Gott Nytt År!

Detta år går mot sitt slut. Massvis har hänt under detta år men jag antar att det inte är så roligt att läsa om vad jag har gjort. Vill ni nödvändigt veta så kolla in de gamla inläggen....

I alla fall så bakade jag och Linnea igår. Det gick bra, tror vi. Än har vi inte smakat så vi kan inte säga riktigt säkert.
Ikväll firar vi in det nya året så länge Elin S är frisk, tydligen så var hon lite förkyld igår. Hoppas att hon har frisknat till!

Jag önskar nu alla ett gott slut och en god början på nästa år!


H A P P Y  N E W  Y E A R !

30 december

Stan idag. Köpte en väska, två linnen, nagellack, ett armband, skärp och linsvätska. Bytte dessutom pennorna från farmor till de två första böckerna i Twilight serien, vad de nu heter på svenska...

Mormor och morfar var förbi nyss och lämnade lite skinka och gravad lax från julafton. Det hade visst blivit mycket över men mormor var orolig att det var för lite mat. Hon skulle visst ha gjort en stek också och lite creme fraiche. Bara för att nämna några grejer hon tyckte sig ha glömt. Dessutom skulle man då inte köpa köttfärs på Maxi. Då smakar köttbullarna sur kött. Så det så, nu vet ni.

Ikväll så bakar vi efterrätt till nyårsafton. Chokladfudgetårta blir det. Hoppas att vi lyckas med det.


Inspektör Hathaway. Min nya idol, haha jag höll på skratta ihjäl mig i söndags när jag och ES såg kommissarie Lewis.

Alldeles strax är det slut på detta år

Idag klev jag upp kvart över tio, kors i taket. Pappa säger visst att jag måste vända tillbaka dygnet. Hur han då tänkte vet jag inte... Det är liksom några dagar kvar av lovet. Säkert bara för att han inte kan sova länge på morgonen...

Sköter broder Tuck i dag. Har ingen aning om när vi ska få i oss någon lunch, någon gång blir det väl.

Ska dessutom till Konsum idag. Handla med ES och Linnea inför nyårs. Kuligt. Pepp på nyårs i alla fall!


Ett år har gått fort, inte sant?

Hemmagjorda ljus är inte som köpta

Idag är det faktiskt söndag och inte lördag. Har haft lite svårt att förstå det.

Mamma har haft sina tantkompisar här och de har stöpt ljus. Jag, pappa och Broder Tuck flydde till Faster Eva och lillkusinen. Hon var i full gång, inte Eva då... Massvis med julklappar hade lillFia fått och till slut somnade hon på golvet.

Nu lagar pappa tacos och det blir väl att käka middag snart. ES kommer i kväll någon gång och i morgon blir det att handla inför nyårs. Trevligt.

Stan på tisdag för att byta en julklapp och kolla in rean, det mesta är väl slut men det kan vara kul endå!!


tjugosjunde december

Denna dag har inte varit så värst aktiv. Mamma och pappa dolar på med middagen. Lax och potatis blir det visst.
Kanske blir det en promenad efteråt också. Hoppas att fötterna håller i sådana fall.

Började tänka lite grann i går. Färger betyder mycket för mig och mitt liv. Hade en period där allting skulle vara blått, allt. Fick sedan veta att de allra flesta har blå som favorit färg. Därför revolterade jag litegrann och tog till mig den gröna färgen. Men, mamma verkar ha fått spunk på grönt. Allt är grönt, skarvsar samt halsband. Nepp, det gick inte. Rött, svart och vitt sedan... Inredde mitt rum så och visst, jag gillar det. Men då jag alltid varit emot rosa och sådana flickiga färger känns det lite fel. Nu har det då gått ett tag sedan min blå period och gissa vilka färger jag har fått på min tröja, pyjamas och sjal från farmor. Just det, blå. Men tydligen så passar jag bra i blått enligt mormor och ja, den blå färgen är faktiskt ganska fin.


Annandagjul

Så är man tillbaka efter ett långt uppehåll. Det har ju trots allt varit jul.

Julaftonen firades i Sjöbotten med mormor, morfar, min morbror och hans sambo, deras barn (mina kusiner) och deras morfar. Efter lite fika, Kalle och letande efter köttbullar som mormor råkat ställa undan i skafferiet så åt vi julbord. Viktor körde sedan till Ursviken för att vara jultomte. När han var tillbaka så delade vi ut våra julklappar.

Mycket riktigt så fick jag Adidas tröjan, sedan en bok, Björn Gustafssons DVD, pengar, bestick och 4 muggar. Mamma vill nog att jag ska flytta hemifrån. Lite osynligt så där.... Nä, skämtåsido. Besticken var jättefina och muggarna lika så. Pappa frågade mig på väg hem om besticken var tillräckligt designade. De känner visst sin dotter väl.
Julklapparna från EK var jättefina. Halsduken jätteskön och "ambanden" tyckte Lillkusinen var jättefina. Jag hade dem nämligen igår när vi firade jul med farmor, farfar, min faster och hennes sambo och sedan då min kusin. 
Fick två böcker av dem och en sjal av farmor. Lite mer fick jag väl också men minnet sviker lite i denna stund. 

Allt som allt har det varit en fin jul. Med tomte och allt. 
Nu räknas dagarna som är kvar av 2008. Nyårs kommer snart om ni inte visste om det.  


Lite spännande var det visst med tomten...

Dan före dan före dopparedan

Denna dag har bjudit på lite snöskottande och en trevlig stund med Elin K. Vi bytte julklappar men icke sa nicke, vi öppnar dem inte förrän på julafton. Har nyss lagat och ätit mat, det blev palt.

Ska byta färgpatron i skrivaren och sedan pyssla ihop den sista julklappen. Hoppas att jag blir klar i kväll!

Ska till Sjöbotten i morgon, har ingen aning om när men mormor skulle visst ringa. Så det blir lite myspys där innan den stora dagen.

Har julnerven slagit dig ännu? Längtan efter tomten blivit allt större?
Nja, julen kommer alltid en gång per år, vad är det att oroa sig för?....


Failande, trixande och haxx

Nu har jag ritat klart allt till farmor och farfar, återstår att sätta in bilderna i almanackan. Fixar nog det i morgon.

Känner mig inte riktigt på topp än. Måste nog slappna av lite till. Än känns det inte som lov, måste nämligen hindra mig själv från att slå i gång väckarklockan på kvällarna. Det har blivit en rutin som är lite svår att släppa. Kul att vakna kvart över sex när man är ledig... I alla fall så somnar jag nog snart. Har suttit här hela eftermiddagen snart. Ögonen går i kors...

Blir nog kanske någon film på tv ikväll.
Kelin dyker upp i morgon med paket och musik. Trevligt.
Nu ska jag nog sluta.


Ritade dessa igår. Ganska fina va?

Mörkaste dagen på året

Lördag och visst, solen har varit uppe idag. Jag och pappa har varit ute en sväng. Gnistrande snö och sol över älven. Vintern kom visst men inte känns det som jul inte. Sjunger lite smått på julsånger, mest för att radion och tvn bombarderar en med jullåtar. Hur i hela friden ska det vara jul på onsdag? I alla fall så har även jag tagit fram några tomtar och julgranskulor. Storstädade mitt rum i går. Dammtorkning och dammsugning. Riktigt skönt. Hittade även en Digitalfoto som trillat ned från pallen, oläst. Jippie! Lite olikt mig att det blivit så, men skolan har tagit upp ganska mycket av min tid på sistone.

Mamma och pappa är på väg till Konsum, har försökt övertala mamma om att inte köpa någon julmat då vi inte firar jul hemma. Får se hur det blir med den saken. Då jag och pappa lyckades ena oss om middagen idag inte ska bli julig så blir det nog pizza. Gott. Broder Tuck kommer hem kring fyra från Umeå och sedan blir det nog att ta det lite lugnt. Måste göra klart farmor och farfars julklapp och slå in morfars. EK kommer kanske hit i morgon och vi byter julklappar. Sjöbotten den 23 för att ja, göra i ordning inför julafton? Är inte riktigt säker på vad vi ska göra. Dessutom vill pappa vara tomte. En fin mask måste därför inhandlas, men var? Är det någon som har en aning om var de säljer fina tomtemasker?

Nu är det ett under att ni lyckats läsa vad jag har skrivit för bokstäverna har kastats fram och tillbaka, det går inte så bra att skriva för tillfället. Aaaaaa...


Nae, nu mörknar det. Passar på att tända julgranen och slår på en julskiva.

LOV

Slutade idag tjugo över två. Kunde inte bada på grund av förkylning och behövde då inte vara med på gympan. Pappa hämtade upp mig på Edda och vi gick en sväng på stan. Efter det så har jag inte gjort så mycket. Ärligt talat så är jag lite orolig över att ha något att göra under lovet men det löser sig säkert. Har lite kvar inför julafton också.

I morgon tror jag att det blir lite städning av rummet innan jul. Plocka undan lite rena kläder och sedan dammtorka. Kanske kommer det fram några tomtar också? Det är trots allt jul snart. Kanske kan jag övertala pappa att fortsätta spraya mina ramar.. De borde bli klara snart tycker jag.

Kvällen bjuder nog på en lugn tvkväll. Kanske någon film eller så. Får se.


Lite mer än ett halvår sedan. Avslutningen i ettan kontra jullov i tvåan. Aldrig har det känts så här konstigt att gå på jullov. Lämna vardagen bakom sig i tre veckor, helknasigt och tomt. Jag trivs på skolan, tack vare er. Ni vet vilka jag menar, ni är helt enkelt underbara. Nu laddar vi om batterierna och syns igen nästa år!

5 dagar kvar till jul

Halkigt som attan och en risk att ta sig till skolan. Halkade runt på stigen i skogen, kanske inte smartaste vägen direkt.
Inte många åkte buss och de hade släckt ned på skolan, julfeelingen är väl inte så stor men de bjöd på pepparkakor.
Nu väntar fotografiskbild. Sista lektionen för grungeporträttet... Måste nog trixa lite endå. Nils har visst "missat" bussen. Han har tagit sovmorgon helt enkelt, Adam kommer nog inte så här sitter jag alldeles själv och ensam.

Ska sedan halka iväg till Edda. Kommer inte att vara med på grund av förkylning och sedan blir det nog att gå på stan med pappa en liten stund.

Lugnt och skönt ikväll. Har inga planer och sover nog extra länge i morgon. Om det går vill säga, har en tendens att vakna innan sex vilken dag som helst. Ingen chans att försova sig inte...

Bjuder på en trixar bild från förra fredagen. Icke redigerad..

En liten dag kvar innan det är lov

Dagen började tungt med en busschaufför som körde galet och sladdade järnet plus att min syn på högra ögat inte riktigt var den bästa. Synbortfall helt enkelt.

Fackteckning och design var första lektionen, utvärdering plus betygsnack. MVG, tacka gudarna för det. Min kollektion var visst jättebra och jo, nöjd var jag också. Jag och Camilla gick till kemin, labb på g. ITarna höll på bli klara och jo, lite frågvisa var vi väl om labben. Idag undersökte vi hur många vattenmolekyler som binder till kopparsulfat. Fem är rätt svar, jag och Ellen fick 5,8. Ganska så bra i alla fall.
Lunch med spagetti och köttfärssås, gott.
Engelska sedan, oj, oj. En lektion man kunde ha sluppit, men så här i efterhand var det rätt kul endå. Jag, Alexander, Isabel och Boman pratade om våra citat från böckerna. Vi fick tillbaka uppsatsen om Martin Luther King, fick ett VG+. Läraren bjöd på "foam santas" och sedan var det dags för talkshow.
Tomten hade lite liten budget och skulle inte kunna ge presenter till alla, Tomtemor hade en biddragande roll till detta då hon visst var en shopaholic men skulle in på rehab. Revisorn hade mist sin fru och hatade julen för det. Tomtenissen ville ge små klappar till alla och de två små barnen ville bara ha julklappar. Mamma Anna ville ge julklappar till de små barnen för att de stora inte tror på tomten. Abigail ville bojkotta julen och åt inte sina grönsaker för att folk trodde hon var en kille. Den gamle mannen tyckte att det viktigaste med julen var att vara tillsammans, inte få massa julklappar. Ja, som ni förstår så spårade detta. TE2B, here we go. Många skratt senare så var vi på väg från engelskan, några styrde kosan hemåt men jag fortsatte mot Grafisk design. 
Vi fick göra julkort och sedan fick vi betygen. Tydligen så har jag en medfödd känsla för det grafiska och borde satsa på det i framtiden. 

Gick på stan med Isabel efter skolan då vi fick sluta tidigare, inhandlade skorna från Din sko och köpte även en till julklapp till morfar. Måste nog köpa en fyrkantig tavelduk snart. Fick en idé om att göra en tavla när jag såg Johnnie måla igår. Oj, oj.... måste köpa lite färg dessvärre. Kanske fungerar det med väggfärg?  

Morgon dagen blir chill. Två lektioner, fotografisk bild och bad. Kan inte vara med på badet då jag är så pass förkyld men nog ska jag till Edda endå. Sedan är det, för er som inte fattat det än, jullov!!!!
Ganska glad är jag för det och känner att jag sällan mått så här bra. Livet leker helt enkelt. Vännerna förgyller dagarna och sedan vara ledig i tre veckor skadar väl inte heller så mycket.
Dessvärre verkar folk stressa runt. Bilförarna kör helt insane, fort som attan och kommer nog troligtvis att köra ned i diket så småningom. Julen ska inte vara så, varför stressa? Det blir jul endå. Jag vet, efter 17 år på jorden så har man lite erfarenhet liksom. Tråkigt nog så insåg jag idag att min egentligen ganska bra sida för design stör min julefrid. Som jag skrivit tidigare är jag allergisk mot krimskrams och volanger. Inte för inte att mina julklappar blir inslagna i vitt papper och julkorten får text från tidningar. Hoppsansa, men med lite mer raka kanter i världen så skulle nog julstämningen försvinna. Stackars, stackars mina släktingar, inte kommer det att bli så julpyntat i min lägenhet i framtiden. Nixpix, snarare modern jul alá MLA.

Nu måste jag visst sluta, skriver och skriver. Punkt slut.


Ge bort lite kärlek i julklapp. Garanterat uppskattat.

Åhå, bara en vecka kvar nu

Nu har jag bara kvar att slå in en julklapp. Till farmor och farfar, men den är inte klar än. Så det får vänta.

Dagen bjöd då som sagt på fotografisk bild, matte och fysik. Datorn på fysiklabben blev lite smått knasig. Labbrapporten försvann så vi fick ta Pers grupps labbrapport. Anders hade i allafall sett vår innan. Tokigt.

Sprang lite på stan sedan efter skolan. Köpte papper och sedan två par jeans. Det händer inte ofta. Allt till summan av 600 spänn. Skönt.

I morgon är det facktecking, vi får betyg i den kursen, sedan kemilabb, engelska med talkshow och sedan grafisk design. Får betyg även i den kursen. Har ingen aning om hur jag ligger till och vet inte vad jag kan hoppas på men helt klart vill man ha ett MVG. Så är det bara. Dessutom så går vi bara två lektioner på fredag. Slutar tjugo i tolv, vet inte heller om jag ska vara med på badet så förkyld som jag är.... Det får vi se då.

Måste sedan få klaga lite på detta otroligt vintriga och härliga decemberväder. Eller hur var det nu? Plusgrader och tö, blött som attan och ja, idag var jag ganska så blöt om fötterna. Tog inte Adidas skorna, tänkte inte riktigt utan tog dem med kardborreband. Visst var det ett litet, litet hål där längst fram. Ååååh, inte mysigt. Jag var inte själv om detta utan Alexander led också av blöta fötter, men det är lite hans eget fel då man har stora hål under sulan och inte köper nya skor.... Fast hans skor verkar vara bra förvaring, han hade visst en femtio öring inkilad i sulan. Mysigt värre.

Ja, nu har jag lärt pappa Indesign, han skulle göra några skyltar till jobbet och snart blir det nog Roomservice. Måste nog kanske se dokumentären om mannen som ska föda barn, det var väl ikväll?


Onsdag och mitten av veckan

Nu sitter jag här i datasalen för fotografiskbild. Läraren har stuckit, Nils är och fotar Rebecca och Adam? Ja, inte är han här i alla fall... Sitter och redigerar i photoshop, temat är grunge och det här har jag åstadkommit.

Visst är det Erik, ganska nöjd är jag då i alla fall men vi ska visst vara klara efter jul så chansen är stor att det kanske blir en till bild.

Gårdagen var rätt härlig, köpte äntligen sista julklappen. Nu återstår bara att köpa julklappspapper och slå in alla paket. Som tur är så har jag sett ut vilket papper jag ska köpa så det går nog fort. Dessutom så var jag då på massage, fick benen masserade och sedan så ska jag visst träna upp musklerna i fotleden, och sedan musklerna runt knäna, då jag är överrörlig. Måste stabilisera upp dem... Lite tokigt, men ganska skönt var det. Såg sedan på tv och tog det lugnt. Pappa bar fram julklappar under granen som helt klart är framtagen för tidigt. Det stod visst Matilda på allihop. Tji fick jag när jag skulle kika, inte stod mitt namn på de paket som jag såg. Han måste ha gömt alla mina. Den skurken, såg förresten ett paket från Stadium tror jag, kanske är det tröjan eller väskan? Man vet aldrig...

Denna dag bjuder snart på matte och sedan fysiklabb. Tokigt värre, sedan blir det en snabb vända på stan innan jag åker hem.  

Sista veckan i skolan innan jullovet

Vaknade i morse. Lika trött som igår och hade lika ont. Icket kul men tog en värktablett och for till skolan.

Teknikutveklingen gick väl ett steg bakåt, nästan väntat. Var tvungna att ändra dimension på hyllplanen för att de ska passa de skivor som finns i handeln. Nu fungerar inte Solid Works som vi vill och tjollrar på med olika mått, trots noga ekvationer och massa prövande så lyckades vi ändå inte. Men det finns massvis med tid kvar.

Mattelektionen i dag var lite tokig. Anders sade till oss två gånger att vara lite tysta. Sedan sade han bara, är ni inte tysta antar jag att ni inte vill ha någon hjälp. Han gick och kom inte tillbaka för än i slutet av lektionen när vi hade ungefär fem minuter kvar. Oj, oj. Lite överreaktion från hans sida. Visst var det lite stökigt men inte så farligt. Nu hoppas jag att han tog en kafferast och käkade lite pepparkakor så att han blev lite snällare... Får se vad han säger i morgon.

Ska förresten till en massör i morgon efter skolan. Hon ska kolla på mina fötter så kanske jag får ett svar om vad det kan tänkas vara som gör så förbannat ont. Hoppas att det blir lite bättre.


Söndag 14 december

Gårdagen bjöd på arbete, snöskottning och glada vänner.

Vi käkade tacos och åkte sedan in till stan för att se Twilight. Den var endå rätt hyffsad.

Vaknade i morse klockan sju. Gick upp på toa, hade hur ont som helst i fötterna så jag stapplade i säng igen och somnade om. Vaknade igen kring tjugo i elva av att pappa skottade utanför. Oj, oj, han var nog lite arg för det lät ganska så mycket när han slog i spaden i väggen. I alla fall kändes det som att jag blivit överkörd av ett tåg. Förkylningen har visst kommit för att stanna. Så idag har jag spenderat mesta tiden i sängen, läsandes min engelska bok. Äntligen har jag läst ut den och har även plockat ut tre citat. Skönt. Hoppas nu inte att vi måste prata om dem i morgon bara...

Nu kanske det blir lite tv eller film för att sedan hoppa i säng. Ny vecka i morgon igen. Sista innan jullovet. Så det så.


Pepp på nyårs, allt är planerat ut i minsta detalj och snart är vi där.

Gissa vad jag har gjort idag...


Som bilden skvallrar om så har vi badat. Simmat ganska mycket och så.. Rätt så slut är man väl nu, eller inte slut men lite smått bakom. Tankarna går inte riktigt lika fort som vanligt och jag var tvungen att ta till miniräknaren vid många tillfällen under kemin. Typ 15/3. Oja, aldrig att det blir fem inte... Ja, efter lite fika på stan med mamma efter skolan tog jag bussen hemåt med ES. Hon ska komma hit snart, vi hittar nog på nåt kul innan det är luciatåg på Kopparhallen halv tolv.

Kan väl inte säga så mycket förutom att matten var ganska trevlig idag. Anders var på bra humör och vi klarade av många uppgifter. Dessvärre trodde han visst att Alexander räknade högt för oss när vi egentligen hjälptes åt med en uppgift. Åt skogen med det.. Kemiläraren var lite tokig, som vanligt. Lätt var det som hon gick igenom men jag fattar inte riktigt meningen med vad det var vi lärde oss.

Ja, efter lite ritande sitter jag nu här och måste visst bädda sängen.

Ta de lugnt och sjung en luciasång. För snart står hon där med ljus i hår. Sankta Lucia.
Tokigt.

Christmas feeling

Allt detta snack om julkänsla. Julsånger och snö, julklappsköp och julmat.
I dag fick jag min beskärda del av julsånger. Vår engelska lärare gav oss i uppgift i måndags att översätta två jullåtar en från engelska till svenska och så tvärtom. Dessa bjöd till stor glädje idag när vi väntade på att få börja. Gustav och Victor började sjunga dem. Riktigt fint, Pepparkaksgubbar och Tipp tapp. Så nu har julkänslan infunnit sig. Eller? Kanske inte det.. Nu är det i alla fall en dag kvar i skolan på den här veckan och sedan en endaste liten vecka kvar innan jullovet. Oj, oj vad fort det har gått men det ska bli skönt med lov. Helt klart. Det enda är att man vet hur mycket skolarbete som kommer att komma. Galet många prov...

Ja, idag så blev jag nästan klar med kollektionen. Bara lite finslip kvar. En invandrarklass besökte vår bildlektion för att se hur en bildsal såg ut. Efter lunch med Vintersoppa och mjukbröd. Det var ganska intressant i sig. Ja, då hade vi då engelska och översatte för fulla muggar. Det blev tack och lov inte riktigt lika stressigt med att läsa boken då vi nu endast ska välja ut tre citat och prata om två av dem. Det kan ju inte bli så svårt. Alexander var då glad över den extra tiden. Ganska många var väl det då vi ska skriva på måndag och inte vara klar på måndag. Skönt. Efter det så var det test/prov på grafisk design. Indesign no doubt. Lekande lätt? Nja, men det gick hyffsat bra.
Så fredag i morgon och bad. Det känns tjatigt som rackarn då vi även ska bada nästa fredag. Jag pallar icket detta. Det är helt insane... Men det är bara att bita ihop och pallra sig i väg till Edda.

Måste bara berätta om en grej. Min frisör använde Dust it igår i mitt hår. Hon var helt fascinerad över det hela och visst, det är en bra produkt. Men endå så tyckte jag att det skulle bli skönt att duscha ur det och övergå till hårsprayen igen. Tji fick jag när jag upptäckte att det mesta satt kvar efter schamponering. Lagom kul att då blåsa håret och se ut som ett litet troll. Nu vet jag inte om detta beror på dålig kvalité på schampoot men det kan det vara. Ska använda ett annat i morgon och sedan så blir det ju bad. Är det inte borta då, ja, då vet jag inte vad jag gör. Särskilt mysigt är det inte...


Snart är det nyårs och pepp på det. Lite planering återstår dock. Kanske på lördag eller?
Glömde säga att om ni vill ha något annat än vatten att dricka till middagen så får ni ta med det själva. Annars syns vi kring 18.

Nyklippt

Och nöjd. Riktigt nöjd. Gick in med en idé och lyckades förmedla den. Nu fattas bara en hårfärgning så är man redo att möta världen. När jag nu ska få tid med att färga.

Har nu inhandlat julklapp till lillkusinen. Med värdekuponger på Åhlens fick jag betala den stora summan av 4 kronor. Som fått. Hoppas nu att lillvännen blir glad.

Den här dagen bjöd på lite matte, med tre hjärnor kommer man långt. Eller så inte? Körde vi fast lite grann kanske, Alexander och Isabel? En aning om jag får säga... Annars så var det långt hål innan fysiken. Experiment med fotboll under dagens lektion. Intressant.

När jag gick över torget i dag såg jag en skylt som fick mig att börja fundera så smått. Handlarna som står där med sina tält. De piercar visst också. Men vem gör det en dag som denna när man bara vill dra på sig täckbyxor och den stora, varma mössan? Helt galet och onödigt. Så det så...



Norran publicerade min bild på rullstolsinnebandy matchen jag lade upp för någon dag sedan. Dessvärre stod det inte vem som var fotograf. Tråkigt värre..

Drogredovisning?

Snart sticker vi till Midgård. Sitter där ett tag...

Vi har i alla fall photoshoppat i dag. Grunge bilder är den nya uppgiften. Galet.

Sedan matte och fysik. Lagom pepp på det.. Fiskpinnar till lunch är väl ändå bra. Går på stan efter skolan, måste köpa en julklapp sedan blir det frisören. Kul!

Läsa engelska hela kvällen... 280 sidor kvar. Tråkigt värre.


Rätt så kallt...

Faktiskt 16 minus grader. Iskallt. Här hemma är det inte heller så varmt, undrar var värmen tagit vägen....

Den här dagen har väl inte bjudit på så jättemycket direkt. Inga probem. Inte felstavat, utan probem. Haha, så det så.  Anders borde nog gå en svenska kurs...
Skinklåda till lunch innebar en hårdmacka. No problems då jag slutar kvart över tre. Trodde jag ja. Blev inringd till Färg&Tapet efter skolan. De hade lite dåligt om folk under eftermiddagen. Kom då hem tjugo i sju. Ganska hungrig var man väl då.

Har nu läst lite engelska och sedan blir det väl House ikväll. Sova, sova och skola igen i morgon.


Kanske borde man elda lite för att få sig lite värme?

Måndag 8 december

Gårdagen spenderades på Campus hallen, Broder Tuck vann 2 av 2 matcher. Riktigt kul att titta på. Sista matchen blev 8-1 till broders lag. Dessutom så kom en kille från Bureå. Fem år gammal, klev in på plan i en av matcherna och gjorde riktigt bra från sig! En av bilderna jag tog har jag skickat till Norran, får se om den blir publicerad.


Läste sedan lite engelska när jag kom hem. Somnade dessvärre, nu hade jag lagt mig i sängen och dragit upp täcket. Varmt och skönt blev det och ögonen var svåra att hålla uppe. Hoppsansa, pappa väckte mig och sade att vi skulle fika.
Lite senare gick jag och lade mig på riktigt. Snabbt gick det och en ny vecka hade börjat.

16 grader kallt ute och 19 grader inomhus. Snacka kallt. Tjocksockar på direkt och inte har jag tagit av mig dem än inte. Lite skillnad är det då när man drar på sig långkalsonger för att inte frysa, möter Stockholms Erik som inte har långkallingar och sedan träffar Sebbe på skolan som har täckbyxor. Jasi, man ser på kylan på olika sätt.
I alla fall så hade vi fysik första lektionen, min bok är visst den enda med rätt i facit. Galet. Teknikutveckling sedan, hyllritning på G helt enkelt. Tur där att Alexander verkar förstå mina idéer, Sven gör det då inte. Hur galet var inte hans förslag med att sätta gångjärn på hyllan för att kunna vika ihop den? Inte så stabilt direkt..
Vi slog våra kloka huvuden ihop, jag, Alexander, Camilla och Nils. Nisse stack visst lite då och då men lite lyckades väl han åstadkomma. Nu har jag även diskuterat med min far och vet vad som fungerar och inte. Det blir att plugga ihop det mesta och ingen spikpistol. Så det så...

Helgen blir trevlig i alla fall. Bio med tjejerna på lördag. Twilight. Måste ju se den och om huvudpersonen verkligen är så snygg som alla säger. Kanske det? Kul ska vi ha, måste planera inför nyårs också.. Mycket att göras men så lite tid.
På tal om tid så måste jag visst läsa ut boken väldigt snart. Äntligen, efter 130 sidor kanske så har personen dött. Nu måste handligen ta fart. Hoppas. 

CSI ikväll, kanske läsa lite mer. Vet ej.  

Mopedkillar

När jag igår gick från bussen möttes jag av två killar på moped. Svårt att säga hur gamla de var, men dessa var nog i femton års åldern. Varför väljer man att köra moppe nu? Det har töat och var någon minusgrad. Halkigt uta rackarn men visst körde dem ändå. Och vad gör då den ena av dem? Jo, kör lite extra och "stajlar", haha, jag trodde nog att jag skulle dö av skratt. Tänk efter lite längre. Inte var du så tuff direkt...  

Julhandeln är i full gång

Idag slog det mig. Det är mindre än 20 dagar kvar till jul. Hur i hela friden har vi kommit hit? Nyss började skolan och alla dess kurser. Nu är 50 poängs kurserna snart över och det ska sättas betyg.
Hela Skellefteå har visst vaknat till liv och det ska köpas julklappar. Gamla som unga, köphysterin är större än någonsin trots att det är lågkonjuktur. Det har visst inte drabbat privatpersonen.
I alla fall så trängdes även jag för att inhandla dessa klappar till nära och kära. Mycket pengar gick men nu är jag nästan klar. Det är lite smått och gott var. Två stycken paket återstår.

Tomtar och julgransbelysning trängs i affärerna, julskyltningen kom upp tidigt och jag mår bara illa av det. Varför ska man starta julen i oktober? Handeln tjänar mer och mer pengar på allt. Många pyntar husen tidigt och "gör jul". Och visst är det mysigt med all belysning. Tänkte på detta när jag åkte buss hem från stan i går kväll. Utan dessa ljus skulle det vara otroligt mörkt. Men om alla kunde ta detta med en nypa salt. Slänga alla tomtar i plast som står ute och lyser, allt krimskrams som står inne och samlar damm. Små krusidulliga tomtar och änglar.
Kanske har detta lite betydelse för att det just nu inte finns ett enda litet julpynt i mitt rum. Mamma har tjatat, men nej och åter nej. Jag vill inte ha massvis med små tomtar drällandes överallt. Kanske kommer Rolf Berg tomtarna fram någon dag innan julafton men inte tidigare. Nej, för då mår jag illa. Den där känslan som man hade när man var liten, inte brydde man sig då om hur mycket tomtar som det stod framme eller när affärerna julskyltade.
Nej. Jag är nog allergisk mot julpynt, krimskrams och prynadssaker. Det fattas bara utslagen...


Nej, ska det vara vinter så ge mej snö och gör mig en tjänst. Ta inte fram riktigt alla tomtar..

En vecka närmare jul

Äntligen hemma efter skoldagen. Erik hade rätt och det blev livräddning med framåtstupa sidoläge, volleyboll och handboll. Badet drog ut på tiden och vi gick tio minuter längre än nödvändigt. Mamma var snäll och hämtade oss. Tackar för det för annars vet man aldrig hur ont jag skulle ha i fötterna som jag nu inte alls har. Härligt. Eller, nja, nästan inget ont. Anders blev då lagom glad när i stort sett alla kom för sent.. En halvtimme efter utsatt tid började vi och ja, vad ska jag säga. Lite smått trött var jag väl så det där med derivata och max och min punkter var väl inte så värst roligt... Dessutom så snodde Victor J min miniräknare. Lade in ett program som sade hej. Ändrade lite andra grejer också. Men Anders sade att jag fick spöa han, han skulle titta åt ett annat håll. Tihi, lite jag ville göra det.

Kemi sedan. m=n*M, lätt som en plätt. Så det så... Slutade kvart i tre, tog fem över trean hem. Fikade lite. Pratade med EK, det blir stan i kväll och fick veta att Anders nog skulle sätta fyra MVG i TE2B på matte C. Det hade han sagt till TE1C, EKs lillebrorsas klass. Galet, men sådan är Anders.

Nu måste jag laga mat, varmkorv med bröd blir det. Inget lyxlir här inte....


Ge mej sommar, sol och värme. Massvis med vänner och ta mig bort från detta pissväder med tö och minusgrader efter varannat. Om det nu ska vara vinter kan det väl ändå vara vinter på riktigt...

Fredag och, ja, trött och less som attan

Gårdagen började väl inte så jättebra direkt. Bussen fastnade på väg ut från Bergsbyn. Hakan körde och vi stod väl där typ 10  min. Vi klev av bussen vid busstationen och hann bara en bit när bussen blåste förbi. Se upp alla gamla tanter för här kommer Hakan och kör... 

Ritade faktiskt klart alla bilder till kollektionen igår. Har bara kvar själva bokgrejen som ska presentera allt. Det får bli till veckan på bildlektionerna. Läste även lite i engelska boken, antingen så är jag helt dum i huvudet eller så är texten helt störd. Jag har då aldrig hört eller läst någon sådandär engelska i hela mitt liv. En del ord har jag ingen aning om vad de betyder men jag fattar då handlingen i alla fall. Det blir att skumläsa hela boken och sedan hitta 4 citat innan den 15:e. Måste ju skriva om dem också, söndagen den 14 december lär jag ägna rätt mycket tid till engelska kan jag medge.

Idag är det då bad. Livräddning. Hörde från Erik att det blir att dra upp en kompis på land och sedan framåt stupa sidoläge... Hoppas att han har rätt. Jag pallar inte att dyka efter den där jädra dockan en gång till...

Sova ikväll... Kanske lyckas jag hålla mig vaken till Numbers. Det måste jag, om det sänds i kväll vill säga.


I will right you a song

Thats how you know that my love is still strong. I will right you a song and you´ll know from the song that I just can´t go on without you...


Denna dag har bjudit på... Ja, lite allt möjligt egentligen. Höll på att missa programrådet då jag och Alexander satt och räknade fysik. Ops, men jag blev bara någon minut sen. Det roligaste var väl att rektorn också tyckte att Anders luktar lite väl mycket cigarettrök. Hahah, hon föreslog parfym med rosendoft. Som om det skulle hjälpa?!?

Kom hem kring tre och ritade lite på kollektionen, i morgon blir det att rita svart med färgpennor. Har skött om grannens barn och lagat mat till mig och Broder Tuck. Ritade lite till och nu ska jag skriva ut engelskan, måste jag göra om layouten eller inte... Det är frågan det.

Sitter nog här och ugglar lite till, sedan Roomservice ikväll va? Ska nog läsa engelska boken efter det, längtar inte...

Om det där var tomten gjorde vi visst bort oss litegrann

Onsdag morgon, fotografisk bild och jag är i det närmaste klar. Nils har fotat Felicia i studion och nu photshoppar vi lite...

Matte och fysik kvar. Lunch också för den delen. Slutar typ fem över två idag, ska rita lite, skriva ut engelskan och läsa engelska. Dessutom är jag visst barnvakt mellan fyra och fem i kväll. Grannens barn kommer över.

Denna vecka och nästa känns stressig. Jag pallar inte med mera läxa för tillfället.

Här är i alla fall mitt bidrag till Tankens trädgård med temat Ocensurerat.

(klicka så blir den större...)
Tackar ES, utan dej hade jag då inte varit klar nu...

Galet mycket att göra..

Sovmorgon i morse. Började kvart över elva. Sov otroligt länge egentligen. Matte direkt och sedan lunch.
Frågan är, är det bara teknikare på väg från mattelektion som ser en pil som derivata? I trappen ned från klassrummet satt två papper med pilar på, pekandes nedåt. Alltså går kurvan ned, negativ. En pil pekandes rakt åt sidan. Ja, en konstant enligt Alexander. y=3 och nästa var y=7. Vi är inte alls tokiga. Bara lite smått skadade av all matte vi lärt oss genom tiderna.

Lunch och sedan kemi. Fick tillbaka provet 49 av 55 rätt. VG låg på 40, MVG gräns fanns visst inte... Isabel slog mig med en halv poäng. Men lite fusk då läraren nog hade räknat fel... 

Stress, stress, tre lektioner kvar på bilden. Måste jobba lite på det också... Har tvingat mig att läsa engelska i eftermiddag också. Ska läsa ett kapitel innan jag går och lägger mig. 

Måste bara berätta om bussfärden hem idag. Bussen var fullsmockad och i Bergsbyn hände det som inte får hända.. En kille spydde. Inte bara en gång utan två. Jädrar vad äckligt, klev av vid Konsum istället för vid Erisoft. En liten promenad där jag läste igenom engelska uppgiften vi fick i läxa. Men oj så ont jag fick i fötterna. Väl hemma kändes det som att vänster fot var svullen, känns lite fortfarande.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på... Kanske tv? Borde egentligen läsa engelska och rita men jag vill inte jobba med skolan hela dygnet...


Don´t stop me now I´m having such a good time

Dagen började med att jag vaknade och hade ingen aning om vilken dag det var. Efter en liten stund slog det mig, måndag är det och 1 december. Såg julkalendern innan jag gick till bussen. Den verkar ändå ganska bra.

På fysiken fick vi äntligen leka CSI. Men det var då inte så värst kul inte... Nu vet jag hur man gör i alla fall.
Teknikutveckling, nu har vi en färdig idé till hyllan. Började lite smått i Solid Works. Vi fick tillbaka löpvagns arbetet. 14 poäng, full pott, resulterade i ett MVG. 
Engelskan var väl som vanligt, ännu mer jobb. Hon drog över tiden. Inte så kul.
På matten så fick vi tillbaka provet. 27/11 2¤. Tre poäng och en sol från max. Ganska nöjd är jag, gjorde ett slarvfel. Dåligt, men annars lyckades jag väl ganska så bra.

Sovmorgon i morgon till 11.15. Härligt, då kan man jobba lite extra med bilden i kväll. Hoppas att jag blir klar snart!


Önskelista

Hörde att det blivit lite tokigt... Här kommer då min önskelista:

(klicka så blir den större)

Farmor har den hemma hos sig också.

RSS 2.0