Två dagar kvar

Ledig imorgon sedan fredag och lördag kvar på Färg&Tapet.

Så i morgon blir det Umeå, kanske ska en ritplatta inhandlas? Det beror på om jag hittar någon vill säga!
Elin S kommer med så ska vi gå lite på stan, hoppas på en härlig dag.

Vilade lite på lunchen ute i solen på den väldigt dåligt(!) ihop skruvade bänk/bordet... En liten knuff och det svajar till liksom... Dagen har flutit på bra om än sakta, det var inte mycket kunder i dag inte. Alla ligger väl på stranden och gottar sig, om de inte har börjat om att jobba.

Kanske blir det en tidig kväll, klockan nio åker vi till Umeå!

Ha de bra!

Måndag kväll

Efter en lång helg och en dags arbete är det dags att lägga sig.

Sov riktigt mycket i helgen, det behövdes kände jag!

En kul grej är att nästa lördag ska jag få assistera Camilla, en fotograf som bor på min gata. Hon ska fota på ett bröllop och behövde lite hjälp. Det ska bli kul det.

Nu är det fortsatt jobb iveckan, ska till Umeå på torsdag. Sedan slutar min tid i sommar på Färg&Tapet. Skönt med två veckor ledigt innan skolan börjar om igen.

Har även fotat mina tavlor så ska Ida få titta på dem, kanske blir det en beställning? Kul att få göra något annat än till en själv!

Lång helg

Två dagar ledigt. Väldigt ovanligt dessa fyra veckor med jobb.

Så idag blir det Sjöbo, sola och bada. Ska bli härligt!

På måndag påbörjas min sista vecka på Färg&Tapet, skönt men endå lite tråkigt. Hade gärna jobbat längre, man får ju mer lön då ;)

Ha en bra dag i solen!
Peace Out.

Matilda Larsson, sommaranka...

Dagen har bestått av arbete och sol. Käkade lunch med Ida utanför butiken på den lilla bänken som står där. Sedan gick vi på Shell och köpte glass. Äntligen känns det som sommar! Undrar hur länge det varar?

Just nu händer det inte så mycket, dagarna är ganska likadana. Det är bara olika kunder, fast de flesta börjar man känna igen. En del hälsar hjärtligt när de kommer in i butiken. Har jag pratat med dessa tidigare? Tydligen. Inte en chans att jag kommer ihåg alla och vad det nu var jag sålde till dem...

Som det känns nu skulle jag gärna kunna jobba två veckor till på Färg&Tapet istället för bara en. Vi är ett bra gäng!

Det har pratats om att butikstjejerna ska ut på CarlViktor och ta en öl på lördag. Kul? Nae jag kan ju inte komma med. Men egentligen, va fasen ska man dricka sprit för? Det är inte tufft, rätt så dyrt och sedan är man inte sig själv heller efter.
Drick ett glas vatten istället och lyxa med en läsk någon gång då och då. Nepp, jag är rätt emot alkohol och alla droger... Skit i det och lev ett lyckligt liv!

Hare så bra i sommarvärmen!

Mitt i veckan

Så är det onsdag och min tredje arbetsvecka. Det har gått otroligt fort och jag har haft kul. En vecka kvar och sedan ledigt två veckor innan skolan börjar. Härligt.

Dagen har inte bestått i så mycket mer än arbete. Det var inte mycket kunder så vi har städat och fyllt på lite varor. Lagerkillarna (i allafall Lars) började städa på lagret idag. Skur maskinen drogs fram och då jag kört den sist fick jag konsultera Lars om hur den fungerar. Det gick bara ett tag så körde en av oss från butiken den. Vem ska tömma det smutsiga vattnet då? Det verkar lurt om att det ska bli vi i butiken.... Hoppas på att den är tömd när vi dyker upp strax före nio i morgonbitti.

Dagens försäljning? Jo 40 liter Perfekt akrylat, 20 liter Perfekt trägrund, 3 liter Perfekt träolja, 1 liter Perfekt akrylat och sedan en stålborste. Summan? Jo 10 259 kronor. En kund, fem över sex under eftermiddagen... Ha, så bra är jag!

sooooova

Det är i princip vad jag känner för att göra men icke sa nicke, det blir det inte. Utan ska till Sjöbotten på lunch, sedan har jag ingen aning. Sitter för tillfället och laddar in lite musik i min nya finfina musikspelare.

Paketet i går blev den sista delen av den mörka materian. Så nu har jag mycket att läsa! Tre stycken sådana och sista boken av Stieg Larsson. Två veckor kvar på jobbet och sedan en ledig vecka innan det bär av till Cypern.

Det tråkiga är det att lönen inte trillar in förrän då skolan har börjat... Föresten vet jag inte hur jag får lönen heller då ingen har frågat efter något konto!?!?! Ja men i alla fall så kan jag inte köpa min systemkamera föränn på ett bra tag. Skit.

[Laddar 163/330] Fasen, det tar nog ett tag detta, sedan ska det rensas lite också, men jag är glad. Fast man kan ju inte vara glad jämt. Så de så!

Peace out...


18 juli

Den dagen inträffar bara en gång per år.

Har efter en dag på jobbet, käkat på Max och fått paket av familjen. Det blev en mp3, bikini, klocka, bok, hängsmycke och ett hemmagjort armband. Sedan kommer tydligen faster med ett till paket i morgon då de ska hit och äta. Kul.

Min nya, superslimmade mp3 spelare ligger nu framför mig och laddas upp, frågan är bara om den verkligen fungerar då den hittills har krånglat lite... Vi får se helt enkelt.

Jobb imorgon men hoppas på sol, ha de så bra!

Hipp hipp hurra!


Grattis till mig på 17 årsdagen!
Som vanligt är det sol men dessvärre inte särskilt varmt, ska iväg på jobbet snart så det spelar väl inte så stor roll men det hade gärna varit lite varmare.

Känner mig lite som Harry Potter när han blåser ut/bort smutsen han gjort på tårtan på golvet. Sitter här själv, pappa är i och för sig uppe men snart går nog han och lägger sig. Paket får jag ikväll.

Kalas var det igår. Fick en klocka, en silversked, en svensk ordbok, 500 kr, CD-skiva, Guldkompassen (bok) del 1 och body butter. Trevligt var det i alla fall!

Ha en bra dag och hoppas på sol hela dagen!

Tack Lars.

Finally. Färgexpert numero 1.

Shit, dagarna flyger fram nu. Det enda som fattas är det jäkliga med att beställa hem varor. Jo, sedan skulle kanske lite kunskap skulle vara bra....

I morgon är man då ledig och det vankas kalas för lilla mig. Hela sjutton år. Paket i högar? Nja kanske inte, fyller ju inte år förrän på fredag men då jag måste dra på mig Färg&Tapet tröjan och cykla iväg den dagen så blir det kalas imorgon.


Hoppas på sol resten av sommarn!
Peace Out...

Varför är det kul med bloggar?

Jo designen! Fingrar lite på en ny blogg. En alldeles ny, men känn ingen panik. Jag kommer att fortsätta skriva här. Den nya har ett helt annat tema.

Hare gott så skriver jag någon gång framöver,
lämna gärna en liten kommentar, så vet jag lite om er som läser =)

Söndag klockan 18:54

Ja nu sitter jag här. Konstigt nog har jag tagit mig tid till det. All tid verkar springa förbi men sen sist så har jag väl lyckats med att jobba mååånga timmar, spenderat lite tid med Linnea, målat en tavla och slipat+börjat måla om min lilla telefonbänk. Jo sedan har jag läst ut Stieg Larssons andra bok. Shit så bra den var! Nu åter står bara att se om jag lyckas hålla mig med att börja på den sista innan Cypern resan.

Lite sol har vi nu lyckats få i Skellefteå. Sommaren verkar inte riktigt trivas här. Frågan är om hösten redan infunnit sig eller om sommaren tagit sovmorgon?

Less är man då på regn. Särskilt när man ska cykla till jobbet varje morgon, det tar ju typ 30-40 min att ta sig dit... Jag längtar inte till jobbet imorgonbitti. Egentligen är det inte tråkigt eller så utan jag skulle helst vilja vara ledig. Det är det enda man tänker när väckarn slår igång. Shit, nej så skönt att ligga kvar här! Undra vad som händer om jag skulle göra det. Anna skulle bli galen, imorgon är vi tre stycken i butiken hela dagen. Lite dåligt planerat, hoppas på bra väder så kunderna håller sig på stranden...

Sedan är det ju i veckan det smäller, precis. På fredag. Hipp hipp hurra till mig! Jag får spendera min egen födelsedag bland färgburkar och tapetrullar. Sedan jobbar jag ju även på lördag... Vilken toppen helg! Njae, kanske inte men jag vet ju det att om tre veckor är det över och jag får sova hur länge jag vill. Sedan är den där digitala system kameran min!! LÄNGTAR!!!!

Jo, klockan är nu 19:04 och jag känner mig nöjd, håll till godo. Kanske blir det en uppdatering inom kort.

Sommarjobb

Jovisst, tackar tackar för pengar. Det är bara det att det tar lite tid också. Har i veckan jobbat två dagar, måndag och idag onsdag. Var ledig igår men då man endast är ledig två dagar i veckan och resten av familjen har semester måste det hittas på saker och ting.
Så igår var vi till Båtmuseét för att fika med mormor och morfar. En räkmacka senare gick vi in i de trevliga små bodarna och jag fann ett avsnitt med Morden i Midsomer och Ett fall för Frost för 15 kronor styck. Då de har loppiskväll på tisdagar och en del hade redan ställt upp sina bord. Jag fann en liten telefonbänk i fanerad teak. Den måste visserligen restaureras, putsas, målas och klä om dynan. Men vad gör det när priset var en ynka tjugolapp.
Denna förmodeliga lilla snygghet kommer att fylla sin plats nedanför sängen bredvid fotöljen som ett litet avlastningsbord.

Konstigt det där att alla småprojekt hopar sig när man har som mest att göra, mina tavlor är långt i från klara. En är klar och jag blev nöjd. Två återstår och när jag ska hinna måla dem har jag ingen aning om... Sedan vill jag gärna sätta klorna i bänken. Hoppsansa så mycket att göra, tur att jag har en vecka ledigt innan jag åker till Cypern. När skolan sedan har börjat blir det inte mycket tid över. Konstigt det att man accepterar hur mycket tid skolan tar när jag är lite frustrerad över att jag nu jobbar för jämnan... Man kan nog vänja sig vid mycket.

Nu är det tre dagar kvar innan nästa lediga dag. Söndag. Hoppas då på sol och att något projekt tar ett steg närmare att bli klart.

Långt där framme finns en systemkamera, fyra veckor snart tre.....

Tavlor

Nu är de färdig redigerade. Kvar återstår att överföra dem på själva tavlorna och sedan måla dem. Erfarenheten säger att detta är ett projekt som kommer att ta lång tid. Dock inte lika lång som tavlan som står på stafliet för tillfället. Den blir nog aldrig klar...

Måste sticka, middagen står på bordet. Jobb imorgon så ni som är lediga, ha det så bra! =)

Söndag och tio(?) grader varmt

Har blivit retad över att jag ska jobba nu fyra veckor framåt. Det skulle ju vara så soligt och varmt. Tji fick ni, man behöver nästan vantar för att vistas ute....

Jobbade då min första dag igår. Det gick hyfsat bra för att vara ny på jobbet. Vill bli lite varmare i kläderna och kunna mer. Det skulle inte skada om man visste vad det var man sålde för något. Fast är man trevlig och berättar att man är ny så har kunderna oftast förståelse för det. Några blev väl lite sura men jag bryr mig inte om vad de tycker.

Körde till jobbet igår och blev sedan upphämtad av pappa. Vi fikade lite och la oss sedan utslagna i varsin soffa med tvn på. Pappa somnade men jag lyckades se Fab 5. Tyvärr en repris som jag sett tidigare... Lagade lite mat för att sedan hamna framför soffan för att se Scrubs maratonet som 6an sände. Cyklade strax efter sju till Albatross i Hamn för att köpa lite godis. Kom på mig själv med att tänka: Jag blundar lite nu så är jag piggare om en stund. På cykeln? Nae, det funkar inte... MEn efter lite godis kände jag mig piggare och tog mig hem.

Kvällen fortsatte framför tvn och gick sedan och lade mig. Somnade direkt...

Nu närmar det sig.

Börjar jobba imorgon. Rätt skönt egentligen. Äntligen får jag göra något på lovet, och får dessutom pengar för det.

Så om fyra veckor kan jag rätt mycket om färg och tapeter för det är just där jag ska jobba, på Färg&Tapet.
Många har undrat om jag följer i pappas fotspår. Han jobbade där i typ 15 år. Icke sa nicke. Jag vill nog ha min karriär någon annan stans. Ett sommarjobb är ett sommarjobb och man vill ha pengarna. Ligger det någon tanke bakom det hela? Njae, det är väl nära vad jag vill göra i framtiden men framför allt jobbar jag där för att jag har kontakter där. Praoade där i åttan och som sagt, alla känner min far. Nästan alla i alla fall.

Så behöver du färg i sommar så vet du vem du ska handla det av.

- Hej, behöver ni någon hjälp?  

Burträsk/Hjoggböle/Stackgrönnan igår

Då min kära vän nytagit körkortet åkte vi en liten sväng till Burträskmarknaden igår. Sedan till hennes farmor i Hjoggböle för att på kvällen avsluta med en räkmacka till middag.

En riktigt trevlig dag faktiskt! Kelin kör bra, alla gamla behöver inte oroa sig. Om det fanns risk att köra ner i diket hade hon aldrig fått körkortet.

Pappa och Kelins pappa diskuterade gamla minnen igår på Båtmuseét. Även de har varit unga och kört bil. Fixat och trixat med bilar. Svårt att tänka sig, pappa har ju aldrig mekat med bilar... Han är bara allmänt rädd om dem.

Så blir det kanske en filmkväll på Sörböle om Kelin hämtar oss Ursvikare? En härlig tanke, hoppas det bli verklighet!

Kväll

Trött, men glad. Känner på mig att sommarens arbete kommer att bli lärorikt. Hade lite kassaträning idag, svårt att ta in allt på en gång men det kommer nog eftersom. Pappa kom hem nyss och tyckte att jag skulle göra mig en namnskylt. Alla sommarjobbare på Jernbolaget hade tydligen det så därför bör även jag ha en. Inte så dålig idé egentligen.

Burträskmarknad i morron, kanske lite läsning ikväll? Börjar närma mig slutet på Sofies värld nu. Riktigt spännade faktiskt. En recension kommer senare!

Somliga dagar

Just för tillfället skiner solen och jag ska snart i väg till F&T. Mormor och morfar kommer ikväll då mamma och pappa ska fira deras 25 årsdag. För 25 år sedan träffades de just idag. Sedan Bergsbyn för glass? Kanske, vi får se.

Har förresten sytt en kudde idag. Blev riktigt bra!

I morgon blir det Burträskmarknad för mig och Kelin. Hon ska köra, härligt med eget körkort egentligen!

Grattis Elin!


Önskelista

(klicka så blir bilden större...)

Knåpade ihop en önskelista igår. Tyvärr verkar inte texten synas?
Skivan uppe till vänster kanske är något som faster kan köpa? (Förutsätter att du läser detta!) Den måste nog beställas från internet.

Tisdag idag

Och ännu ett avsnitt av Morden i Midsomer att se fram emot. Tur för Cully att hon äntligen blev gift förra avsnittet!

Har egentligen inte gjort mycket idag. Cyklade en tur runt Bergsbyn, dammsugade, torktumlade lite, solade och har lagat köttfärssås och spagetti. Broder har köpt Guitar Hero förra veckan och har nu totalt fastnat för det. Har min egen gubbe som klättrar högre och högre upp i karriären. Nu börjar det bli lite svårt...

Efter middagen har det bara blivit mörkare och mörkare. Tydligen har det stört regnat i stan, här i underbara Ursviken har solen skint till nu ungefär. Mamma ringde för en timme sedan och vi hade då 44 grader på altanen. Det regnar nog snart.

I morron blir det nog lite inskolning på F&T. Måste lära mig kassan då jag börjar på lördag... Ja, det blir nog kul det ändå! Känns skönt att äntligen få något gjort på dagarna även om de flesta har ledigt nu.

Klockan nio sitter jag framför tvn... Ni vet vilken kanal!

RSS 2.0