Julen kom ikapp även i år

Efter en dag med snö/regn och med vänner sitter jag här för att göra lite skolarbete. Lite engelska, lite bild och lite till fotografisk bild. Ganska roliga grejer ändå. Bortsett engelskan.

Skyltsöndagen i Ursviken var ett stor skämt. Typ åtta bord. Det tog väl fem minuter att gå igenom allt. Sedan gick vi en mödosam promenad hem till mig. Vi såg ut som dränkta katter alla fyra. Torkade oss under luftvärmepumpen och fikade lite sedan. Erik glänste sedan i Guitar Hero. Vi tvingade han att spela med gitarren åt andra hållet. Ganska kul, sedan blev det Buzz music quiz. Inte är man så bra i det.... BlondinErik gick sedan hem till sig för att plugga matte. ElinS och Linnea stannade lite längre men lämnade sedan mig med mitt skolarbete. Nu ska jag göra det, snart...


Det här är en gammal bild. Så det så...

Lördag kväll

Gårdagen bjöd på gympa, matteprov och kemi. Matten gick okej, det kändes som att jag kunde allt. Nu har jag väl inte alla rätt men kanske.. Kemin var däremot ett skämt. m=n*M. Vår lärare trodde på allvar att vi inte kunde skriva om den formeln. Hon tog upp svt trianglen och svamlade på om mol och atommassa. Som tur var så fattade jag faktiskt, men det drog ut på tiden. Rätt mycket, oj vad fort det hade gått om vi hade haft någon annan lärare...

Dagen började 8.00. Väckaren ringde och tanken for genom huvudet, vilken dag börjar jag så att jag kan stiga upp åtta? Nu skulle jag upp och jobba så det var bara att andas ut, det var lördag. 4 timmar på Färg&Tapet, massvis med kunder som egentligen inte skulle varit där. Vem vill renovera sitt hus nu? Ja, logiken går inte alltid att resonera efter. Hämtades av mormor och morfar. Fikade och sedan drog jag och mamma på Konsum. Handlade middag och sedan fick jag köra lite bil. Efter middagen hamnade jag här. Ska kanske starta Indesign och jobba lite med layouten på engelska uppsatsen. Väntar i alla fall på ES. Vi ska nog lyckas hitta på något ikväll!

Skyltsöndag i morgon i Ursviken. Ska dit med vänner, kanske blir det att köpa lite julgodis? Broder Tucks klass ska visst sälja lite... Ja, ja snart ny vecka. Måste hinna rita lite på kollektionen också. Tråkigt att jag inte har något ljusbord.


I morgon tänder vi det första ljuset av fyra. Julen har visst kommit hit även i år.

Snart är det faktiskt helg

Bara ett litet matteprov i vägen, sedan ser jag klart. Matten, ja vad ska jag säga... Idag har jag pluggat matte längre än vad jag någonsin har gjort tidigare i mitt liv. Allt som allt tre timmar. Nu har jag ägnat rätt så mycket tid åt att repetera lite grann. Men ändå gick mycket till att greppa f(a+h)-f(a)/h. Jädrar, nu har jag dragit det fram och tillbaka. Kanske har det verkligen satt sig djupt inne i ryggmärgen som en trevlig liten kunskap.
Derivata är inte svårt när man får använda de snabba och lätta formlerna. Det är bara Anders som förpestar livet med att lägga in saker som vi inte riktigt kunde på förra provet. Vi har inte jobbat någonting med det sen sist men vi ska ändå kunna det. Hoppas att alla kan det så att vi får lämna det bakom oss. Hoppas, hoppas.

Två och en halv timmes skola idag. Indesign och typografi. Sedan kvart över fyra bussen hem. Haah, trodde jag ja. 25 minuter sen var den på grund av något stort fel och 60 pers stod och väntade i kylan. 16.40 bussen kom innan ersättningsbussen och alla. Alla. Skulle på den. En liten buss inte en dragspelsbuss utan en vanlig. Kaos.

Nu ska jag försöka att inte tänka på matten så mycket och ska snart gå och lägga mig.


Titta där uppe till vänster. Precis så är det. Inte så svårt det inte!

Konstig, rätt underlig dag

Nu är man då uppe.
Ritade väl i en och en halv timme igår. Lade av halv elva, gick och lade mig och läste min engelska bok. Somnade typ halv tolv skulle jag gissa.

Vaknade igen tjugo över åtta, somnade kanske om och mamma kom in klockan nio. Steg upp och käkade frukost.

Har fört över bilderna till datorn. Ser att de måste photoshoppas lite. Är inte jättenöjd än med bilderna på massa formler. Men en del blev väl ganska fina...

Adam och Sebbe chillar rätt så bra...?

Oh no.... OP har skelett i garderoben.

Med galler för fönstren. Inte riktigt. Vi spärrade in vintern på livstid. Så det så!

Ska gå och duscha nu, sedan matte och kanske lite mer fotande till kollektionen. Får jag tid över ritar jag väl lite grann.

Onsdag, mitt i veckan och helt slut är man

Hoppsan, nu har man tappat läsare helt plötsligt.

Dagen har bjudit på ett besök på Dallas, massa räknande och lite fotande också. Och en hel massa TE2B. Såklart.

Idag har jag fotat både ett skelett och en tavla full med massa formler. Måste hämta kameran och lägga upp bilderna, blev det några bra så kommer de garanterat upp här.

I morgon blir det skola i 2,5 timmar. Tar nog 12.48 bussen in till stan om inte Nils fixat hel ledigt. Han har nämligen mailat Doris... Vi får se hur det blir. Men matte och bild, troligtvis lite engelska också. Om jag är så duktig.


Hur tuff är inte inte den här mp3n? Ganska så...

Solen skiner inte men snön den faller

Gissa vem som börjar 13.35 på torsdag? Jo, jag. Trevligt värre. Nu måste jag väl jobba lite på min kollektion också men det ska inte bli så svårt.

Kan ju förövrigt berätta att jag är klar med Solid Works uppgifterna. Otroligt härligt. Tackar Alexander och Camilla för hjälpen med iskubslådan. Nu återstår bara hylldesignen.

Kemi prov idag också. Hade förträngt det. Hyffsat gick det väl, lite små saker som jag hittade på svar som lät ganska bra. Inte spikat i alla fall, förhoppningsvis MVG. Nu ska vi visst börja räkna också, härligt.

Höll på att halka några gånger idag. Endast i Ursviken. Inte i stan. Här är det lite konstigt plogat så att snön som kom för ett tag sedan nu ligger som en blank is. Och pudersnö på det. Inte det minsta roligt.


Sena fysiklabben i morgon. Tråk, men 450n åker med till skolan i morgon. Nu blir det att fota inspirationsbilder till bilden.

Short on money but long on time

Efter en kall skyltsöndag med snöstorm och en stormig början på denna vecka sitter jag nu här. Glad över att inte ha blåst bort. Vintern sparkade visst upp dörren på vid gavel och klampade in. En halvmeter snö ligger på backen. På vissa ställen vill säga. Upptäckte detta fenomen då jag i morse skulle gå genom skogen till busshållplatsen, helt plötsligt stod jag med snö upp till knäna. Nej, ge mig sommar och 30 grader varmt i stället. Nu har jag fått nog av snöstorm.

Trots att måndagar inte bjuder på särskilt roliga lektioner överträffade denna dag ändå mina förväntningar. Ljugar Anders bjöd inte på någon ballistisk räkning. I stället var det bara att räkna på, rörelsemängd hit och rörelsemängd dit. 
 
Teknikutvecklingen ja, där smög vi oss in för att hinna lite mera. Hårtorken är nu äntligen klar!
Under helklasstimmen fick vi ett grupparbete. Vi ska designa en hylla för DVD skivor och tidningar. Vi ska rita detta på dator, skapa en prototyp av arkitektpapper och sedan rita en anvisning hur du sätter ihop hela alltet. Arbetet ska vara klart vecka 13. Japp, 40% av kursen. Sjukt länge men med värsta bästa gruppen så kommer detta att gå suveränt. Jag, Alexander, Camilla och Nils. Än så länge består våra idéer bara av träd, snurrande hyllor, hyllor med hål för värmeljus och sedan hyllor med plats för DVD spelaren. Inte illa...

Efter en lunch som antagligen var en omgjord variant av fredagens så hade vi engelska. Största överraskningen kom då. En av AIKs spelarfruar från Kanada besökte oss. Hon berättade lite om sitt hemland och hur det är att flytta till mörka Skellefteå. Höggravid var hon och skulle visst ge barnet ett svenskt namn så som Mia eller Owen. Hur svenskt det nu är... Vi fick ställa lite frågor till henne, hann inte med allt så vi skulle visst få höra resten på måndag.
Fast vi fick faktiskt tillbaka provet. Lite nervös blev man då man hade glömt hur det gick. Tre veckor sedan var det vi skrev provet. När Johanna började skriva upp betygsgränserna började vi fundera. MVG 103,5; VG typ 86,5? Ja, det var alltså halva poäng. Hade någon fått just ett halvt poäng och hon hade satt gränserna efter det? Lite lagom kul då att få tillbaka provet med resultatet 103,5. Exakt MVG. Hahah, vi trodde vi skulle dö... Lite smått komiskt att det blev just som vi sagt.

Matten började sedan och ja, Pontus hade fått i sig gift. Efter noga räknande var det aldrig dödligt. Men uppgiften knölade till det rejält för mig och Alexander. Men jag löste det till slut. Sprang och hämtade repetitionsboken och vi började med derivata. Helt ovärt enligt Alexander, lätt att glömma och krångligt enligt Isabel, och vad säger jag? Enkelt och egentligen rätt så ovärda uppgifter. Inte intressant direkt. 

Anders lät oss gå lite tidigare och jag hann med 15.05 bussen. Mötte Linnea och vi pratade om att gå på skyltsöndag nu på söndag i Ursviken. Ganska mysigt. Förhoppningsvis kanske gänget kan hitta på något på lördag också? 
Men i alla fall så när bussen gick genom Ursvikens centrum såg jag en liten kille. Han var kanske 7-8 år. På väg hem från skolan/fritids. Hela han var snöig och han hoppade på alla snöklumpar, slog i plogsträngen och gjorde någon slags hjulning. Helt fascinerad av snön. Längesedan man själv var så där... Men han såg ut att ha kul i alla fall. Sprang i kapp med bussen. 

Lite smått orolig inför kemi provet i morgon. Hoppas att jag pluggat tillräckligt, ska läsa min sammanfattning innan jag går och lägger mig i kväll. Läser nog kanske på väg till skolan i bussen också. Men speciellt svårt är det inte och jag tror att jag kan det. Kemi har jag alltid haft lätt för det är bara vår svamliga lärare som rör till det. Nu litar jag fullständigt på boken och inte alls på lektionsanteckningarna. De rör till det för mig. Å vad jag saknar Jonas. Han var helt klart den bästa läraren i världen. Dessutom var han säker på sin sak och förklarade så att man förstod. Rätt så bra egenskaper att ha när man är lärare.

Oj, såg just hur mycket text detta blev. Men jag ville bara berätta allt. 

 

Söndag förmiddag

Nu bär det snart av in till stan för att kika på skyltsöndagen. En hel vecka i förväg. Knäppt.
Hoppas att man träffar någon man känner och att kanske den där härliga julkänslan infinner sig.

Ikväll blir det sedan att plugga lite kemi. Tråkigt men så är det att gå i skolan.

Har inte så mycket mer att berätta.
Hoppas vi ses på stan!


Datoriserad vardag..

Nu har jag suttit här två kvällar i rad.
Nästan lite för länge... Ska börja med engelskan nu


Och fram kom ritplattan.

Okej, hittade en gammal bild som jag ritade för längesedan.


Fotad från ritblocket. Inte riktigt nöjd med den, men nästan. Tänkte ge den en ny chans i Photoshop.

Lite bättre proportioner, håret blev dessvärre hemskt på killen.
Funderade lite och gjorde den svartvit.

Ja, så blev det. Vet inte riktigt vilken som är bäst...

Lördag

Ja, inte mycket har blivit gjort idag. Följde Broder Tuck på träning. Kusin Morén stod målvakt. Kul att se!

Sedan har jag pratat lite med EK och planerat lite inför morgondagen. Troligtvis blir det jag, hon och Erik. Linnea är sjuk, stackarn och ES har match. Nu har inte Erik hört av sig men jag tror att han kan. Förhoppningsvis. Det går dessvärre inte så bra våra försök att hitta på något allihop. Kanske nästa helg?

Inte har jag sprayat alla ramar heller. Pappa tyckte att det var för mycket stök med det men kanske om jag stiger upp tidigt i morgon att vi hinner göra det då? Jag fick i alla fall lite kemi pluggat. Kapitel 4 är avklarat... Inte så svårt. Tar nästa kapitel i morgon kväll. Måste nog börja på engelskan också.

Inte mycket på tv en kväll som denna. Får se vad jag hittar på.


Bildredigering

Har nu valt ut typ 85 bilder. Redigerat dem klart. Nu är de klara för att göras kopior på.
Oj, oj vilket slit... Skickar dem nog inte riktigt än. Ska vänta lite till.

Flera timmar har jag nu suttit här. Snart är det Numbers i tv4, jag längtar.

Orkar inte detta mer. Sov gott!

Allt är stört, internet laggar.. ingen bild nu. Tråk.

Hej mitt vinterland

Äntligen helg. Riktigt härligt.
Två dagar utan skola innan veckan med stort V börjar. Två prov att se fram emot. Eller så inte.

Kemi ska pluggas i helgen och matten till veckan. Tur det att det inte var bad på fredagen utan kanske aerobics. Just det, det blev inte av idag. Beep test i stället och jag var inte med. Min gympalärare tyckte att det var att riskera lite för mycket för min fot. Hoppas nu bara att jag får chans att göra maxpuls provet någon annan gång.

Men vi fick veta att man tar 220 minus sin egen ålder för att få fram vad man egentligen skulle ha i maxpuls. Det stämde dock inte riktigt. Alexander blev 35, Gustav 2 och Camilla 16. Men sedan skulle det inte stämma för 90% av befolkningen? Dessutom tar klockorna inte bara upp ens egen puls utan vem som helst som springer nära. Lite tokigt.

Matteprovet, ja vi gick igenom vad vi ska kunna och det blir lite rep. Tror verkligen Anders att det ska gå bättre nu det som gick dåligt på förra provet när vi inte tränat någonting på det? Lite smått galet är det faktiskt.
Jag och Alexander fick dessutom en liten genomgång av derivata som kommer i Matte D. Hihi, så kan det gå, men det var inte svårt direkt.

Snön kom visst på allvar idag. Kanske 5 cm vitt ligger på backen. Nu känns det endå nästan som vinter. Fast jag såg en tjej gå in på Max i linne och jeans. Det såg otroligt kallt ut, i alla fall för mig som går i tjocksockar året runt. Kanske man skulle börja använda vantar inomhus? Skönt som attan...

Nu hoppas jag på att pappa tar hem lite sprejfärg till mina ramar så blir det nog att måla dem i morgon. Ska kolla igenom mina bilder och skicka i väg dem så jag får papperskopior på dem. Sedan åker de in i ramar och upp på väggen. Måste väl ta och lägga upp lite bilder på mina väggar med tavlor. När de nya tavlorna har hamnat där vill säga. Det är ju bara 18 stycken till som ska upp...

Jo just ja...

Hörde att faster Ewa ville ha julklappstips.

Kika här:
http://www.coolstuff.se/iPlayer      <----- Det är faktiskt en länk där.
Hör med farmor om det kanske blir lite dyrt. Vill ha den blå bara så att du vet.
Minneskort har jag. Annars skulle jag bli glad över torrpastellkritor också.

Tankens trädgård

Sitter här på fotografisk bild och läser dikter. De dikter som kanske kommer med i boken och båda mina dikter är med. Dessvärre har de skrivit om en ena. Två ord stämmer inte. Är inte det censur så säg? 

Nu ska vi bara fota lite, kanske inte här. Troligtvis blir det att fota med min älskling hemma. Den ligger nu i en väska. Stackarn... 


Behind the scene...  

Sweet dreams

Vad har jag att berätta idag?

Inte speciellt mycket. Hade fackteckning, kemi, engelska och grafisk design. Lagom roliga lektioner då dagen sträcker sig från 8.30 till 16.00.
Engelskan blev förlängd ännu en vecka för att lämna in och dessutom lånade vi en bok. Jag lånade en av P.D. James på typ 500 sidor. Just det 500, och väldigt liten text på det. Hoppas att jag tar mig igenom den men mamma säger att det är en bra författare.

Pojkarna ska i morgon på gympan i kläda sig linne, långkalsonger och pannband. Varför det? Det blir nog aerobics. Så i äkta åttiotals stil regerar de golvet. Nu sade jag till Alexander att ingen av dem förutom Nils borde göra det då det var Nils idé. Lite tråkigt för honom, men å så kul för oss andra. Det tyckte Alexander också... Hahah, men vi garvar nog i hjäl oss om de kommer in med långkalsonger. Så det så. 
Har dessutom kollat upp och det är innegympa nästa vecka, inte bad. Som det verkar nu i alla fall. 

Linnea kom med en intressant fundering i morse. Vad händer när man börjar koka? Ja, alltså om man är någonstans där det är tillräckligt varmt för att vätskan i kroppen ska börja koka. Nu verkar det inte gå med 100 grader då luft inte leder värme så bra och för att man visst kan basta i 100 grader utan någon fara. Men allvarligt, när dör man? Innan allt börjat koka eller efter? Det vill jag veta. 

I morgon är det pepp på fotografisk bild. Inte. Får se vad jag hittar på, kanske lite trix med kameran i alla fall. 

Måste bara berätta att farmor och farfar satt upp jul belysningen men inte tänt den. Hos mig kom ljusslingor upp igår, i lyktor på vägen till bron. Är det bara jag eller känns det inte lite tidigt? Jag vet att första advent är nästa vecka men det känns så otroligt långt bort. 4 veckor kvar tills jullov. På tal om detta, vet inte om Elin S, Linnea eller Erik läser detta men är ni på att sticka in till stan på söndag då det är skyltsöndag? EK ville nämligen. Smsa mig!
Gick från farmor och farfar idag med snön knarrande under skorna och med en ljuslykta i min hand. Dessvärre utan ljus men jag kände mig som en liten tomte. Haha, hoppas ingen såg mig. De måste ha undrat....


I Have A RockNRoll Life

I dag föll domen. VG på fysik provet.

En och en halv timme har vi individuellt val på onsdagar och fredagar. Jag går fotografisk bild och såg i dag framemot en ny uppgift. Lite besviken blev jag allt när vi såg ett program om paparazzi fotografer på en halvtimme och sedan presenterade Erik den nya uppgiften. Vi ska fota till Tankens trädgård, med temat Ocensurerat. Trodde att hela den grejen var bortblåst men när man tror det som mest kommer allt tillbaka. Nu har jag i och för sig fått en idé men det gäller att genomföra den också. Så idag ägnade jag en hel timme åt att göra ingenting. Så det så.

Satt och kollade igenom lite gamla bilder. Polaroid. Herregud så man såg ut som liten, lite smått galen kanske. Men nu vet jag inte vad som hänt för där fanns antingen bilder innan jag var född eller från när jag var fem år och uppåt, bara någon enstaka bild från när jag var riktigt liten. Kanske sitter de i album?

Pappa har idag skruvat upp både min gardinstång och sedan de nya lamporna över fåtöljen. Fint blev det, nu fattas bara att sätta upp gardinen också!

Morgondagen blir nog chill. Bild, kemiplugg, engelska och grafisk design. Hoppas att det går som vanligt. Bra och att det blir lika roligt som alltid. Många skratt har det blivit under året och förhoppningsvis de kommande också!

Krya på dig Isabel så ses vi kanske i morgon.


Bjuder idag på en bild som symboliserar min vardag. Just det, TE2B.

Fashion goes....?

Så kreativt så tokigt.
Njae, men vi började med klädkollektionen i dag. Mitt största problem är att hitta inspirationsbilder... En första skiss på kollektionen ser nämligen ut så här.

Chalie Eppes möter minimalism. Haha, ja, jag kände inte riktigt att mode var min grej. Så jag gjorde det till min grej. Matematik i mitt hjärta you know. Redan nu kan jag säga att klänningen har fått en annan form och den grå långärmaden har blivit ett linne. Men förstå mitt problem med inspirationbilder. Kan ju inte direkt fota matteläraren och lägga in bland kläderna men kanske kan TE2B fungera som statister? Lite lektions bilder vill man ha med. Oj, oj. Nu får visst älsklingen hänga med på skolan. Men vågar jag fota i klassrummet? Det är den stora frågan...

Glömde föresten säga att jag fick svar från läkaren om röntgenbilderna.
Röntgen var normal.
Pappa undrade hur det var med min fot då? Ja, så rolig är han men inte för inte att läkaren gjorde en liten miss.

Kvällen spenderas nog med lite fysikläsning och sedan House. Fast först skriver jag kanske lite enge

I HAVE A DREAM

Engelskan är nu påbörjad. Så det så...

Helt plötsligt känns det konstigt att skriva på svenska och orden bara flyter på.

I alla fall så gör jag en analys på Martin Luther Kings tal I Have A Dream. Han var rätt duktig den snubben. Synd att han blev skjuten, han hade nog lyckats med många saker om han hade fått leva.

Varför är det så att de allra största ska bli skjutna, droga ihjäl sig och så vidare? Ganska skruvad värld det är vi lever i kan man väl säga. Fast egentligen, vem skulle komma ihåg Elvis när han var som störst om han fortfarande var vid liv och drog runt på PRO-turné med tupén på sned? Marilyn Monroe med grått långt hår gaggandes runt med rullator och hårnät? Lennon skravlande sjungande gamla låtar som man bara vill ha ett minne av? Jag skulle kunna fortsätta länge men du har kanske fattat vitsen? Skulle det vara samma idol dyrkan som nu om de faktiskt fortfarande levde? Och då snackar jag inte om att någon sett självaste mr Presley i en källare i Lövånger utan att man visste var de var.

Inte dålig fundering om jag får säga det själv....


Det är KING

Måste bara få häva ur mig detta.

30 plussare som lirar WOW med sina vänner och käkar middag. Det är king det.

Sluta bete er som ungdomar.

Visst inte ert fel att man bara måste spela
spel med björnar med glasögon, mammutar
och motorcyklar när du tagit dig till level 80.

Men sluta snacka som ungdomar. DET ÄR BARA PINSAMT!!

Ta in, fundera och sluta med det!

Really make it this time

Tillbaka i Skellefteå efter en söndag i Haparanda.
Lite handling blev det. 19 ramar, lite ljus, en lampa, påslakan, kudde och så vidare... Sedan ett par skor också. Jag vet, snart har jag mer skor än vad det finns plats för men en del är trasiga och sen är det alltid roligt med ett par nya skor. Förutom det inhandlade jag även en julklapp till mamma. Vågar inte riktigt säga vad det är då det finns chans att hon kanske får veta det. Vad mer? Ja, sex timmar i en iskall buss. Så länge frös jag plus den lilla stund vi faktiskt var utomhus. Kanske för att man inte hade långkalsonger? Skyll dig själv hörru du MLA...

Hem kom vi klockan nio. Packade upp och fikade. Visade pappa skorna och fick tummen upp. Riktigt fina var de visst. Kanske kommer det en bild lite senare på dem. Somnade kring elva kanske. Vet inte riktigt då jag vaknade upp kort efter jag somnat med tron om att det faktiskt var mitt i natten. Nej, nej. Bara att somna om och sedan vakna med ett ryck av väckaren kvart över sex i morse.

Träffade Erik vid busshållplatsen och han var otroligt pepp på att få tillbaka fysik provet. Eller inte. I alla fall lika mycket som jag och Alexander, Nils, Isabel osv var. Nu fick vi bara veta resultaten och det verkade ju lagom lovande när Anders sade:
- Ja du Matilda, du vet att man får ha ett dåligt resultat. Dåliga dagar och så. Men aldrig att jag sett dig räkna pytagoras och sedan glömma ta roten ur...

Tack. Nu vet jag inte hur galet jag räknade men ett VG har jag kanske. Efter genomgången av provet blev jag arg. Så lätt det var, vad hände? Hoppas att nu nästa prov i februari att TE2d(?) kanske håller tyst. Måste prata med Anders om att säga åt dem.

Sedan sneekade jag, Alexander och Camilla på TEUen. Sovmorgon i morgon. Tacka gudarna för det! Börjar typ elva eller så, 10.08 bussen blir det då. Ingen mer Sven i veckan och inget mer Solid Works. Shit, vi skulle kanske inte ha börjat med hårtorken före iskubslådan... Gjort är gjort och snart är hårtorken klar!

Engelskan var i dag litet av ett skämt. Inte hinner man mycket inte. Det blir till att skriva hemma. På datorn direkt liksom..

Måndagar är kanske värsta dagen i veckan. Roligaste lektionen är matte och i dag hade vi helt klart kul.
Anders ville få med en till i vårat lilla gäng bestående av mig, Isabel, Alexander och Boman. Haha, Anders blev ägd när vi sade att den inte passade i vårt gäng. Inte trodde han att vi hade ett gäng. Njae, kanske inte men med glimten i ögat kan mycket hända. Så rangordningen blev så att jag och Alexander är mästare, Isabel utövare och Boman är lärling. Frågan är då i vad? Ja, matte och fysik så klart! Nu fick vi visst någon annan titel, Grand master Lilja och Larsson. Eller? Hahah, så roligt har vi. Lätt roade som tusan så fixar vi detta. Derivata is the shit och jag förstår. Ägnar mer tid åt att förklara för Isabel hur jag räknat.

Teknik. No problem. Har idag skruvat ihop en golvlampa från IKEA. Lätt som en plätt. Dessutom trixade jag med mp3n. Kom ihåg att de gamla högtalarna till den förra datorn stod i garaget. Letade lite i ett skåp och visst, där stod de. Kopplade in lite ström och nu står de på högsta volym bakom mig. Ut strömmar musik och jag är glad. Detta har stört mig länge, jag har velat hitta högtalare. Nu är ljudkvalitén inte den bästa men det är endå låtar. Så det så.

Måste bara säga att jag köpte en tröja på HM idag. Den blå fick en kompis i grönt. Så som de svarta också.

Detta är lite av, ja.. En tillbaka blick. Ritad för länge sedan och på toppen av det, mobilkamera kvalla... Men de är söta.

14 åriga killar fungerar inte i grupp.

Igår såg jag Numbers och plötsligt slog det mig. Nu vet jag hur jag ska göra min modekollektion. Slå den du! Tänkte börja skissa lite smått i Photoshop snart och se hur det blir. Frågan är bara hur jag ska göra med inspirationsbilder... Och nej, jag säger inte vad jag ska göra heller.

Broder Tuck spelade innebandy idag med ett gäng konfirmander. Många tyckte det var svårt men intressant att sätta sig i rullstol. Sista gruppen var dock den värsta. Mest killar, och ja... Vad ska man säga? Från första sekund skulle det bestämmas vem som var bäst. Helt otroligt det där. Varför är killar i en viss ålder helt och hållet styrda av testosteron? Jag trodde jag skulle dö. Inte det minsta medlidande hade jag när de tippade, slog huvudet i golvet. Låter kanske hårt men du var inte där.
Tackar för att man växer och mognar. Det är inte längre lika vanligt att man möter killar som ska visa sig bäst. Inte i min ålder och i min vardag. Men man behöver bara tänka tillbaka några år, där var de. Men nu blickar vi framåt.
IKEA i morgon och sedan en ny vecka full med nya möjligheter. Och dessutom så har vi lämnat in löpvagnen. Jippi!


Wooot?

Jag måste bara få visa detta....

...parfym speciellt framställd för dig. Det enda som behövs är ett litet DNA prov
från insidan av kinden. Du får hem ett paket och skrapar. Skickar in och de tar fram en parfym till dig.

Någon mer än jag som tycker att detta verkar aningens skumt?
Det värsta är att det är seriöst också....

Så var denna veckan snart över

Såg i dag en liten gubbe. Ja, han räckte väl halv vägs upp till axlarna på mig. Och han gick sakta, med käpp. Stackarn, dessutom var det lite halkigt. Tänk så många äldre som har svårt att gå. Så många yngre också. Men är man ung och har svårt för att gå, har man ett funktionshinder så klassas man som onormal. Det jag skulle vilja veta är varifrån uttrycket normal kommer i från. Hur i hela friden kan man vara "normal" när ingen är den andra lik? Normal är alltså när man är ganska så lik alla andra. Inte har någon egenskap som sticker ut och ser ut som idealet vi har idag. Helt sjukt egentligen för att då vara normal skulle man se ut som, jaa... En anorektisk modell, halv vägs till att gå av. Men endå med kunskap? Eller? 
Nae, jag pallar icke detta.

Spelade basket idag på gympan. Med små planer och tre i varje lag.
Nu var det ett tag sedan jag spelade basket sist, men träning en gång i veckan i typ två(?) år borde väl endå ha gett något. 9c spelade varje Ide basket, eller Uwe Rahn. Men basket var roligast. Så glad blev jag när killarna bestämt sig att vi skulle spela basket. Lite tråkigt då att i ett lag på tre spelar endast två. För är man tjej så kan man ingenting. Så är det va? En liten chans att visa att man kanske kan, miss. Vilket oftast händer. Så är man ute ur leken. 10 års erfarenhet av detta har jag. Nu påstår jag inte att jag hela tiden verkligen är på rätt plats vid rätt tillfälle, men man kan väl ha lite kul under tiden? Därför är det så otroligt kul att lite då och då få visa vad man kan. Gick själv över hela planen, kastade, och visst blev det mål. Överraskade glada kommentarer yttrades och självförtroendet fick sig en liten puff framåt. Haah, så det så. Jag kan jag med.

Fick en liten hint om fysikprovet idag på matten. Men jag undrar jag. Kan Anders verkligen ha rätt om den där uppgiften för vad jag kan påminna mig om så fick jag fram 4,25 eller 4,5. Vilket många andra också gjort. Så som Alexander och Isabel. Men enligt läraren så verkade det inte så. Nu vet man aldrig med Anders, han pratar vitt och brett om andras resultat så han kanske har blandat ihop mitt prov med någon annans. Man vet aldrig riktigt... Nu är det lördag och söndag kvar sedan får vi tillbaka provet på måndag morgon. Första lektionen. Då faller domen. Kan knappt bärga mig.


I b l a n d  h a r  h e l a  v ä r l d e n  h a m n a t  f e l


Snön är borta nu... Regn, regn i stället.

Tänk så tokigt

Många, många gånger har det hänt. Denna gång av en Jonas Göransson.
Vad snackar jag om? Jo, mail. Flera felskickade e-post meddelanden har hamnat i min inkorg. Jag har visst sökt jobb på IKEA, HM och dessutom så har kören börjat om i Örebro. Några skolarbeten har jag sett och massa annat. Heter många i denna värld Matilda Larsson? Verkar så.

Sedan skulle jag vilja berätta om mitt utvecklingssamtal jag hade idag. Prestationsångest jo visst. Med endast två VGn, dessa i bild. Så väldigt nära ett MVG men min lärare verkade tycka tvärtom. Visst skulle jag satsa på något annat än design? När mina betyg inte var så bra i just dessa kurser. Mamma säger att läraren ser till mina andra kvalitéer och att han har ett åldrat och manligt sett att se på världen. Sekunden senare bet han sig i tungan och långt inlindat kom frågan. Klarar du av att fortsätta satsa på skolan så som du gjort tidigare? Visst, så länge jag gör mitt bästa så är jag nöjd. Inte mig emot att jag når ett MVG då. 

Skolan ställer krav. Eller en del lärare. På vissa elever. Frågan är om detta är ett sätt att sporra eleven att fortsätta framåt, att läraren ser vad man är kapabel till att prestera. Om det är så, så är jag tacksam. Om inte, ja, då vet jag inte vad jag ska säga.. Det senaste provet. Fysiken. Har nu plågat mig en hel dag. Efter att jag har tänkt om, eller bytt tankesätt rättare sagt, så funderar jag inte lika mycket över det. Jag har nästan ett krav på mig att nå högsta betyg. Inte bara för att det är det bästa betyget utan för att jag vill visa mig själv att jag kan. Jag vet innerst inne att jag egentligen kan. Många gånger blir man stressad i provsituationer. Öva, öva, öva. Men jag vet att jag kan. Därför blir man precis som Alexander sade igår, smått besviken över ett VG. Jag vet att jag kan! Så otroligt bedrövligt att man måste bevisa detta för läraren under en pressad situation.

Jag tjatar, jag vet. Många är irriterade på mig för att jag häver ur mig detta. Men någonstans måste mina tankar få ta vägen. De kan inte snurra runt, runt i huvudet. När det nu är som mörkast ute börjar jag att fundera. Vet inte varför. Skulle må bra av att få sluta tänka. Det bästa skulle vara att få sova en stund. Få tillbaka lite energi, måste flytta tillbaka alla kläder i garderoben igen då vi fått installerat en luftvärmepump.


Sedan tackar jag och tar emot. Många har sagt att förra inlägget var bra skrivet. Tackar, tackar.

FAN

Ett ord. Tre stora bokstäver. Laddat med känslor. Precis så känner jag mig.

Fysikprovet var väl kanske inte det bästa jag gjort under mina levnadsår. Min begåvning, min matte svek mig och jag satt där med ett tomt huvud. Förhoppningsvis har jag några rätt som kanske räcker till ett VG. Anders kommer att sura men mest arg är jag över mig själv. Vad hände liksom?

Sedan ett annat problem. Jag vet inte vad jag ska säga om det men det rör sig om en person. En person jag kände i tio år. Eller trodde jag kände verkar det som. Livet går upp och ner som en bergochdal bana. Ctrl+alt+delete och starta om. Gör det bättre, programuppdatering. Nu hänger inte mitt liv på denna väldigt anonyma människa utan jag har vänner och ett liv som flyter på otroligt bra tills något händer. En påminnelse och plötsligt börjar golvet gunga. Tur det, men jag har en insider... Nu verkar jag otroligt mycket mer mogen än denna retliga varelse. Vad krävs för att fungera normalt socialt? Inte är det mycket... Så ta ett väldigt långt kliv ur mitt liv och kom tillbaka när inte hela världen kretsar runt dig och du faktiskt har mognat.

En vän är i mina ögon någon som faktiskt kan lyssna på vad någon annan har att säga. En som bryr sig om någon annan än sig själv och sedan någon som man kanske har någonting gemensamt med. Tacka gudarna att det i mitt liv finns många med dessa egenskaper. Elin, Elin, Linnea, Erik, Alexander, Isabel, Camilla, Axxa, Boman, Sebbe, Nils, Amanda, Josefin och ja, många fler. Ni vet vilka jag menar. Så därför, ber jag på mina bara knän. Se litegrann utanför din egen gyllene gloria du anonyme människa. Bli inte så överraskad, det finns människor som retar sig på ditt betende. Mycket som du har gjort har bidragit till dagens situation. Jag tycker att livet är för kort för att hata och tro mig. Hatar gör jag inte men arg och irriterad är jag. Kalla mig långsint, dryg eller vad fasen du vill. Jag skakar av mig orden som vattnet rinner av en fågel. Mitt beteende har jag då inte tänkt ändra på. Jag ger dig en andra chans när du har verktyg att kontrollera ditt humör med. Först då. Kom ihåg det.

Hur mycket krävs för att säga hej? En liten nick bara då? Vi har väl för fan känt varann förut? Vad är det som gör att man bara klipper av? Rädsla? Vad kommer att hända? Har dagens ungdomar blivit så otroligt tuffa att man inte hälsar? Ta mig tillbaka till när det hände.. Jag vill veta varför.

Nu är jag upprörd. Så otroligt irriterad på världen och dess befolkning. Jag måste få skriva av mig. Skiter fullständigt om du verkligen orkat ta dig igenom texten jag har producerat. Men det är vad jag tycker och jag blir galen snart. Halva veckan har gått och jag har fyllt kvoten med irritation. Så i morgon väntar jag mig ett leende. Några glada ord. Mina vänner. Tack till er som orkar. Som finns där. Skolan är inte längre ett ställe för inlärning utan för vänskap. Tro mig på mitt ord, jag trivs på skolan. Inte varenda minut men nästan. En början och ett slut på dagen. T a c k.


Blandade reaktioner

Dagen började 8.30 med dans på Nordanå. Först foxtrot till 10.00 och sedan bugg till halv tolv. Vad var enklast? Foxtrot, ingen tvekan. Instruktörerna var lite virriga och pratade mycket, vi hann inte dansa så värst mycket.
Buggen var snurrig. Dålig information och sedan blev man lite smått yr också. Höger och vänstersnurr och möt och tryck i från. Jag och Alexander var väl bäst där i slutet...  Övning ger färdighet och det är alltid lättare att dansa med någon man känner. Killarna stod stilla hela tiden och tjejerna flyttade ett steg framåt. Det var mer tjejer än killar och det sög. Då fick man gå där själv som ett tap. Men det var kul det var det och vi slapp teu, matte, kemi och fackteckning idag. Just det heeela dagen.

Lärarna skulle visst på någon föreläsning och Nils lyckades förhandla bort en halvtimmes kemi. Tackar, tackar.

Käkade mat på skolan med några från klassen. Snackade fysik med Anders i matsalen och han skrev på en servett. Normalt? Det tyckte inte Boman.

Gick sedan till lassa. Hittade till röntgen och satte mig där och väntade. Fort gick det och snubben som röntgade bytte namn på mig. Fick mitt mellannamn. Så det så.. Väntar nu på resultaten men jag tror inte att det visade något.
Gick kvart över ett till stan igen och tog 13.35 hem. Var hemma 14.00 och har pluggat fysik sedan dess. Jag är otroligt less på allt vad vågor kan heta... Käkar väl middag på ett tag och sedan lite mer fysik plugg. Räknar med att plugga lite innan provet också. Dålig planering? Njae, måste bara få veta den där uppgiften. Tråkigt att jag inte skrev av den från tavlan, hörde att den stod där i måndags. Tråk, tråk.

Nu har jag tjatat klart.


Läkartid

Efter en dags skolarbete drog jag till läkaren. Kollade foten. Resultat? Blodprov och sedan röntgen i morgon efter skolan. Bara för att konstatera att det inte är brutet. Om det är det så går det inte göra något åt. Så i och med att jag kan gå utan att det gör ont är jag tillbaka på gympan på fredag. Och dansen i morgon. Om inte röntgen visar något annorlunda... 

Känns skönt! Både att det håller på att gå över och att det sedan ska kollas upp. 

Lämnade förresten in löpvagnen idag. Åå, jag, Alexander och Camilla var lagom stolta. Dessutom har vi ett hjärta på framsidan. Design á la MLA, 5 sekunder med ritstiftet i Photoshop. Jo, jo stolt är man. Fick tillbaka hemprovet oxå. 18/20. Inte dåligt... Men Sven var virrig. Han frågade både mig och Alexander om våra resultat innan vi ens fått tillbaka proven... Helt galen människa... Ser väl inte framemot utvecklingssamtalet på torsdag om man säger så. 

Men annars så har dagen bjudit på lite fysikrep, engelska och matte. Många i TE2B är oroliga över dansen i morgon. Kanske främst killarna. Tror endå att det blir kul. Men kanske inte i tre timmar... 

I kväll blir det lite stickande framför tvn. Började med en halsduk igår. Egentligen borde jag räkna de två fysikuppgifterna jag har kvar men jag gav upp när jag inte fattade hur jag skulle räkna. 


T i l l s a m m a n s   ä r   v i   s t a r k a  

Mörkt 24-7?

Verkar så. Steg upp halv tio och det var mörkt, lade mig i sängen sov till halv elva. Det var fortfarande mörkt och nu? Jo, mörkt är det. Om det beror på att det regnar lite smått eller att det faktiskt snart är vinter och mer natt än dag vet jag inte...

Jag höll mig vaken till Numbers igår. Och oja. Bästa programmet ever. En sann nörd refererar till Mythbusters. Även Fleinhardt. Och en teknikare. Så sant som det är sagt. Hoppas nu Charlie får sitt tillstånd tillbaka. Go Eppes.
Lite nördigt, men o så kul. Matte + FBI. Vad mer kan man begära? Nu är kanske matematiken i drömmarnas värld. Men jag gillar det.

Idag blir det nog inte så mycket mer än kanske fika hos farmor. Eftermiddagen och kvällen har jag ingen aning om.


Jiippie!!

Skorna har äntligen kommit!
Jag är gladare än gladast. Things are going my way, feeling fine all the time. Visst, det är en låttext men det stämmer. Det enda minuset är väl kanske huvudvärken jag har nu och fysikprovet på onsdag. Annars så är det bara fint. Foten har slutat göra ont, skorna har kommit, jag trivs bättre än någonsin på skolan och har så många fina vänner. Ja, ♥ på allt nu liksom!

Förra bilden, förra inlägget. Var tagen med min gamla fina kompakt kamera. Och ja, den har makro. Nu verkar den ge upp men jag har min lilla älskling. Canon 450D.

Vad har hänt mer idag? Inte så mycket mer än att Sebbe kom till studion när vi fotade i morse. Nils hade gömt ägg i mjukisbyxorna och Rebecca klättrade ut ur ett knäckt ägg. Helt galet? Jo, men så är vi ju TE2B också...
Matten var självklar idag. En ny formel men o så lätt. Derivata fortfarande men inte är det speciellt svårt inte. Än så länge.

Farsdag på söndag och jag har inte köpt något åt min käre far. Ops, men det finns fortfarande tid. Hur jag nu ska hinna med allt fysikplugg? Hur jag nu kan tro att jag ska sätta mig ner och studera under helgen... Applåder om jag faktiskt gör det.

Ikväll blir det att lägga sig framför tvn och ta tid hur länge det tar att somna. 10 sekunder eller? Nja, nu ska jag faktiskt se Numbers. Så det så. 23.10 i fyran. Längtar.

Ha de så bra!

Nu ni...

Rån på InterSport halv fyra idag. Gissa vem som var där? Jo, jag och Sebbe. Nu var vi någon sekund sena men tre stycken var de som snodde Fjällräven jackor. Sprang ut från intersport och upp i rulltrappan. En kund tacklade ner en av killarna och det resulterade i att rulltrappans sida i glas splittrades. Två av dem är fasttagna, vars den tredje tagit vägen vet ingen.

Intressant värre va!?!?

Ja, annars så har dagen bjudit på bild, kemi, engelska och grafisk design.
Vi hängde upp modebilderna våningen ovanför trätanten. Kemi labben var otroligt enkel. En oljesyramolekyls längd är 2,1 nm. Så det så. Efter lunch hade vi engelska prov. Det gick endå hyffsat, många av frågorna hade vi haft i läxa tidigare. Hoppas på VG i alla fall. Sedan var Doris sjuk så jag stannade bara till tre istället för fyra. Men fick endå gjort rätt mycket. Flygplansloggan är nästan klar. Lite grann måste jag nog fixa...

Pappa kom hem med en hårtork. Vår gamla ville visst inte fungera i morse. Den bara lade av. Lagom kul..

Nu blir det nog att sitta här ett tag, sedan lite kemi läsning och sen sova? Ute är det ju så mörkt som det bara kan bli..


Snart middag

Broder Tuck och mamma är på väg hem från stan. Broder med ny frisyr.

Har börjat laga mat och väntar på att ugnen ska bli varm. Det blir kött och potatiskroketter.

Engelskan, ja, jag har pluggat in alla ord. Lite grammatik återstår samt att läsa texterna igen. Men vad i hela friden är kongruens? Jag har ingen aning...

Nu kom visst broder. Måste kila!

Mitten av veckan men det värsta är kvar

Just det. Engelska prov i MORGON. Ska plugga snart. Fika först.

Dagen har egentligen inte bjudit på så värst mycket. Fotografisk bild. Fota till CD omslaget, jag Nils och Adam gick runt och gjorde ingenting. 18 bilder tog jag. Var in till NK b. Alexander, Per och Gustav hade lektion, deras lärare såg arg ut så vi gick. Sedan lite matte med derivata. Anders snackade på och gav oss tre uppgifter att lösa. Skitenkelt. Sista grafen såg ut som ett roten ur tecken. Så det så.
Lunch med risgrynsgröt och macka. Fysik repetition. Slut för dagen.

Enda dagen i veckan jag haft tid att gå till skolsköterskan under skoltid. Var hon där? Nepp och då var jag dit två gånger... Aaaah, ska det aldrig bli bra i min fot? Tydligen inte...


Tisdag, snart onsdag

Gaah, en till lite galen dag. Teknikutvecklingen hemsöker mig, trots idogt arbetande blev vi inte klara idag heller men vi ser slutet på tunneln. Tack och lov. Dagens lektion var rätt kul endå, vi hittade mönster. Min löpvagn blev i tyg. Oj, snacka hållbarheten på den du! Alexander gjorde både i trä och i tegel. Det såg nästan ut som ett litet hus. Camillas fick fina moln. Seriösa? Så seriöst som vi bara kan göra det...

Vad mer? Introduktion på derivata. Anders borde lära sig lite bättre engelska så man fattar vilka knappar man ska trycka på på miniräknarn.... Allvarligt. Matt? Onej Math var det visst.

Efter lite mat och kemi gick vi till bilden. En timmes film väntade oss. Sveriges mode historia under 1900-talet. Intressant. 100 åriga tanter som pratade om hur det var förr. Nylonstrumpor som frös fast på benen och så hemskt det var att klippa håret..

Fick en påse från Ticket när jag gick till bussen. Haah, innehållandes två broschyrer och en isskrapa. Najsprajs.

Har läst två av texterna till provet. I morrn blire plugg! Grammatik så det sprutar... Pepp? Inte det minsta.

Jo just det. Beställde ett par skor igår. Ett par Adidas, nästan som de jag har men i mocka och lite old school. Men fina.


Från SNS. Snart kommer dom hoppas jag! HAPPYFACE!

Han har en liten skåning i sitt blod

Mardrömsstart efter lovet. Rep på fysiken med ljudvågor. Sedan fleeera timmar med löpvagnen, det slutade med att vi var tvungna att räkna om och sedan rita om. Solid Works är inte programmet i mitt hjärta. Trots att allt ska vara kompisar med allt. Helt galet... Sedan lunch och efter det fick vi äntligen veta vad som kommer på engelska provet. Men tro inte att man blev något klokare för det. Oj, oj så rörigt. Efter engelskan återstod matte lektionen. Provet skulle vi få tillbaka. Anders var lagom glad för vad vi gjort. Resultaten var inte de bästa... Enligt hörsägen så var det ett MVG, tre VGn och resten Gn. Vet inte om det är sant.. I alla fall så fick jag ett MVG. Jag är glad. Tro mig på mitt ord.

Gick på stan efter skolan med Isabel. Köpte klockan på Ur&Penn för 65:- Nu äger jag tre klockor. Beroende av tid? Tidsoptimist kanske.. Jo, det är ganska halkigt ute om ni inte visste det. På väg in till stan gled Sebbe och Johan förbi oss. Just det, gled. De åkte sedan skridskor till traktorn kom och sandade. Nära på att de blev översandade....

Mörkt är det och jag är trött. Inte fullt så trött som jag trodde att jag skulle vara, kunde nästan inte somna igår kväll. Men nog somnade jag kanske där kring ett eller så. Olikt mig... Jag brukar ju somna direkt jag lagt huvudet på kudden. Förhoppningsvis blir det så ikväll!


Visst ser man att det är i juni? Vad hände med sommaren 08?

Sista dagen

I morgon börjar det stora allvaret. Konstigt egentligen, då vi fick lov den där fredagen kändes det sjukt konstigt att få lov. Nu känns det konstigt att börja om skolan. Många saker drar över en. Tre prov de närmaste tre veckorna... Engelskan, vet inte vad jag ska säga. Har ingen aning om vad jag ska plugga in men jag har endå börjat med grammatiken. Otroligt jobbigt är det i alla fall.

Men gårkvällen var trevlig. Elin, Elin och Linnea. Vi spelade spel hela kvällen. Dessutom planerades det lite inför nyårs. Så länge bort men endå så nära. Vad det blir av att göra har jag ingen aning om. Men något blir det. Helt säkert.

Vad har då hänt idag? Inte mycket. Skulle ha firat min kusin idag men pappa är förkyld så han orkade inte fara på kalas. Det fick ställas in för vår del. Jag och Broder Tuck gick då till farmor och farfar. Hade ju lovat att ställa om bilklockan. Fort gick det. Inte för inte att jag går Teknik liksom... De hade köpt en kortblandare så broder spelade lite poker med farmor och farfar. Vi fikade lite och sedan så blev det prat om allt möjligt. Kring fyra halkade vi hemåt. Oj, oj vad halkiga plattor kan vara! Man behövde ju inte gå ens...
Sedan har vi spelat lite Så det kan låta och Sing star. Broder duschar just nu, pappa vilar och jag väntar på att Gossip Girl ska börja.

I morgon är det pepp på fysik och teknikutveckling. Löpvagn here we go! Förhoppningsvis så får vi tillbaka matteprovet. Oj plötsligt blev jag lite nervös. Vill egentligen inte se det.. Men det ska nog gå bra. Det gäller att tänka positivt. 

 

Halloween är nu över för i år

Dagen i går var kul. Oj, så trevligt vi hade. Synd bara att Erik och Linnea inte kunde komma...

Men vi började hos Elin K. Vi gick lite på stan innan men, men. Sedan så bakade vi muffins.


Efter lite haxxade muffinsar så gick vi in till stan igen. Käkade mat på Dallas. Träffade Jeanette där, såg några andra också som man kände igen. Efter ett besök på Hemmakväll där vi hyrde tre filmer körde Elin K oss till Ursviken där vi såg filmerna. Det blev...

Den första filmen P.S I love you handlar om en tjej vars man dör i cancer efter nio års äktenskap. Mannen har skrivit brev till henne så hon får dem efter hans död. En sorglig men kärleksfull film.
Andra filmen Sex and the City movie.. Måste jag säga något mer?
Sista filmen, Sweeney Todd. En hämndlysten barberare på jakt efter sin familj. Han får veta att hans fru är död och att domaren i staden har adopterat hans dotter. Domaren ska gifta sig men Todds dotter. Tillsammans med en kvinnlig bekant lyckas de gömma liken Todd lämnar bakom sig. Men detta är en musikal, glöm inte det!

En trevlig och oförglömlig kväll helt enkelt. Nu väntar en till kväll med vänner. Elin K kommer hit med sin familj, de ska käka middag här sen drar vi vidare till Linnea. Kanske ska det bakas där också??

Jo, sedan måste vi bara ha en Ben&Jerry kväll... Det bestämdes igår. Så det så!

RSS 2.0