Snart slut på veckan

Har tvättat bilarna idag. Ska teckna klart bild läxan och sedan rita något på ritplattan som jag lovade Axxa.

Vad mer? Kanske städa. Vet inte.

Var iallafall på kalas igår, kusinen fyllde 17 och min fasters sambo fyllde 35. Vi firade med hämtmat från Santana och sedan lite äppelpaj. Trevligt.
En bild från Cypern, trot eller ej men mannen fiskade spigg....

Egotripp

Två bilder från Fotografisk bild, dessa två har Nils tagit.




Jo, sedan glömde jag berätta att Camilla Degerman (fotografen) var förbi igår. Jag fick mina 500 kronor och en bild på mig och en av de bilder jag tagit när brudparet kom ut från kyrkan. Bilden på dem var med i albumet de fick med kort från bröllopet. Ha. Så bra är jag!


Äntligen helg

Så blev det fredag även denna vecka. Otroligt fort har det gått men helg tackar man inte nej till.

Ikväll blir det lite vila tror jag, stan imorgon för att sedan fira kusinen som fyllt 17. Vad mer? Jo, bildläxan. Sedan hoppas jag att det blir lite tid över till att redigera lite bilder och kanske rita lite med ritplattan!

Skolfotot togs då idag, jag sitter längst fram i mitten med Axxa vid min sida. De enda tjejerna längst fram. Men sedan är vi ju rätt långa också!
Har då beställt skolkatalogen och blev lite förundrad. Det enda man behövde göra för att målsman skulle godkänna det var att kryssa i en ruta. Det är nästan som den nya sjukrapporteringen för högstadiet. Det är ju bara att knappa in personnummret!

Vad händer med världen? Nu nöjer sig staten med att avlyssna samtal istället....

Sedan avslutar jag detta inlägg med att gratulera min storkusin till att ÄNTLIGEN ha tagit körkortet!!


Eehh.. Torsdag?

Jo de äre.... Japp. Veckans dagar har blivit ett litet mysterium, mobiler har kollats flitigt för att se riktigt vilken dag det är.

Fackteckning idag, hette hon kanske Katarina, lärarn? Ja i allafall så har arbetet hopat sig, tre illustrationstekninker ska vara klara om en vecka. En lektion. Två läxor.

Fysiken, ett kapitel för sig. Just för tillfället går det lite fort, måste kanske läsa lite mer denna gång?

En dag kvar. Fotografisk bild och Skolfoto imorrn. Kul!

Ops..

Ja, jag pallar inte att sitta vid datorn alla dagar. Nu sitter jag här, nöj er med det.

Snart har vi haft alla lektioner. Om än bara uppstart på vissa så vi har inte hunnit så långt än. Dagen gick bra, hjärnan snurrar på högsta fart och all räkning går som i flygande fläng. Jippi, hoppas att det fortsätter så.

Fick lön idag, det känns bra. Eos 450D är inte så långt bort... Hihihi....

Jo, jag hade tur(?) idag. Det regnade efter lunch, både jag och Alexander blev deppade. Lovade han sol efter skolan och gissa. När vi gick ut från Balder så sken solen. Haah, så bra är jag! Fast nu verkar solen ha försvunnit.


Sovmorgon imorgon, en hel timme till får jag sova.
Hare fint!


Dag två

Skolan började då igår. Halv nio fick vi schemat och beskedet att Sven blev tillsammans med Anders våra mentorer. Sedan svenska och fysik b. Slutade fem över två. Jädrar, lektionerna drog ju igång på full fart. Det hade man inte räknat med direkt...

Långa dagar men mer jämna än förra året. Kortaste dagen till 5 över 2, ibland, vissa onsdagar. Superballt.

Så idag har jag varit i skolan från 8:30 till 16:00, Fackteckning och design, lärare Kristina, Engelska, lärare Johanna, Grafisk design, lärare Doris.
Sista timmen, 2 och en halv timme lång. Galet, endel gick knappt i skolan idag....


Nu grattar jag Kusinvitamin Viktor som blir arton idag, kalas ikväll klockan åtta. Gratulerar!

Va fasen?

Regn, fast lite sol för tillfället...

Har varit en sväng på stan idag. Träffade många som inte direkt längtar till i morgon då skolan börjar.
Köpte ett par jeans, en tshirt och ett par hängslen, armband och nagellack för presentkortet jag fick av Elin K.

Senare i dag blir det att färga håret, läsa lite kanske och sedan leta reda på miniräknarn och formelsamlingen.

Shit, skolan börjar. Men tänk så mycket man får lära sig....

Fick lönebeskedet idag, 10955 kronor i juli före skatt. 8000 något nästan 9 efter skatt. Surt, skitsurt. Men nu snartsnartsnartsnartsnart köper jag en Canon Eos 450D. Då jädrar.

Hemma

Så från 30 grader till 12. Sol till regn.

En dag kvar till skolan börjar.


Thiihi

Har man köpt en timmes internet användning så har man...

Har inte direkt mycket att säga.

Skickar en hälsning till alla där hemma, hoppas att ni har det bra oavsett om ni arbetar eller inte.
Ja, vad har hänt sen sist? Har fotat lite (bilder kommer när jag är hemma i Sverige), badat, käkat lunch och glass. Tagit siesta och läst lite. Den här vilan har behövts!

Ha de så bra i kylan i norra Sverige. Fast det skulle vara 18 grader i dag och sol??
Sköt om er så syns vi på måndag kanske...

Morgon på Cypern

Sitter i hotelllobbyn efter en hotellfrukost. Solen skiner och det är 33 grader varmt ute. En timmes förskjutning så klockan är här 09:56. Luftfuktigheten är hög och man slipper att frysa om fötterna.

Många bad har det blivit, både i havet och i poolen. Vattnet är bra mycket varmare än hemma, cirka tjugoåtta grader.

Jag och pappa hyrde cyklar igår och cyklade in till Ayia Napa stad, kikade lite på hotellet vi bodde på för två år sedan. Herregud så varmt det var! Efter lite fotande på klostret och en glass utanför Euro Bakery så cyklade vi hemåt.

Flyg resan ner var hemsk. En timmes försening, det tog lång tid innan alla boardat och kärringen som skulle boarda alla hade inte den bästa dagen. Kallax flygplats var underbemannad. Efter någon timme i luften så meddelade en av flygvärdinnorna att all mat hade lastats av i Bergen på väg upp till Luleå. Tur nog fick vi en macka. Mamma var lagom glad när de inte ens bjöd på kaffe eller te. När vi sedan landat framme på Cypern skulle Broder Tuck få bärhjälp ur planet. Då alla cyprioter tar dagen som den kommer och chillar fram väntade vi nog tjugo minuter ensamma kvar i planet. Till slut kom det en hiss. Bra, sedan busstransfer med flygpersonalen in till flygplatsen. Stod våra väskor och snurrade på något band nu? Njae, det kan man väl inte säga direkt. Vi hittade bandet där alla Luleå resenärernas väskor skulle komma. Någon minut senare var det borta. Många svenskar sprang runt som yra höns. Efter säkert en timmes väntan om inte  mer. Tjöt en siren och ett bagage band började snurra. Med våra väskor! Så haffade vi dem och gick ut till bussen som gick till Sunwing Resort Sandy bay. Första gången man var med om att bussen körde om vanliga personbilar! Tänk på det Skelleftehamnsbussen!

Här bor vi nu, Sunwing Resort. I ett Royal Family rum, med mycket svenskar och ett Supermarket som säljer Malacos salta sillar.... Fasen vad skandinaviskt. Som ni märker så är till och med tangent bordet svenskt... Inte illa.

Nä, nu ska jag smorsla lite solkräm för att sedan ta ett dopp i det blå!

Peace Out.... =)

Tidig söndagmorgon.

Tss.. eller så inte. Det är då i allafall bara jag uppe, hade lite att göra.

Under gårdagen blev det ett besök i Lövånger på Skördemarknaden för att som hastigast heja på mammas moster och hennes man som kommit hit från södra Sverige. Jag fick mig ett par vantar och sedan köpte vi lite fika.
Då jag ständigt har tjatat om min tshirt så säger jag nu att det är liiite kvar men jag blir nöjd med den.
Middagen åts hos Elin K med familj, Elin hämtade och skjutsade oss. Allt för att både mamma och pappa kunde ta ett glas vin till maten.  Fick en present av dem, 200 kronor på HM. Uppskattat!

Idag blir det kanske loppis på Folkparken? Beror om det börjar regna eller inte... Sedan lite städning innan den stora packningen drar igång. I MORGON STICKER JAG!!! hahahahahah.....

Förresten så är Mp3 störd.... Den fattar nada... Får se om jag får i gång den igen.
Förresten Elin K, alla låtar gick inte och öppna...Vad hände?

Fredag och endast 3 dagar kvar.

Nu är jag klar med designen på tröjan, eller inte riktigt. Mycket kommer nog när jag väl börjar rita.

Snart stan men först en dusch. Lunch och sedan bär det av.
Kvällen är fortfarande oviss men det löser sig nog snart.

Hoppas på att jag blir klar med tröjan snart!

Ha de så bra,
Peace Out..

Kväll

Nu blir det lite mer ritande innan läggdags. Måste få designen klar till tshirten... Ännu är jag långt i från klar.

I morgon ska det bli når kul med vännerna, väntar fortfarande på exakt vad som kommer att hända. Något blir det alldeles säkert. Kul ska de bli i allafall.
Jo, sedan ska jag visst en sväng på stan i morgon också. Kul.

Ha de så bra!

Härligt med lov

Igår blev det då Dallas, och sedan Mamma mia. Filmen var verkligen bra! Visst var det små saker man irriterades över, det kändes konstigt att de började sjunga mitt i ett samtal men är det en musikal så är det...

Hann gå lite på stan också. Ett större inköp än linsvätska för flygresor och ett par skor för 50 kronor blev det inte. Besöker nog stan dagen innan skolan börjar. Ända dagen hemma i Skellefteå innan skolan. Det ska bli skönt med en resa utom landet.

Då jag sydde sönder tvillingnålen när jag sydde sist på min tshirt så köpte mamma en ny igår. Den verkar bli bra, sedan har jag bara kvar den svarta och sedan tryckdesignen till den vita.
Hoppas att jag hinner mycket idag, ska följa Broder Tuck på röntgen idag för att sedan åka på pappas jobb för att invänta att han slutar..

Ha en fin dag!

Bio i kväll

Dagen tillbringas på stan för att sedan ätas middag och gå på bio med Isabel.

Gårdagen blev lite bakning och sedan lite syning. En tshirt håller på att få en ny form, blir det bra kommer en bild.

Har inte mycket att skriva, vi hörs senare!
Peace Out...

Ritplatta

För en nyfiken faster skriver jag detta.

En svart ritplatta inköptes på Kjell&Co i Umeå. Inte någon jag tidigare tittat på men av märket Wacom.

"Du förstår hur mycket du saknat den när du väl börjar använda den."  Försäjlarens ord, och jag kan inte annat än hålla med.

KÖP EN!

För tillfället håller jag på och tränar lite med den, kanske kommer något jag ritat upp på bloggen. Vi får se...

Tisdag och mulet?

Hösten kom med stora steg. Kallt blev det och det slog mig. Två gånger i sommar har jag varit på Sjöbo. Jag har aldrig gått barfota inomhus, för en vars blodådror slutar i knäna kan man inte gå barfota särskilt mycket. Har man någon solbränna? Nej. Cypern, here I come... Jag kom på mig med att säga; Det blev klart i sommras.

Va fasen?

Nu är det så att på sommaren då är det över 20 grader varmt och soligt om nu någon inte vet det. Nu är det så kallt att man faktiskt överväger tjocksockar.

Så idag blir det lite bakning, förhoppningsvis blir det kanske lite varmare då?

Eftermiddag

Vad gör man då sista veckan hemma på sommarlovet? Jo man spenderar tid med vänner!
Så tisdag, Morden i Midsomer, ska ses med Elin K och Linnea. Onsdag, middag och sedan Mamma Mia på bio med Isabel. Sedan så hoppas jag på att det blir lite tid över att träffa Erik, den svikarn också. Han hade ju inte tid på tisdag så vi träffas antagligen med järngänget senare i veckan om Kelin och Linnea har tid vill säga. Selin skulle ju göra minilumpen... Vad nu det är?

Vad återstår då? Jo måndag, ska kanske till mormor och morfar. Tisdag på dagen, har ingen aning. Onsdag på dagen, stan med mamma och Broder Tuck. Torsdag, vet fasen inte... Fredag, kanske middag med jobbet men det tvivlar jag på, har ju inte ens blivit tillfrågad. Lördag, rita med ritplattan? Söndag, packa i sinne. Måndag, till Luleå flygplats för att sedan landa på Cypern på kvällen.

Sedan en härlig vecka med sol och värme! Längtar så otroligt...

And then back to the reality...

Söndag

Idag blir det nog inte mycket gjort, har ritat lite med ritplattan, ska ut och springa och sedan städa undan lite i mitt rum. Vad det blir sedan vet jag inte... Vi får se, jag tar dagen som den kommer.

Ha de så bra!

Sista dagen

Nu är det färdig jobbat. Men i dag blev det bara tre timmar istället för fyra. Bröllopet jag skulle assistera på var ju inte nästa vecka utan idag. Så pappa ryckte in och jobbade mellan ett och två. Skönt att det löste sig!

Fotojobbet Camilla hade var ett bröllop i Byske, jag fick bära lite saker. Montera ned och faktiskt fota litegrann. Min stora insats blev då när brudparet kom ut ur kyrkan. Då Camilla inte skulle hinna fick jag knäppa några bilder. Har ingen aning om hur de blev, antagligen blev de inte så bra... Dock kittlade det ännu mer nerven som vill ha en ny system kamera. Det var ingen dålig kamera jag fick låna...

Nu blir det då lite träning med ritplattan, det blev ju ett inköp i Umeå, sedan kanske lite filmkväll med familjen. Pappa och Broder Tuck sticker till OK nu för att hyra film.

Ta de lugnt!

RSS 2.0