.

I´m sure you have heard it all before

Efter en dag i ensamhet så känns det lagom skönt att det är kväll, kanske blir det att krypa ihop framför en film eller något annat. Vi får se.

Vaknade 05:18 i morse. Somnade om och vaknade sedan kring åtta. Låg och vred och vände på mig till nio. Tänk att det ska vara så svårt att sova länge? Nu har det varit sol ute idag, nästan i alla fall. Mörkret kommer nu och klockan ska vridas tillbaka en timme i natt. En timme plus och mörkare kvällar. Resultat? Tröttheten kommer ännu tydligare på kvällen, varför ska det vara så otroligt mörkt på vintern?

I alla fall så kom jag att tänka på skolan. I veckan har vi gjort två rätt lätta laborationer. En i fysik och en i kemi. Min grupp var alltid klar först och så. Det jag egentligen skulle skriva var att innan fysiklabben kom vi in på politik. Har man blivit stor när man pratar om olika partier och deras åsikter. Nu var det sverigedemokraternas plats i riksdagen vi fasade över och sedan skulle ITarna rösta på miljöpartiet då de är för nedladdning? Är det sant funderar jag? Känner mig inte riktigt insatt i ämnet... Men i alla fall så verkar vi växa upp. Nästa val röstar vi och farfar vill med hela sitt hjärta att jag röstar på sossarna. Så kanske det blir. Reinfeldt sköter inte riktigt sitt jobb som han ska tycker jag.

Läste i Norran i morse att det slängs otroligt mycket skolmat i Skellefteå kommun. Tydligen läggs hela 7 kronor ner på en portion. 7 spänn! Helt otroligt, tänk att det kostar typ 60 på Max eller Dallas.... Nu har man visst blivit lurad hela livet då man köper lunch. Det verkar nästan hutlöst dyrt. 7 kronor per portion is the shit! Men allvarligt, lagar de bättre mat slängs mindre och då är de av med ett problem.
Nu har Bert Karlsson börjat med Matakuten, i tv4, 21:00 på måndagar. Tre kockar ska laga bättre mat på tre olika skolor. Ena kocken hatar fabriksgjord mat och säger att smaken sitter kvar på tungan i dagar. Hon berättade i alla fall hur dåligt det är med pulvermos. Massa E225 och så, typ smörarom. Dagen efter eller kanske två dagar efter så får vi, just det potatismos från pulver... Superpepp på att äta det. Njae, kanske inte riktigt.

Ja, ska nu kolla på bilderna från idag. Kanske kommer det upp något här...

Friday night

Efter några dagars uppehåll skriver jag nu detta. Varför just nu? Arbete och matteprov har kommit i vägen.

Känner mig lite smått mosad. Efter lite slit i mörkerrum, livräddning och ett matteprov på 80 min så har man rätt till det. Jo, sedan var det så otrooolig god mat. Lägg märke till ironin.
Kanske var den redan äten en gång för att sedan hamnat igen i bläcket? Oja, så såg det ut och det växte i munnen. Medelhavslasagne med smak av lax. MED SMAK AV LAX??? Nu får de ju tamefan ge sig. Har de visat lasagnen en bild på en lax eller? Nepp, en macka, morötter och 2 glas vatten blev det. Härlig uppladdning inför matteprovet.

Matte provet. En sak för sig. Nästan hela TE2B satt kvar i 80 min. Anders tyckte att nu får ni sluta och lämna in provet. Jag kände mig klar och har kontrollräknat nästan varje uppgift som gick att kontrollräkna. Hoppas nu på det bästa, med tanke på att Alexander tydligen fick lite panik med 6 minuter kvar och 2 uppgifter oräknade. Har jag kollrat bort mig? Tyckte ju att det var ganska enkelt... Inte alla uppgifter är räknade efter konstens alla regler men det är väl svaret som räknas eller?

Ja, i alla fall så har vi nu lov i en vecka. Skönt, vila lite för att sedan ge sig in i en tre veckors period med ett prov per vecka. Engelskan är först ut och vi har ingen aning om vad vi ska plugga på. Tänk så tokigt det kan bli. Dessutom ska Teuen vara klar och inlämnad. Och som grädden på moset har jag utvecklingssamtal den 13/11 med allas vår favorit lärare Sven. Tur bara att Alexander har tiden efter mig så att jag verkligen måste ut därifrån. Pappa ville visst komma dit men då vi ska montera luftvärmepump den dagen har han nog inte tid. På tal om fader så ville han att jag skulle smsa om hur provet gick. En kortversion av det som står här över och jag fick svar. Det trodde man inte... Kanon! :) stod det. Stolt blev jag. Har inte så stora förväntningar på min far då han misshandlar tangentbordet med sina pekfingrar. Använd flera fingrar...

Vad mer? Misslyckades stort på livräddningen. Fick inte upp dockan.. Shit pommes. Thats life, vi skulle visst träna mer på det senare. Okej. Men ett G har jag. Förhoppningsvis det enda bland mina betyg. Så har det varit och förhoppningsvis ska det förbli så. Bränn inte ut dig har jag hört många gånger, mest från mamma men jag har lätt för det teoretiska. Jag gör mitt bästa och ja, resultaten kan inte bli så mycket bättre än vad de är.

En vecka full med möjligheter väntar nu. Spännande att se vad som ska fylla den. Att sova till en början skulle jag nästan tro. Sedan är det lite pepp på fredagen då vi ska baka spookiga kakor. Hahha, gangstergänget och jag.

Sweet dreams are made of cheese
... Sov gott där ute i mörkret.

Tisdag

teknikutveckling,matte, kroppkakor, kemi, fackteckning


Ja, ska kanske ut snart. Pappa vill kolla på hur högt vattnet är. Rätt så, jag vet, var ner tidigare idag...

Kollade skor efter skolan, kängorna på Din sko hade för höga skaft. Har jag tur så köper kanske mamma ett par till mig i Umeå i helgen.

Sven, den skurken, kan inte Solid works. Tur då att han ska lära oss det. Vi kan mer, Alexander kan det vi gjorde utantill då hans program stängdes ner av sig självt inte bara en utan två gånger. Stackarn.

Ja, det var nog allt från i dag. Ha de så fint!

Oj, oj

Det är inte många gånger man tar sig tid att läsa igenom allt man har skrivit. Gjorde det nyss och blev kusligt påmind om allt. Nästan ett år tillbaka. Annorlunda har man börjat skriva och ändrat sig med bilder här och var. Skolan tar min tid och allt handlar om TE2B. Och mina vänner. Och alla prov. Och foto. Hoppsan men ganska glad blir man när man läser:
Dagens fundering, går det att lösa 45 sockerbitar i 1 ½ liters cola? Hahah, det har vi fortfarande inte provat, men man måste ju liksom göra det! 

Nä, nu tre inlägg på samma dag. RESPEKT.


Så mycket tid, så lite att göra

DIG:
Hur lång är du? 1,75 m
Vad vill du bli när du bli stor? Helst möbeldesigner 
Vad pluggar du? Teknik
Vilken hårfärg har du? Fejkat rött
Sminkar du dig?  Japp
Använder du läppsyl?  Dagar då läpparna är torra som sandpapper
Har du kysst någon idag? Nepp


FAMILJEN:
Bor dina föräldrar ihop? Jadå
Hur många syskon har du? Ett, Broder Tuck
Vad är det senaste du sa till din pappa? Hejdå, vi syns ikväll?
Vilken mat lagade din pappa senast? Spagetti och köttfärsås i går med mig
Hur många ställen har du bott på? 2, båda på Öhn, Ursviken

KOMPISAR:
När var du senast med nån kompis? Räknas klasskompisar så för typ 3 timmar sen, annars i lördags
Vem sov du hos senast av dina kompisar? Elin K?  
Vem har du varit kompis med längst? Elin K
Vem känner dig bäst? Oj, svårt att säga det är nog många 
Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde de? Blir det bättre då?   
Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar?  Nej, jag umgås med de jag trivs med

KLÄDER:
Vad har du på dig idag? Jeans, linne, tshirt och kofta 
Har du bytt om idag? Från pyjamas till kläder och sen kläder till pyjamas ikväll
Favorittröja? Min blåa hood, smurftröjan
Sexigaste klädesplagget på andra könet? Ett par snygga jeans eller en tshirt, svårt att säga...
Har du gett bort kläder nån gång? Jo, mina barnkläder har nog andra ärvt.      
Vad använder du för skor? Eeh, många olika?

VÅGAR DU:
Skrika åt dina föräldrar? Jo, mamma ville att jag skulle vara arg då och då...
Klä dig annorlunda? Varför inte?
Vara dig själv? Självklart, jag är den jag är. 
Ge dig på utmaningar? Visst, ingenting är omöjligt. 
Äta små kryp? Kryp hör hemma i skogen.


SKOLAN:
Vad heter din skola? Balderskolan
Vad heter din favoritlärare? Jonas Degerstedt hette han då, i nian. Fortfarande bäst.
Vad är dina favoritämnen?  Bild, matte och ja? Fotografisk bild!!!
Snyggaste läraren på skolan? Har du sett lärarna på Balder?   
Tråkigaste ämnet? Teknikutveckling, behöver jag säga något mer?
Har du skolkat mycket senaste året? Inte en enda lektion
Hur tar du dig till skolan? Med tokar som kör buss

NÅGON:
Som förstår dig: Väldigt många, beror på hur bra jag förklarar
Som du längtar efter: Mina vänner
Som du hatar: Livet är för kort för att hata

VEM:
Kramade dig senast:  Oj, mamma kanske?
Var hos dig senast: Lillkusinen
Var du hemma hos senast: Linnea?
Ringde du senast: Mamma


JAG:
Är singel: Japp
Är rädd för att bli övergiven: Varför det? Det bor rätt många här i världen.
Svär ofta: Nej, svär man så har man ett dåligt ordförråd!
Sjunger i duschen: När jag är extra glad och har tid på mig
Är en morgonpigg person: Visst, tänk bara att få stiga upp och käka frukost. Det är bäst!  
Skulle kunna ha pyjamas på mig i skolan: Njae, knappt mjukisbyxor...
Är kär i kärleken: Det vore lite skumt?!? 
Vill ha barn: Om typ 10 år eller så.

HAR DU:
Piercingar: Bara i öronen, 2 st.
Pojk/flickvän: Nae
Jobb: Vick på Färg & Tapet då och då 
För många vänner: Onej, snarare tvärt om.
Rymt hemifrån: Nae, men jag stack till farmor då jag var tre. Med mamma några meter bakom mig.
Färgat håret: Sen åttan?
Bra självförtroende: Har fått höra det ja.
Varit kär: Vill då tro det i alla fall
Gjort något olagligt: Njae, inte vad jag vet och kan komma ihåg
Somnat i skolan: Nej, där är jag för att lära mig något
Brutit ett ben: Inte än.
Tappat bort mig i min hemstad: Haah, jo det har jag väl 
Sett en fallande stjärna och önskat: Då jag tänker aningen för logiskt så vet jag att det inte fungerar...
Varit otrogen: Nej, skulle inte falla mig in
Gjort något som jag lovat mig själv att inte göra: Troligtvis
En hemlighet som ingen vet: Det finns några stycken


BRUKAR DU:
Titta dig själv i spegeln: Ja, spegeln är uppfunnen av människan 
Ha ångest: I samband med massvis att göra!
Drömma mardrömmar: Sällan, drömmer tokiga grejer i stället
Klä dig i svart:  Å, jo allt mer ofta
Lita på folk: Det vill jag då göra

SISTA PERSONEN SOM:
Sov i din säng: Jag??
Fick dig att gråta: Gråter gör man inte, bit ihop och ta dig igenom allt.
Du delade en dricka med: Längesedan sist, har faktiskt ingen aning...
Du fick sms från: Josefin


Halkigt och minusgrader

fysik, håltimme men teu, teu, kycklinggryta?, engelska, matte

Denna dagen har som vanligt spenderats på skolan. Bussen var lite sen, Anders hade självklart öppnat klassrummet och ville sedan ha in fysik uppgifterna vi skulle göra. Så jag rev ut dem ur anteckningsboken och gav dem till honom. Ska jag skriva namn? Nej, jag känner igen vem som skrivit. På alla eller mina? Frågar då, var det någon som skrev sitt namn? Efter lite mer räknande, räknade visst ut vissa i fel ordning. Lite krångel och så så blev det rast och vi hämtade våra teu prov. Ett fel hade jag, Alexander ett fel och Camilla ett eller två? Hoppas nu att vi har alla rätt! Peppade som vi var på teknikutveckling och Sven så gick vi ungefär en timme tidigare till lektionen. Satte oss vid Solid Works och började rätta till våra fel vi hade sedan tidigare och fortsatte sedan rita på den lilla stången till löpvagnen. Hela lektionen tog det då en viss lärare vid namn Sven hela tiden försvann från lektionen. Dessutom flinar han bara när man vill ha hjälp. Jag tror inte att han kan programmet så värst bra.

Efter maten som var väldigt suspekt, var det verkligen kyckling i grytan och vad var det egentligen? Så hade vi engelska, rätt chill då vi såg film. Innan lektionen trodde jag att jag skulle bli hjärntvättad då man bombarderades med spelsnack. Helt galet... Alla möjliga spel eller filmer och jag fick ännu öva på min förmåga att bara stänga av.

Matten? Jo, rep. Förenkling och sådant är svårt. Med bokstäver ännu svårare. Ska nu plugga in det här i veckan och sedan prov på fredag. Engelska glosor till torsdag. Sedan var det visst inget mer. ITarna har programmeringsprov på torsdag men det verkar inte så seriöst. Det går säkert bra för dem, ganska duktiga är de.

Världen har blivit grå. I alla fall vädret, tänk om jag skulle vilja fota litegrann? Inte kul nu.. Lika bra kanske då min fot fortfarande inte riktigt är så bra. Och, och, och... Sade kanske att jag var blöt om foten i fredags och att skon inte torkat på ett dygn? I alla fall så vet jag varför nu, det är hål i sulan... Bra kvalla, not. Det var inte längesedan jag köpte dem. 400 spänn kastat i sjön. Nu måste jag ju verkligen köpa ett par nya skor. I morgon blir det nog att ta fram Conversen. De trasiga, silvertejpade, glappande skorna. Men de har hel sula. Eller kanske mina vita Nike? Tål att tänkas på.

I morgon blir det sovmorgon en timme, kanske har solen börjat komma fram då? I morse var det verkligen mörkt där kring kvart över sex. Men enligt Alexander så var det ett mystiskt ljus kring sju... Solen sken över hustaken, får se om jag lägger märke till det i morgon. Börjar med min favorit lektion genom alla tider. Teknik utveckling. Det blir att haxxa löpvagnen ännu mera. Kanske till och med montera ihop den? Vi får se det där och då.

Söndag, en dag närmare måndag

Slutet på veckan och jag känner att det inte finns så mycket att sysselsätta sig med. Ute regnar det, lagom kul sedan då jag har ont i foten, en promenad är utesluten. Kanske blir det att cykla en sväng om vädret blir bättre. Så här sitter jag i nya(!) mjukisbyxor. Tar det lugnt, käkade inte frukost förrän vid tio. Även pappa var seg upp och sedan har det blivit lite tv..

Farfar var förbi och berättade att han och farmor bara ska köpa julklappar till oss barnbarn och inte till deras barn. Vi får väl se om det hänger i sig enda till jul. Ungefär nu brukar deras funderingar om julklappar börja. Så länge kvar men så många tankar. Såg förresten att Blomsterslottets Tomtestaden öppnade i veckan. Visst är vi i oktober fortfarande eller går tiden så fort att jag inte hänger med?

Gårdagkvällen spenderades med Elin och Elin. Riktigt kul hade vi, på något sätt blir det visst långt mellan gångerna.. Fast nu siktar vi mot Halloween och smider planer.

Vad mer? Inte särskilt mycket kanske, gillade ni bilden i förra inlägget?


Ge mej solsken, värme och glada människor. Ja, ITarna håller CocaCola under armarna..

Är detta slutet för professor Eppes?

Hej hopp, har slösat dagen med att rita i Photoshop. Så här blev reslutatet.

Ja. jag ritar med ritplatta och ja, jag har haft en bild att utgå ifrån. För er som undrar så är detta sångaren i Simple Plan, Pierre Bouvier. Några timmar tog det men jag har lärt mig mycket under resans gång.

Ska väl snart käka middag. Vad det blir har jag ingen aning om, pappa och jag är mästerkockar i helgen då mamma och Broder Tuck är i Etuna. De förlorade mot Nacka? med 6-3? Tror jag. Inte så säkert kanske men det går ju alltid ta reda på.

Ikväll blir det nog att hitta på något med i allafall Elin S. Får se om det blir någon fler.

Ha de så gott och njut av det som är kvar av denna lördag!

Jodidium, otroligt

fotografisk bild, gympa, korvstroganoff, matte, kemi


Nu regnar det. Punkt slut. Storma har det gjort, snöat och i Umeå var det visst jordbävning. Oj, oj.

Roligast idag? Att kopiera upp bilderna från negativen. Helfränt. Likt magi dök de upp på de vita papprerna. Inte blev det rakt och inte fick jag tillräckligt med svärta men nästa gång så!

Tråkigast idag? Förutom vädret så gympan. Får inte och vill inte med denna smärtan vara med. Måste nu kontakta sköterskan och höra vad hon säger, Micke vill ha ett skriftligt beslut. Ska jag fortsätta att vila? Såå jobbigt..

Bästa experimentet? Jod kristallerna på kolven. Den lila röken som var giftig. Och mycket såg man.. Kikade över axeln på Alexander. Lärarn var i vägen osv. Men tufft var det. Kanske. Lite i alla fall.

Största oron? TEU och fysiken. Fysik uppgifter till måndag morgon. En har jag inte klarat, har inte ansträngt mig och fråga någon som kan men det får Anders ta. Han kan ju inte tro att vi kan allt liksom... TEUen, jo det ska jämföras innan lektionen på måndag. Tackar för hålet vi har innan! Och tack Alexander som verkligen vill jämföra, han har nog alla rätt och inte jag. Men jag tänker positivt och glömmer nog TEUen.

Stördaste drömmen? Jo, jag utredde i natt fallet med de nersågade träden. Helt plöstligt föll de ner och lika plötsligt var de borta igen. Massvis med saxar och sekatörer låg på brottsplatsen när vi var klara trots att jag hela tiden städade. Vem det nu var fick jag aldrig veta då jag vaknade innan jag löst mysteriet. Drömde innan detta, visst samma natt. Att TE2B hade filmkväll eller något, skulle ta bussen hem men fattade inte busstidtabellen, satt då kvar och såg en film med de som var kvar. Inte heller där vet jag vad det var för film då jag vaknade innan vi började titta...

Bästa prylen? Min fina mp3. Den gör mig sällskap här nu när jag sitter ensam. Alla är borta och själv är jag nog till klockan tio ikväll. Om jag inte tar mig i kragen och hittar på något. Får se hur det går.

Middag? Jo, sallad. En grekisk variant väntar på mig i kylskåpet tillsammans med några ciabatta bröd. Dessutom har jag fått DigitalFoto. Tack mamma!

Väldigt många frågor med lika många svar. Hör gärna av dig så slipper det bli så ensamt här i mitt lilla hus
.


Ännu en dag äldre

fackteckning, håltimme, pannkaka med grädde, engelska, grafisk design


Nu verkar tröttheten komma krypande tillbaka. Lyckligt borttappad i 3 dagar. Behövs det helg kanske?

Trots en lång dag har jag endå haft trevligt. Modebilden blev i princip klar i morse. Hjälpte sedan till lite med Teuen. Grattis Camilla 17 år förresten! Sedan lyckades vi faktiskt sitta väldigt länge i matsalen i dag, typ 40 min minst. Rekord! Engelskan? Haah, ett skämt. Trodde jag kunde grammatiken. Njae inte riktigt... Oj,oj det blir nog att plugga lite mer till provet. Kanske lite mer än bara läsa igenom... Filmen sedan, Amazing Grace. Rätt okej endå. De 10 min vi såg. Allt för the human rights. Kan TE2B rätta varandras läxa? Kanske inte. Oj, många missförstånd blev det. 
Grafisk design? Jo, kreativitet var ordet. Klippa och klistra. Sedan flygplanslogga. Sebbes grafitti plan med diamanter blir nog det snyggaste. Doris såg nog en utveckling av min logga. Tråkigt att man måste lämna in så många idéer. Det har jag lite svårt för. 

Sket i kemi läxan, två sidor att läsa. Det kan jag nog göra innan lektionen. Annars blir nog morgondagen rätt chill. Fotografisk bild, hoppas att vi får se bilderna! Sedan gympa, men jag ska inte vara med. Har uppehåll i 4 veckor, på grund av en överansträngning i foten. Helt galet. Sedan matte och kemi. Sedan HELG!!
Vad ska man hitta på? Pappa har jobbarparty och Broder Tuck och mamma ska till E-tuna. Lycka till där säger jag bara! Men själv blir jag. I allafall fredag kväll och sedan lördag på dagen då pappa jobbar. Kanske blir det bio i Ske-hamn på söndag kväll om pappa och jag kan hålla oss vakna... Det är den stora frågan.  

Vad blir det ikväll då? Jo, soova. Typ åtta, lägger mig i sängen och slocknar direkt. Får se hur det blir.


Kalla det skurkaktigt om du vill

fotografisk bild, svenska, risgrynsgröt, en sväng på stan, campus + föreläsningar


Sedan sist har det egentligen inte hänt så värst mycket.
Svenskan skrev vi en analys eller nåt om lyrik. Sedan lunch och stan med Alexander, Isabel och Victorx2. Vi hann med både Kappahl och Lek och Hobby. Riktigt kul. Kanske inte. Boman köpte presentkort till sin mamma på Kappahl och sedan skulle vi visst se Lek och Hobbys nya lokaler. Massvis med Warhammer och barbie dockor. Visste ni att Paris Hilton finns som barbie docka? Jo, tur det för hon har ju så liite pengar. Alexander ville inte köpa en Star Wars hjälm att ha på skolan och vi förundrades över priserna på leksakerna. Stackars de som jobbade där, vi fick lite underliga blickar må jag säga...

Ja, sedan blev det Campus och föreläsningar. Lagom kul att lyssna på två från Tieto Enator som knappt hördes. Trodde att jag äntligen skulle få veta vad de gör där. Haah, där trodde jag sååå fel. Inte fattade jag något av det jag hörde. De verkar ha bra lön och företaget står för allt, i princip. Men datagrafiker, det lät faktiskt rätt kul! Och så fina grejer de hade gjort!! Efter lite fika skulle vi egentligen ha stannat för att lyssna mer om typ sjuksköterska och nåt mer men så bra som vi är stack vi. Jag, Isabel och Boman gick tillbaka till stan, Morö backe borna cyklade hem till sig. Vi mötte Sebbe och Viktor i stan och jag tog 14.20 bussen hem. Träffade Elin S för tredje gången idag.

Mormor och morfar var hemma här när jag kom hem, Broder Tuck hade fått skolkatalogen och jag upptäckte att min favoritlärare över alla tider hade bytt efternamn.

Nu väntar engelskan, grammatik. Och sedan att laga mat, mexicanasoppa skulle det visst bli. Ska nog rita lite på ritplattan också, nu känns det som att det kanske blir ett resultat.

Tänkte avsluta detta med att tacka alla människor som lyst upp min dag. Utan er vet jag inte vad det hade blivit.Fotoframkallning

Sitter här nu på fotografisk bild, har just kommit upp från studion där vi framkallat filmen. Den står nu i sköljning i ca 30 min. Sen får jag se om jag lyckats, än får vi inte några papperskopior men o så spännande det är!

Temat på fotograferingen var tre, vi hade 10 chanser på oss, kanske 12. Å vad jag vill ha mina foton nu!

Från studion tidigare. Nu ska vi snart fota till ett singelomslag. Vilken låt ska man välja?

Snart lämnar vi in dikterna, hahah. Kul. Not. Sedan Campus.

You look so beautiful today

sovmorgon, matte, hamburgare, kemi, fackteckning

Man kunde ju aldrig tro att det var jobbigt med sovmorgon. En timme kämpade jag med att ligga kvar, när pappa kom in 8.20 och sa god morgon, nu sticker jag så hade jag tänkt stiga upp. Helt plötsligt blev jag mycket tröttare och låg en stund till. Vad är orsaken till det? Så är det nästan jämt ju...

I alla fall så åkte jag 10.08 in till stan, pratade lite med Erik. Gick i kapp Nils och Christer. Hann till skolan och blev förhörd. Har du gjort Teuen? Nixpix. Men jag kan kolla om ni räknat fel. Tackar tackar. Haah, lite respekt. Konstigt var det men allt var rätt och nu har även jag räknat det. Och jo. 5,9 mm blev det. Tokigt är det men visst, jag är visst bland de bästa på att räkna. Oj oj så många frågor man har fått. Till och med Anders tyckte att jag var duktig då jag visade Alexander idag hur man förkortade bort något. Lyssnar och sträcker på ryggen, upp med hakan. Haah.

Lunchrasten blev lite galen idag. Typ tio minuter på att äta och hinna till kemin. För att det bara var två köer... Hatar gud och mattanterna oss? Det är inte roligt att stressäta. Förstår de inte det? Inte kul. Inte kul alls.

Var på stan lite efter skolan. Broder Tuck skulle byta glasen i glasögonen och satt ensam på Selins. Sprang tvärt på HM sedan. En skinnjacka blev det. Har länge velat ha en och nu verkade tillfället komma. Mamma sade sedan att det varken är en vinterjacka eller... Ja, hon sa inget mer men hur länge har jag på mig jacka? Likadant med vinterskor. Hur länge är man ute liksom? Ja, ja så kan det vara.

Fotade på Broder Tucks träning igår. Fem åringen var klart tuffast. Min nya kompis.


Back in business

sovmorgon, engelska, matte


Efter en lång och välbehövlig helg är jag nu tillbaka. Hjärnan har gått men inte riktigt så bra, oj så trött jag har varit! Så jag har sovit och tagit det lugnt, varit ute i friska luften och fotat lite. Dessutom har jag hunnit med lite fysik.

Fick sovmorgon idag. Började kvart i ett. Två lektioner och sedan slut för dagen. Härligt, jag blev ännu piggare. Lektionerna var chill. Engelskan, grupparbete... inget gjordes. Matte, grupparbete... haha nu skulle det väl inte vara så men jag, Issa, Alle och Boman (nu var jag duktig va Issa?) satt vid några bänkar som var ihop flyttade. Oj, vad bra vi var. Anders sa inte till oss och jo, vi räknade nästan rätt på mordet. Jo, vi skapar alibin. 11.30 blev snubben dödad. Charlie Eppes, here we come!

Och gissa vad. När börjar jag imorgon? Jo, kvart över elva. Haah, så bra är jag.

Något som stör mig är fysiken, vad i hela friden. Uppgift fem har jag inte lyckats lösa, hur ska jag tänka? Har jag snurrat in mig? Alexander, hjälp?!? 

Trots kemi boken som ligger i väskan sticker jag med på Broder Tucks träning. Tar med boken och läser där. Funderar om jag ska fota lite? Eller blir belysningen tokigt gul? Vi får se...

När är halloween egentligen? Då ska det spookas lite och bakas kakor.. Hahah, vi spårade visst lite Linnea?


Alla är så glada och du är så bra

Torrpastell, jonföreningar, brända köttbullar, grammatik, indesign.Dagen har varit lång men intressant. Kommer nästan inte ihåg vad som hänt. Har dessutom fotat lite ikväll, sket totalt i foten och stack ut med pappa för att fota lite dimma och solnedgång. Har inte hunnit titta på bilderna men ISO 800 säger väl en hel del... Skak,skak,skak.

Sitter nu och försöker lösa matteläxan via msn och sms. Hel festligt. Kan det vara så att log(x+1)+log(x-1) =3 kan bli roten ur 1001? Hoppas nu att Alexander svarar så att man kan få ett vettigt svar. Jag hade nästan glömt att jag hoppat över den uppgiften då Isabel ville ha hjälp. Så här går det nu när man bara har matte tre gånger i veckan. Lönlöst.

Gympakläderna ska packas och matten ska ner i väskan. Snart är det gonatt sov gott och jag får äntligen sluta ögonen. Har käkat middag på Max med familjen och köpt linsvätska.

Bussen körde i morse en hel knasig väg, svängde inte ned vid musikskolan utan fortsatte rakt fram. Ska bli intressant att se i morgon om den kör samma väg. Dessutom fotar jag analogt imorgon bitti. Tio bilder med temat 3. Tokigt.

Har nu tjatat massa strunt. Ha de bra!


aaaaaa

mörkerrum, poesi, potatisburgare, skolsköterskan, programråd, frekvens

Ja, idag har jag varit till skolsköterskan. Diagnos? Översträngning. Yeah, sure...
Åtgärd? Vänta ut det onda, det går över förhoppningsvis. Smörj Zon salva. Nae, jag är allergisk. Skit i det annars hamnar du på akuten.
Var det värt? Njae, kunde nog ha pratat med kanske vem som helst.

Programrådet förpestade den annars så trevliga dagen. Har man haft en bra klass så har den bara blivit bättre.

Nu är det svårt. Drömmer om att jag är stressad, sen och allt möjligt. Kanske är det mycket på skolan? Alexander tyckte att man nog borde skriva upp allt i en almanacka. Vadå? Inte är det så mycket... Eeh jo. Det var bara att tänka efter.
Matte läxa
Teu prov + löpvagnen + uppg. i Solid Works
Fysik uppgifter
Svenska, dikten ska vara klar om en vecka
Engelska, glosor
Bilden på fackteckningen ska nog vara klar snart och helst superbra

 
Det är nog mer men jag orkar inte tänka på det. Dessutom har jag fått ett layout jobb på halsen. Broder Tucks innebandylag har en hemsida. Den hemskaste. Och vem ska göra om den? Jo, lilla jag. HJÄLP. Först och främst så verkar det lite knöligt, inga html koder än så länge i allafall. Vad ska det stå där då? Och, allt...... Jag tror jag blir knäpp.

Säger bara: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Den bästa reaktionen idag, det bästa uttrycket och så känns det.

Fackteckning, kemilabb, engelska och grafisk design tomorrow. Tur jag har mina vänner. Ni är de bästa!

Ikväll blir det lite layoutjobb, matte och sedan Room Service. Kanske får man sig ett gott skratt. Somnar sedan som en klubbad säl.

Ha re gott!

Skolavslutningen, längesedan. Bilden verkar skum... Färgerna är lite störda.

Nepp

Efter flera försök så nej. I kväll ville det sig inte. Hade en bild i huvudet men det gick inte rita. Tråkigt..
Pappa däremot han lyckades.

Nu har jag färglagt... Han ska alltid vara så duktig.
Haah, ja snart går jag och lägger mig. Har inte så mycket ork kvar efter dagen. Tänk att det bästa för att slappna av är att sova. Otroligt skönt men snart går det till överdrift. Vad i hela friden ska jag göra för att orka? Det gäller att inte tänka på att varva ner utan vara speedad till det att man lägger huvudet på kudden och slocknar direkt. Tror du att det fungerar så tror du fel. Jag vill soooooova....

Nu äre slut tjatat. Hoppas på att foten håller så jag kan gå till rummet så kanske jag ser Vänner innan jag slocknar.

Sov gott eller nåt!

Pain in the fot.

....sovmorgon....lite solidworks....ekvationer och funktioner....korv och mackaroner....kemiprovet tillbax....pastellkritor....


Nu är det så att jag måste ta mig till skolsköterskan i morgon. Kosta vad det kosta vill. Min fot lever tydligen ett eget liv och två leder, tåleder, smärtar ordentligt. Jag har svårt att gå. Typiskt, det är ju det man vill kunna göra. Det kan ha gått över i morgon också. Hoppas på det. Det gäller att tänka positivt.

Började dagen med en underbar lektion i Teknik utveckling. Löpvagnen började ritas och. Vi gjorde fel. Det är bara att börja om. Tur att vi inte hann så långt. Men vi är rätt så elit. Min grupp. Nästan de enda som stannat kvar, många har tagit sovmorgon. Därför hänger jag, Alexander och Camilla ihop i ur och skur. Sven hjälper inte att ha i närheten. Han pratar knappt svenska, nästan grekiska. Man måste vara på topp för att förstå. 

Jo, 44 av 46,5 på kemin. Hyffsat bra.  


Så otroligt länge sedan det känns. Kul hade vi med våra sjärtlappar.

Ny vecka

....gitter....engelskaplugg....löpvagnsräkning....kycklingwook....tävling....logaritmer....


Dagen har gått fort. Rätt bra, otroligt fort för en måndag. Men, löpvagnen är inte så kul direkt. Tackar Alexander och Camilla för samarbetet. Det går i alla fall framåt! Sen fick vi hemprov i Teu också. Hur seriöst är det på en skala? Inte mycket.

Vad mer? Ja, veckan verkar rätt bra. Fick nog ingen engelska läxa, sedan matte till fredag. Men logaritmer? Hur svårt är det då? Kanske lite... Förhoppningsvis hinner jag göra det på skolan.

Ikväll blir det tvn. Bert Karlsson har ett nytt program som handlar om skolmaten. Där är man alltid lika engagerad. Ska bli kul att se!

Morgondagen bjuder på sovmorgon i en hel timme, lite mer löpvagn, matte, vi får tillbaka kemi provet och sedan lite bild. Rätt bra endå!

Dom är ju så tråkigt trasiga..

Hade en idé om vad som skulle stå här...

Några timmar sedan sist och jag håller på att få spunk. Ärligt. Timmarna drar sig fram och jag vill egentligen bara sova. Fast, måndag i morgon. Kanske inte det roligaste att vakna upp till... Får i alla fall träffa mina vänner. Alltid något.

Tanken har slagit mig många gånger idag. Vad gör jag med mitt liv egentligen? Inget. Skulle inte tro det. Tråktråk. Apa. Men har jag orken att ringa någon? Nae, känner inte för det. Inte i dag. Tänk om man nån dag bara fick ett sms.
Nu hittar vi på detta, kom hiiiit.
Då skulle man allt må. Nae, sitter här med mp3n i öronen. Broder Tuck har en sällsynt kompis, som för övrigt retar gallfeber på mig. Bara av att se honom. Ops. Inte snällt. Men vad kan man säga? Det är sanningen.

Den hemska sanningen är att jag faktiskt ser framemot nästa vecka. Är det skola är det alltid nåt att göra. Så det så. Engelskan är förresten inte inpluggad än heller. Det tar emot något enormt att kika på den.
Så måndag i morgon. Ny dag, nya möjligheter. Fysik, mer ljus, Teknikutveckling, löpvagn? (Alexander och Camilla, nu ger vi järnet!), lunch, engelska och matten. Roligast? Matten. Utan tvekan. Logaritmer, here we go!

Nu blev det tjat och gnat. Men dagens feeling är så, ursch. Apdåligt. Regnar gör det också. När ska solen skina?

Bjuder på denna bild som är ritad tidigare idag.


Har faktiskt varit rätt duktig på sistone. Många bilder å så...

Deppigt värre

Regnet bara öser ner. Kanske inte men så känns det i alla fall. Hösten är här.
Å så mysigt med mörkret, färgerna och de tända ljusen. Lögn, lögn, lögn. Faktum är att det blir kallare och kallare, löven faller till marken för att bli en brun gegga av allt regn.

Mörkret? Jo, är man inte tillräckligt trött så blir man det nu, dra täcket över huvudet bara. Höstdepression? Inte än nej, tur det att jag har mina vänner, klasskompisar och alla andra som gör livet lite gladare. Men trodde du hösten var rolig, tänk om. Det är på sommaren som man lever. Höst/vinter gör mig otroligt sömning. Vad tror ni om min natt? 21:30 till 8:45. Tokigt. Galet. Lite sjukt.
Det ligger i släkten detta, kom fram till det igår. Allt är farfars fel. Nu stiger jag inte upp fyra för att hälsa på tidningsbudet och hämta in tidningen, men nästan. 6:15. Det är mer min tid, och det blir allt mörkare. Snart ser man inte mer ljus.

Läxa? Haah, jo till i morgon. Vår förtjusande engelska lärare gav oss glosor till på måndag. Härligt. Tror inte att jag pluggar så mycket på det nu, har ju hål i morgon. Efter fysiken.

Gardiner är på väg upp. Jo, har grävt fram mammas röda sammetsgardiner från linneskåpet. Upp ska gardinstången men jag och pappa är oense om i vilken höjd. Jag vill ha den så nära taket som möjligt. Men tänk om jag ska ta bort gardinerna? Då sitter ju stången där och ska den bort blir det ju skruvhål i väggen. Så kan vi ju inte ha det. Ååh, jag tror jag blir tokig.....  

Nu ska jag rita lite. Glad gubbe på det!  Ha de!


Erik äger en resturang på Cypern. Det trodde ni inte va?

Vad har jag uppfostrat för barn som inte äter bullar till frukost?

Nu har jag stor städat, dammtorkat och dammsugit. Härligt, äntligen känns det lite fräschare.

IKEA ska besökas i november och det blir nog några små inköp. Tankarna har börjat ila runt och lite grann blir det nog inhandlat.

Ikväll blir det surströmming hos farmor och farfar. Det ska bli gott.

Kanelbullens dag idag. Hipp hipp hurra?

Close yet far


Slut på denna vecka

....analysera....orientering....fiskpinne....logaritmer....kemiprooov....


Helt slut och med lite pain i fotleden sitter jag nu här. Dagen har varit helt galen. Kände mig inte så pepp varken på gårdagen eller idag. Gårdagen ska vi inte bry oss om, på skolan 8:30 till 16:00 medan vissa var lediga. Inte så sena med att gnugga det i ansiktet....

I alla fall så började dagen med fotografisk bild. Analys av bild utan lärare, chill. Sedan orientering, detta har plågat mig länge. Dagens tur var helt sjukt lång och det tog tid. Tillbaka och ombytt på skolan kvart över 12. Trodde matten började 20 över. Nepp halv. Så då fick man ju hela femton minuters lunch. Fick veta att maten nästan var slut. Panik. Gick dit, hade ju prov efter matten, lite mat måste man ju få. Alexander och gänget hade stått i kö i en kvart. Lite mat och sedan stängde visst köerna en efter en. Två minuter senare hade jag svalt fiskpinnarna, druckit fyra glas vatten och tillsammans med Camilla var vi på väg mot lektionen. Skulle Anders bli arg? Hann i tid och fick äntligen andas ut. Allt detta med en fotled som kanske(?) är stukad. Not so nice.

Efter lite logaritmer skrev jag kemi provet, typ 10-15 min tog det... Inte svårt. Ingen tyckte det. Hade flyt på väg mot bussen, typ grön gubbe hela tiden och bussen stod där. Nu känns det helt plötligt som helg och jag somnar nog som vanligt rätt så fort även i kväll. Har inga problem med det känner jag. Men Numbers har börjat om så det blir nog det. Go Charlie!!

Går helgen lika fort som resten av veckan så är det väl måndag på ett ögonblick. Ska nog vila dessa två dagar, kanske hitta på något. Vi får se.

Det var ju nyss... Sommaren kom liksom aldrig. Nu är hösten här med allt vad det innebär, ja på med långkalsongerna och tjocksockarna!!

Valenselektroder...haah, visst.

....studion....gamla tider och dikter....mexicanasoppa....nanometer....

Lite dåligt, inte många läser då. Typ en. Intressant.

Har nu pluggat lite kemi, tredje kapitlet är sammanfattat och jag har nu en dag kvar av min pluggar vecka. Inte den mest seriösa, typ 20 min per dag. Men lite mer än 0 i allafall.

Denna bild pryder mitt bokomslag. Helt fixad med min lilla älskling, inget photoshoppande här inte..

Helt plötsligt var vi mitt i veckan och dagarna flyger förbi utan att märkas egentligen. Morgondagen blir lite trög. Bild 8.30 i en timme sedan hål till typ halv 2. Intresse klubben antecknar. Kemi ska pluggas då, hoppas att jag får någon med mig så jag inte sitter där i min ensamhet. Då vissa är lediga hela dagen, vad har jag gjort för att bli straffad av gud på detta viset?

Emo i kanske nån timme, Alexander i två minuter i dag. Rättvist? Njae skulle inte tro det. Nu ska jag inte klaga över detta mer, jag ska inte bry mig. Inte ens lite. Nepp. Inte alls.
(Bryr du dig så gör mig sällskap och diskutera kemi. Gärna.)

Vad händer med livet, vi tillbringar de mesta av våra vakna timmar på skolan. Visst tillsammans med vänner har man skoj. Men vad händer sedan? Panik. Känns jobbigt. Är detta en sådan dag? Kanske...

Ja, ska fortsätta rita hade jag tänkt. Då slipper man tänka... Roomservice ikväll, ska bli kul.

Ta det lugnt nu.

RSS 2.0