Startar om på nytt...


Allt är siffror som snurrar

ÖVER.

Hyffsat lätt. Sämst VG tror jag, det återstår att se. 
Satt två och en halv timme av fyra. 

Resten av dagen bestod av att vänta. Två och en halv timmes lunchrast blev det då svenskan var inställd. Sedan engelska och då fick vi beskedet som var som ljuv musik för trötta teknikares öron. Kemiläraren är sjuk. Ni har ingen kemi. Tackar och bockar. Nu sticker vi hem. 

Borde egentligen läsa på gymnastikprovet vi har i morgon. Fejkprovet som det har börjat kallas. Diagnostiskt som vi får rätta själva innan det riktiga provet som är om någon vecka. Men det är så lätt så jag läser nog tvärt igenom det och ser vad som fastnar. Sedan blir det soooova. Hjärnan verkar inte riktigt följa med idag, konstigt. 

 

Tänk om man kunde allt som Charlie kan...


We all use math every day; to predict weather, to tell time, to handle money. Math is more than formulas or equations; it's logic, it's rationality, it's using your mind to solve the biggest mysteries we know.


I don´t know how

Efter ett långt uppehåll är jag tillbaka, knappt vid medvetande.

Vecka tolv innebär schemabrytande aktiviteter.
Endast måndag har varit normal.

Tisdagen. Friluftsdag. Gick 6 km på förmiddagen med Isabel, Alexander, Boman och några till från klassen. Varmt och soligt var det i alla fall. Sedan tillbaka till Balder och käka lunch. Ungefär 2/3 biff. Var inte hungrig och killarna klagade. Efter lite chill på en bänk så drog vi vidare till Kyrkholmen. Tanken var att vi skulle fika. Vi hamnade i en snöig slänt, drygt femton av hela TE2B dök upp. Alexander hade bakat en hel kladdkaka som han hade med sig. Hela formen pratar vi då. Man har lite olika syn på fika, helt klart...
Det byggdes en snögubbe som var lite missbildad och killarna skulle nödvändigt putta ner varandra i snödrivorna. Isabel flög som en vante när hon försökte spöa dem. Inte den bästa idén kanske. Många skratt senare satt jag på bussen hem till Ursviken. Trött som attan och lade mig i soffan när jag kom hem. Har dessutom fått skavsår på tårna. Stackars mig då.

Så till dagens händelser.
Start 8.45 på Nordanå. Baldershow på G. En resa genom tiden bjöds vi på. Lite ihop tryckt kanske men kul och de var riktigt duktiga. Det måste jag då säga. Sedan drog vi tillbaka till skolan och hade vår sista mattelektion. Innan provet då. Då vi räknat i princip allt som går att räkna och frågat läraren om det fanns något mer att göra och Anders sagt att vi skulle kunna luta oss tillbaka med armarna i kors så gjorde vi just det. Eller så inte. Lite räknande blev det allt. 
Mexicanasoppa till lunch. Mjukbrödet tog den värsta hungern. 
Jag, Alexander, Isabel, Boman och Sebbe drog på stan. Lite proviant till morgondagen inhandlades på ICA och sedan gick vi vidare till E4:an. Livsviktiga relationer väntade. Såg teater en kvart och sedan skulle vi diskutera i grupper. Om kärlek och relationer. Var ganska kul i allafall. 

Har då sedan jag kommit hem räknat lite matte. Så som alla andra dagar känns det som. Men det krävs. 
Fyra timmars prov väntar i morgon förmiddag. Nationella i matte C. Men jag har kommit fram till att jag är ganska bra och orkar inte räkna mer. Och som Alexander sade idag. Har du inte lärt det dig än så kommer du aldrig att hinna lära dig det innan provet. Så det är bara att sova länge i natt och sedan sätta sig där med hjärnan på högvarv. Gissa vem som kommer att vara trött i morgon då man slutar 15.40?


Bjuder på bilder på de som alltid finns där. Dag efter dag.
Och som jag påpekade när jag tog mina bilder. Det finns inte många bilder på TE2B där vi inte äter. Vad händer? 

Håll tummarna för oss i morgon. 8.30-12.30.
 

Söndag

Har varit ute på älven idag. Pimplat lite med broder Tuck. Dock blev det ingen fisk. Tråkigt.
Men vi träffade förra landshövdingen Lorentz Andersson. Han var ute på promenad.

Nu sticker vi snart till stan för att äta middag med mammas bror och hans familj. Restaurang Viking tror jag att det blev.

14 mars

Och enbart farmor och farfar har kommit ihåg att jag har namnsdag idag. Kul.

Skriver detta inlägg med en viss svårighet. Stukade höger långfinger igår när vi spelade basket på gympan. Så det är tejpat nu och gör lagom ont. Det var inte lite svullet när jag kom hem igår. Och alldeles blått också. Onödigt.

Dagen verkar inte så lovande. Kräm till middag och sedan måste man väl genom lida Melodifestivalen. Det är ju endå finalen ikväll. Får se hur det blir med det.Solen lyser för tillfället in i köket och termometern står på 9,3°C. Är våren på väg eller?

Mr Playmo


Nils har fotat playmogubbar idag. Som äter frukt. Till reklamuppgiften. Tokigt.

Gympa och matte återstår av dagen. Sedan helg.

Just ja. Grattis på 18-årsdagen Erik!

AIK:s galna seger

Det var vad som stod på löpsedeln idag. Såg ut som om jag hade satt rubrik. Galen seger? Inte riktigt det bästa, prova otroliga kanske...

I alla fall så har det varit en lång dag idag. Som vanligt på torsdagar.
Teknikutveckling, kemilabb, svenska, engelska och kemi. Från 8.30 till 15.40.
Har varit riktigt kul. Såg en dansk film på svenskan. Om en kille som fejkade att han satt i halsen tre gånger och blev sedan överkörd. Riktigt knasig film.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer men jag tackar er. Mina vänner. Skulle inte överleva en sekund utan er.

Vissa dagar är som ett avsnitt ur Vänner. Galna men hysteriskt roliga.

En helt vanlig onsdag

Började denna dagen med att vakna utvilad. Innan väckarklockan som vanligt och låg bara och väntade på att den skulle börja låta. Klev då upp och gick och duschade. Ingen var uppe så jag gick ut och hämtade tidningen och gjorde frukost. Då klev pappa upp. Gjorde mig i ordning och gick till bussen.
Mötte Erik, pratade med honom på resan in till stan.
Träffade några klasskompisar innan det var dags att gå till min lektion. Fotografisk bild var först ut idag.
Jag och Nils fotade lite ute. Istapparna var galna.. Gick sedan till studion där jag fotade mina skor till reklamuppgiften och Nils fotade en playmogubbe som inte säger nej till fest.

Hämtade matteböckerna och gick till A huset. Pratade lite med Alexander som hade kommit på hur man ska hålla reda på om det avges elektroner vid oxidation eller togs upp. A och O. Avges vid oxidation. Smart.
Efter lite mer kloka funderingar så blev det lite räkning. Anders var visst lite imponerad att jag hunnit så långt. Visst, har bara kvar några uppgifter kvar att göra. Svårt blir det att plugga inför detta provet. Lite blandade övningar blir det nog visst.

Chicken Kebab till lunch. Isabel fick hjärntumörer av ketchupen och Sebbe hämtade sitt körkort hos Posten.
Efter en timmes hål så blev det så fysik och Anders delade med sig av lite kuriosa från gamla fysiker i historien. Brahe, Keppler, Galileo och Newton. Brahe försökte bota urinvägsinfektion med kvicksilver. Inte det smartaste, det var det han dog av. Man ska inte göra egen medicin.

Mötte upp mamma och pappa utanför Team Sportia för att värma sulor. Ja, iläggs sulor i skorna alltså. Riktigt sköna. Dessutom köpte mamma mig ett par nya Adidas. Finfina är de. Alldeles vita.

Fast de är gröna istället för blå.


Jo, just det. Det var Tyra Banks jag ritat av i förra inlägget. Vet inte om det blev så likt direkt men..

Gissa vemHar ritat lite ikväll. Blev väl inte superbra kanske men men.

10 mars

Jag kan inte hjälpa det. Melodifestivalen förföljer mig. Går man i affärer så spelas låtarna på radion i högtalarna. Och sedan i skolan. Gunilla verkar inte vilja släppa melodifestivalen i Skellefteå. Det borde hon verkligen göra... Men flash är kul så jag klagar inte. Det blir bra i slutändan. Bara man slapp schlagern.

Vår kemilärare går oss på nerverna. Inte många förstår vad hon menar och man lär sig inte så mycket. Det har gått så långt att vi nog går till rektorn och klagar lite. Men jag tycker synd om henne, hon gör sitt bästa. Idag verkade alla ha gett upp och slutat bry sig över huvudtaget. Stackars människa.

Ikväll är det ett nytt avsnitt av House. Ser framemot det, hoppas bara att jag lyckas hålla mig vaken tills dess. Verkar svårt.Jo just det. Grattis mamma på födelsedagen!

Vardag och vanlig vecka igen

Tiden gick även förra veckan och helt plötsligt var vi inne på en ny vecka igen.

I helgen blev det inte så mycket mer än arbete på lördag, 857:e melodifestivalen för i år. Snälla, snälla, snälla gick vidare.. Vem röstade på henne? Sedan var jag med EK på söndag en stund innan vi gick till farmor och farfar för kalas/middag. Pizza blev det. Ganska gott. Träffade då pappas syskon och mina kusiner. Lilltjejen var det full fart på som vanligt.

Sedan blev det att lägga sig hyffsat tidigt för att det var ju trots allt skola dagen efter. Vaknade väl tre någon gång och sedan någon gång efter det. Klarvaken. Så det var inte så svårt att kliva upp heller.
Träffade Erik på busshållplatsen och snackade lite med honom. Han hade varit i Sthlm hela veckan. Kul för han...
Sedan väntade en låååång måndag med fysik som start. Tufft.
Gjorde ett gammalt nationellt prov på matten på en lektion. Så provet som väntar på fyra timmar känns rätt lugnt då.. Fick dessutom veta att om jag anstränger mig lite på engelskan har jag chans till ett MVG, annars har jag ett starkt VG. Det känns då bra.

Köpte en present till mamma efter skolan idag. Hon fyller ju år i morgon så att.. I tid och så, bra MLA. Men det blev lite choklad då det inte fanns de ljuslyktor jag hade tänkt köpa. För jag tror inte att hon vill ha orangea? De var inte så fina i alla fall. Köpte även ett ritblock till mig själv. Mitt gamla är slut så jag behövde ett nytt.


Fredag och helgen väntar

Men vad spelar det för roll när man har haft lov i en vecka? Inte mycket, särskilt när morgondagen lurar med mer saker att göra än vad jag har gjort under hela lovet. Ungefär. Fast fyra timmars arbete är inte mycket, ska bli kul.

Dagen har i alla fall spenderats hos mormor och morfar. Och vi har ätit i princip. Var dit bjudna på lunch, ja och sedan efterrätt. Sockerkaka, glass och krusbär. Inte gick det lång stund sedan, vi gick ut och byggde en snögubbe. Morfar var på och sedan vlile han väldigt gärna grilla korv. Så då blev det så. Och inte lite korv är det väl frågan om heller utan det var väl en hel korvring som skulle ätas upp. Efter det så blev det fika inne. Varm choklad och bullar. Men ganska trevligt var det endå. Och de vill väl, det vet jag. 

Kom väl hem efter fyra någon gång och jag är trött. Sov kanske lite dåligt i natt. Vaknade av både mammas och broders väckarklocka. Strax före sju och sedan åtta. Nio klev jag upp. Det verkar ha blivit lite av en vana. Att vakna varje timma. Så är det. Ikväll blir det nog lite tv, ta det lugnt och egentligen borde jag ta tag i min bok. Som jag hade tänkt läsa ut under sportlovet, men nejdå inte kommer jag att ha gjort det inte.  

Nu så...Idag kom det nya kortet. Kul.

Har varit en sväng på stan idag. Köpte ett par byxor, en sjal och ett par örhängen. Silverringar, i rätt storlek.


Jag har haft någon sorts sysslolös känsla. Har jagat mig runt, runt i huvudet utan chans att vila. Vet inte vad det är men jag känner mig stressad. Tre dagar kvar av lovet och det känns skönt. Skolan börjar och då får jag någonting att göra och får träffa människor varje dag. Som jag trivs med. Nu borde det vara skönt med lov och det är det, eller har varit. Skulle mycket väl kunna tänka mig att korta ned lovet. Aaaah, borde hitta mig något att göra men det borde fixa sig nu. ES och LB kommer och ser film ikväll, i morgon blir det Sjöbotten och sedan är helgen klar. Ge mig något att göra så kan jag hålla tankarna borta från det som gnager i bakhuvudet, vad det nu kan vara...

Torsdag

Fyra dagar kvar och jag håller på att klättra på väggarna.

Jo, tjenare..

Jag och pappa lade märke till ett uttryck igår och helt plötsligt dyker det upp lite var som helst. Konstigt.

I dag har det i alla fall blivit lite fotografering. Provade mitt UV filter men vet inte riktigt vad jag tycker om det, blir nog lite mer att testa det i sommar igen.

Har i alla fall ätit crepes till middag. Inte min största favorit med skinka och spenat i. Färdiggjorda och klara för uppvärmning. Tyckte nästan att de var för söta... Inte gott med andra ord. Fick efterrätt också, hallon, glass och grädde. Gott.


Lov

Nu verkar mitt lov vara fullt uppbokat. Har bara idag och i morgon utan planer. Hyffsat skönt endå.
Fotningen blev visst söndag och fick reda på i morse att vi var bjudna till farmor och farfar på middag på söndagkväll. Och det är väl den enda kvällen som jag har inbokad. Annars så är kvällarna fria.

Sjöbotten på fredag för grillning som det verkar och sedan arbete på lördag vad jag vet och sedan då EK på söndag.
Väntar nu bara att få höra något av ES och LB om pulkåkningen, om det blir av eller inte. Får se helt enkelt. Nu sticker jag nog ut en sväng och kollar på pappa och broder Tuck som ska pimpla nere på älven. Låter nog dem borra upp hål i isen och så tar jag kameran med mig ned. Trevligt. Ska hämta mamma i stan sedan tror jag, hon har varit i Umeå med jobbet. Vad det blir i kväll vet jag inte än.  

Tisdag

Har inte gjort mycket idag. Sett filmer. Det är det enda.

Var och såg Män som hatar kvinnor i söndags. Vilken bra film alltså. Otäck som attan, det som var hemskt att läsa om var ännu värre på film. Hyffsat bra skådespelare också, kanske inte alla såg ut som man ville men hur svårt är inte det att genomföra? Men med tittarsiffror på 175 000 stycken under den här helgen så tyder det nog på att många ville se den.Måste nog säga att Lisbeth Salander är den tuffaste av dem alla.

Så gårdagen, var på stan med EK, ES och LB. I princip hela dagen blev det. Riktigt trevligt hade vi. Shoppade lite samt fikade på Waynes Coffee..

Haha, mobilkvalla... Skyll inte på mig.

Men vad jag inhandlade blev väl ett armband som tidigare kostat 129:- för 25 spänn. Och ett linne och en tröja.

Vad som återstår av detta lov är nu fem dagar. Vet att jag ska nog åka pulka med ES och LB och fota en dag med EK. Om vädret är bra vill säga. Ska nog till mormor och morfar på fredag och sedan jobba på lördag. Sådant är livet. Borde väl räkna lite matte kanske, läsa i boken och sedan jobba lite i Photoshop med bilden till Digitalt skapande. Men det borde jag väl ha tid med också.

Så var det mars

Söndag och sportlov. Daniel Tynell har gått i mål som segrare i Vasaloppet. För tredje gången.

Har inte skrivit på ett tag så jag tänkte ge er en uppdatering.

Fredag, tre lektioner. Lite photoshoppande, ingen skridskoåkning för min del och sedan matteräknande. Tog hem böckerna över lovet då det väntar ett nationellt prov om några veckor. Har dessvärre inte så mycket att öva på, har gjort de allra flesta uppgifterna. Men vi slutade då 13.30, sade hejdå till mina vänner, syns på måndag... Om en vecka alltså.
Åkte hem och vilade lite. Mötte ElinS på Konsum och handlade lite mat. Gick hem till mig och gjorde en sallad till middag. Sedan såg vi lite tv och diskuterade om livet.

Lördag då. Jag och mamma åkte till Luleå för att shoppa litegrann. Hade turen att hitta skorna som jag var ute efter så det blev dem samt en tröja.Och hårspray också. Har haft lite svårt att hitta just det där hemma här i Skellefteå. Så jag köpte två flaskor.

Var hemma kring fyra och slog på Lynley. Såg den och väntade lite till. Mamma skulle nämligen skjutsa mig, Linnea och ElinS till Bowlingkompaniet. Mötte ElinK där och sedan blev det discobowling i en och en halv timme. ElinK vann, jag kom tvåa och sedan Linnea på tredje plats och ElinS sist.
Det var verkligen roligt, gjorde några strikes. Typ tre eller så.
Sedan åkte vi hem till ElinK en stund för att sedan bli skjutsade in till stan och ta bussen hem till Linnea där vi såg Forgetting Sarah Marshall.

Riktigt rolig film, lite spårad men endå.. Lite jobbigt att det var Kristen Bell som spelar Veronica Mars som spelade tjejen...

Dagen blir att ta det lugnt för att sedan se Män som hatar kvinnor ikväll. Längtar.

RSS 2.0