Ritplatta

Wacom Bamboo Fun Small A6, USB

838 kr

CTE-450/W-EN

A6

Medföljande program:

Adobe Photoshop Elements & ArtRage2





Wacom Bamboo One Medium A6
410 kr

CTF-430/S-EN

A6

Medföljande program:

ArtRage2

Jo jag önskar mig en ritplatta i födelsedagspresent men vet inte mycket om dem. Är dessa två bra? Funderar mest på den vita då Photoshop elements följer med. Någon som har erfarenhet?


Vad hände?

Nu har vi haft sol i vad då? Två dagar. Så nu måste det visst regna lite till. Jahapp.

Åkte i allafall in tlil stan i dag med hopp om att hitta badkläder. Tro´t eller ej men jag hittade en svart bikiniöverdel på Stadium och ett par shorts med palmer på. Riktigt fina, riktigt inte mig. Svarta, vita (so far so good), orange och rosa. Rosa? Vad hände? Jag har aldrig gillat rosa men shortsen var fina och såå mycket rosa var de ju inte. Nu gäller det då att solen vågar visa sig för att vattnet ska bli lite varmare. Fast än är det ju inte juli... I morron är det det.

Då min dyna till bänken är på g så köpte vi ett svart tyg som skulle passa bra. Jag ville ju ha ett rött men de röda tyger som fanns hade fel rödfärg. Typiskt. Med hem åkte även ett döskalletyg, det ska nog bli en kudde av det.

Hare fint idag, hoppas solen skiner på er!

118100

Varför har inte apor långt hår på huvudet när människor har det?

Svar: Varför människor har långt hår på huvudet är högst troligen resultatet av "sexuell selektion", det innebär att honorna eller hannarna föredrar ett visst utseende hos sin partner. Våra förfäder tyckte att det såg sexigt ut med långt hår!


(Är det bara jag eller svarade de inte på frågan?)

Stadsfest lördag

Åkte då in på stan i lördags med Kelin, Selin och Linnea. Vandrade lite bland marknadsstånden och lite inne på stan. Käkade en våffla på pinne med chokladsås, köpte en tröja på Bikbok, foppatofflor att jobba i och 12 par sockar. Sedan blev det en godisrem också.

Hoppade av bussen vid Konsum för att gå till Selin och äta lite tacos. Riktigt gott blev det!

Vi hade kul den dagen!

Stadsfest fredagkväll!

Ja det var några dagar sedan men jag har haft fullt upp.

Selin (som det nu blev) och Linnea åkte upp med mig på fredag kväll för att käka innan vi gick in på området. Kelin kom in till stan och vi käkade på Frasses. Två arbetade där den kvällen, den ena slängde pengar och den andra hamburgare. Erik kom sedan in med en senare buss, efter ett kort besök på ICA betalade vi in oss. 250 kronor kostade det och jag fick ett grönt band.

Vi kollade runt och gick sedan för att titta på E.M.D.
Erik, Danny och Mattias.
De spelade några låtar för att sedan byta kläder
(kolla flinten nere till vänster!!)
Ska jag vara ärlig så flöt alla låtar ihop. De är inte mina största favoriter direkt.
Erik Gadd hade ont i halsen och uppträdde inte, Magnus Carlsson, Eagle Eye Cherry och Titio? ersatte honom. Tyvärr missade vi dem. Efter lite vandring för att hålla oss varma och lite väntan på Erik som verkade känna alla på området så åkte Selin, Kelin och Linnea karusell. Jag har den vanan att må lite illa av karuseller så jag stod säkert med båda fötterna på backen. Sedan bar det av till en artist som skulle ersätta Björn Gustafsson. Kleerup hette han.

Lite av ett tap, skitigt långt hår, konstiga kläder och tokig musik. Enbart musik. Inte i min smak.
Vi lyssnade inte mycket på denna underliga man. Efter att ha träffat lite människor så gick vi för att få bra platser inför Europe. Ett misstag visade det sig. Alla var som galna, man lyssnade inte mycket på musiken utan aktade sig för att överleva. Folk hängde över en för att få ja jag vet inte, men typ heja? Till slut lyckades jag och Linnea ta oss ut och gick ner mot älven. Helt galna 40-50 åringar sprang mot Europe. Vuxna människor. Man börjar ju undra. Efter att ha pustat ut och kollat att ben och armar var hela så kontaktade vi Kelin och Selin. Sprang sedan med Kelin för att hitta Erik. Det gjorde vi och skrek ett tag till varandra, musiken var väldigt hög. Mot slutet av Europes spelning drog vi oss närmare, man måste ju höra Final Countdown. Jag stannade en bit ut för att ta lite bilder.
Folk var som galningar....
It is the final countdown...
Sedan skulle ju hela publiken därifrån, det var bara att hänga på. Vi gick då ner till lilla scenen för att se Lillasyster. Kanske inte i min smak men man kan ju bredda lite kunskap. Efter en stund kom Danny och Mattias upp på scenen och sjöng tillsammans med Lillasyster. Låten var Umbrella.
Tyvärr rörde de sig mycket så det var svårt att få en bra bild.
Mattias till höger och Danny till vänster.
Så gick vi då till snålparkeringen för att bli upphämtade av Eriks pappa, halv tre var jag hemma, det var 6 grader ute och soligare än det varit på länge. Jag somnade direkt med ett leende på läpparna.

nu är alla bilder utskrivna till albumet. Det har tagit sin lilla tid, ungefär tre timmar. Då har jag valt ut och redigerat alla bilder också. 63 bilder tror jag att det blev. Det som återstår att göra är då att klippa ut alla, limma in dem och skriva något under varje bild. Petgöra? Jo, men det blir så mycket roligare om några år när jag tittar igenom det!

Någon fler som gör så här? Eller är alla era bilder sparade på skivor?

Stadsfest?

Antagligen fredag, vädret verkar vara bäst den dagen.
Middag innan vi går in eller?

Fredag. Buss 17.28. Middag på stan innan.
Thats it.

Peace Out..

Stadsbesök igår.

Broder fick ny rullstol igår och efter det åkte vi till Bergsbyn. Hampus önskning var ju att käka en mjukglass innan han sticker ner till Umeå. Sagt och gjort vi käkade en glass, speciellt gott vare inte. Nästan mycket glass tycker jag.. Sedan skulle ett Guitar Hero inhandlas och då tips om ett billigt fanns på Maxi stack vi dit. Tyvärr var det slut där så vi åkte in till stan.

Hampus köpte sitt spel, jag och mamma köpte 6 par sockar var för 100 kr allt som allt. Broder skulle ha en keps och köpte en svart, jag ville ha en lite mindre väska och hittade en på samma ställe som broders keps. Lyckan var gjord när vi fick dem av mamma och inte behövde betala! Väskan är svart med Rolling Stones "mun" på, skitsnygg.
Behövde sedan ett limstift för att limma in mina bilder i fotoalbumet och även det fick jag, mamma måste ha varit på spenderar humör. Sedan har jag letat en armbandsklocka och sprang in på Selins ur, eller vad det heter nu, hade då turen att hitta en som var jättefin! Priset var nedsatt och det fanns bara en kvar så jag lade undan den för att sedan ringa farmor och säga att jag lagt undan en födelsedagspresent som de kunde köpa till mig. Det tyckte hon var jättebra.
Så här ser då klockan ut fast utan strassstenar på sidan, med rött band och svart urtavla. Jag tyckte att den var jättefin.

Så har jag då fixat en önskning. Återstående är en CDskiva, en ritplatta och några böcker. Kanske även några svart ramar? Behöver några till på mina väggar med foton..

Välsignad cykel?

Jo visst, den lilla killen i CSI NY igår fick sin cykel välsignad av en präst.

Kunde inte sluta tänka på en vän till mig som lever för och andas cyklar. Drog på smilbanden där jag satt i soffan när hela kyrkan var full med människor som ville få sin cykel välsignad. Kunde nästan se Alexander sitta där med sin kära cykel bredvid sig... 

Hahah, nu ska jag fortsätta med bilderna! Ha de så bra =) 

MORDEN I MIDSOMER!!!!!!


ÄNTLIGEN! BEHÖVER JAG SÄGA NÅGOT MER?? 

Det börjar bli tjatigt nu..

Men även idag regnar det. Har jag åstadkommit något? Nej. Ska skriva ut foton till ramarna snart. Kolla genom gamla bilder som ska in i fotoalbumet och om vädret tillåter kanske ut och springa ikväll innan programmet med stort P börjar.

Kan ju dessutom inte limma in bilderna i albumet då jag har slut lim, men jag ska in till stan i morron så då får jag väl köpa mig ett limstift!

Allsång på Skansen ikväll, hur orkar de överhuvudtaget göra det programmet? Nae, skippa det så blir det lite lugn och ro i sommar Sverige.

Ännu en dag med regn,

och nu verkar det inte spricka upp heller. Varför ska denna sommar regna bort?

Har i alla fall varit i Sjöbotten idag, fikade lite och undersökte vår lilla Polo. Bilen är två år gammal och tjuter när man svänger ibland. Min morbror äger en däckfirma och kikade på bilen men fann inga fel. Morfar ville också titta på däcken, allt verkade helt normalt. Mamma måste visst bromsa mer när hon kör... ja som ni hör vet ingen vad som hänt.

Lånade hem de två sista böckerna i Stieg Larssons serie, har läst första för länge sedan men ska i sommar läsa de två sista. Håller för tillfället på med Sofies värld som blir mer och mer spännande. Kan snart inte lägga i från mig den.
Tråkigt med boksnack, men vad passar bättre en regnig junidag? Just det, en bra bok!

Många hälsningar från en som längtar efter värme, sol och jordgubbar!

Här händer det mycket...

Jo, skulle ju fixa något att måla. Gick det bra? Nej, inte riktigt, det kan man väl inte påstå. Behöver jag nya kort på mina vänner? Ja, det gör jag. Har bilderna från nyårs men vill ha nya. Så på stadsfesten träffas gänget? Behövs det? Ja, vi har inte varit alla på ett tag nu. Så ta er i kragen så åker vi dit!!

Är dessutom trött. Inget på tv, eller Legally Blonde, men hur många gånger har man sett den? Rätt många, fast det bilr nog den ikväll.

Den här sommaren känns som en enda lång väntan. Vänta på att sommarjobbet börjar, väntan på Cypern resan i slutet av sommaren och väntan på att skolan börjar om igen. Galet? Nej, inte riktigt. Det finns fina stunder då och då på vägen. Det vet jag.

Även denna sommar fortsätter traditionen med Ö fest. Grannarna träffas och käkar middag. Inte kul direkt då jag är äldst och näst äldst är min lillebror som är 12. Har nu de sista två åren knappt varit där. I år jobbar jag 9-18 den dagen. Så det blir att cykla hem från F&T, byta lite kläder kanske och sticka och äta. Sedan sova. Jobbar nämligen 10-14 dagen efter. Så kommer mina dagar att se ut under fyra veckor i sommar. Jobbar fem dagar i veckan. Jobbar jag lördagar är jag ledig mitt i veckan, vilket jag oftast gör. Fast jag längtar, på något sätt känns det skönt att jobba under sommaren. Hade gärna jobbat hela lovet. Det hade kanske blivit lite jobbigt endå, men jag är nöjd.

Som ni märker har jag inget att skriva egentligen, det är mest de tankar som snurrar runt i hjärnan. Så, ja, kul? Men jag gör detta för att få ur mig saker som jag annars skulle plåga någon stackare med. Nu kan man välja om man läser eller inte. Tur att man har ett val!

Sköt om er så skriver jag antagligen lite i morgon!
Sov gott, dröm sött och vakna i morgon..

Några dagar senare

Efter x antal regnskurar och åskdunder sitter jag här och solen skiner. Det är kanske inte jättevarmt men det känns som sommar. Har nyss varit nere vid älven och suttit på en brygga, så ska sommaren kännas!

Dagen har gått åt till städning. Japp, nu skiner mitt rum som aldrig tidigare. Har dammsugat överallt, till och med under sängen. Dammtorkat och tvättat fönstret. Pappa satte upp min fönsterlampa som köptes i Sthlm och nu fattas bara att skriva ut lite nya bilder till min vägg med foton. Måste få in lite sommarkänsla! Vad passar bättre än bilderna från skolavslutningen? Det känns som att det var evigheter sedan vi slutade.. Förhoppningsvis ses vi snart igen, TE1B.

Midsommarkvällen blev riktigt lyckad, solen tittade fram som lovat. Trots att vi slogs med myggen blev en liten gran, förlåt, midsommarstång klar. Jag, Elin K och Linnea lyckades med konststycket att sätta upp den. Nu står den på min baksida i all sin prakt.

Haha, det var inte lätt att få till en bra bild....

Vad kvällen beträffar ska lite bildbehandling göras. Som jag nämnde tidigare ska nya foton upp och jag hade tänkt mig måla några tavlor. Svartvita, kontraster. Sedan ska tavellister inhandlas och blir tavlorna bra åker de upp bakom dörren, ytan där gapar tomt..

Till veckan blir det lite passning av broder, mamma ville visst hitta på något när hon är ledig och sedan Stadsfesten med vänner! Förhoppningsvis både dag och kväll (fredag eller lördag)! Ska du dit? Det roligaste är ju att träffa människor man känner!! 

Ha det bra!  

Glad Midsommar!

Så nu vänder det.

Nae, sommaren är kvar ett tag till i allafall. Efter en hel förmiddag med regn och moln verkar solen sticka fram, hoppas på det för kvällen i allafall. Kanske blir det lite midsommarstångsbyggande!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Jag knivhögg Lindsay Lohan för att pappa tvingade mig.

Okej jag snodde detta av http://fannyys.blogg.se/ , men ganska kul ändå! Ska laga mat nu, ha de bra!

Ditt stjärntecken

Lejon - jag kysste

Oxe - Jag hånglade med

Jungfru - Jag hade sex med

Fisk - Jag hade en rejäl fajt med

Skorpion - Jag knullade med

Skytte - Jag sprang naken med

Vattuman - Jag mördade

Kräfta - Jag knivhögg

Vädur - jag körde över

Tvilling - jag misshandlade

Vågen - jag Tog ett bett av

Stenbock - Jag Slickade av...


Första bokstaven i din favorit tv-serie

A - Paris Hilton

B - Nicole Richie

C - Lindsay Lohan

D - Min favoritkusin

E - Datorn

F - Michael Jackson

G - Min mattelärare

H - Min skrivbordslampa

I - Victoria Silvstedt

J - Stevie Wonder

K - Peter Siepen

L - Markoolio

M - Magnus Uggla

N - Ozzy Osbourne

O - Kelly Osbourne

P - Peter Jöback

R - Rod Stewart

S - Ricki Lake

T - Runar Sögaard

U - Stefan Holm

V - Will Smith

Annan - Thomas Di Leva


Vilken färg har dina trosor/kalsonger just nu ?

Gul - För att jag äger världen!

Blå - För att jag e så in i helvete sexig
Svart - För att pappa tvingade mig

Vit - För att jag skulle slippa skolan.

Grå - För att jag skulle impa på min granne!

Brun - För att jag blir tänd av det!

Rosa - För att jag är en bimbo!

Silver - För att det är sånt jag brukar göra...

Guld - För att jag slog vad med en kompis.

Röd - För att jag tycker sånt är så jävla hett!

Grön - För att jag vill bli transvestit när jag blir vuxen.

Orange - För att jag precis skrattade så jag kissade på mig.

Inga alls - För att jag inte tror på ett liv efter detta.

Massa färger - För att jag ville vara med i tv


Glad, gladare, gladast

Solen skiner, jag har lyckats med midsommartårtan mamma bad mig baka och jag har nya tshirtar och ett par nya shorts! Dessutom blir man så glad av alla kommentarer =)

Ja tårtan, från ICAs tidning, chokladsockerkaka med typ jordgubbsfromage på. Hoppas att den är god! Midsommar firas med brunch hos mormor och morfar imorgonbitti. Käkar sedan middag hos Widmarks för att sedan sticka därifrån för att umgås med mina underbara vänner. Synd bara att mamman i familjen Widmark inte ringt och informerat mer om middagen, som det är nu vet vi ingenting... Därför kan jag inte planera mer om kvällen. Tråkigt, men jag har lovat Linnea att ringa henne i morgon för att bestämma mer. Hoppas att vädret blir bra, en midsommarstång ska ju göras! Finns det några blommor nu? Brukar inte plocka blommor utan förevigar dem på kort istället.

En tråkig sak är att jag är allergisk mot jordgubbar. Har alltid varit det men trodde att det blivit bättre. Kan äta några innan det börjar klia som attan. Åt nog lite för många för några dagar sedan för skulle idag smaka av fromagen som skulle på tårtan och höll på bli tokig. Det började klia, och det kliar inte lite utan över hela kroppen... Jordgubbar som är så gott!

Ja, dessutom är det en månad kvar till jag fyller år ungefär. Vad ska man önska sig? Har ingen aning...

Tack,

Kommentarer värmer alltid! Tveka inte, skriv något =)

Sol idag igen!

Ja, solade då nästan hela dagen igår. I dag blir det visst ett besök till stan, måste titta lite på shorts och tshirtsar. Och, jo måste köpa linsvätska och hårspray. Viktiga saker...

Å lyssnar på New shoes med Paolo Nutini. Härligt! Älskar den låten...


woke up cold one Tuesday
I'm looking tired and feeling quite sick
I felt like there was something missing in my day to day life
so I quickly opened the wardrobe
pulled out some jeans and a T-Shirt that seemed clean
topped it off with a pair of old shoes
that were ripped around the seams
and I thought these shoes just don't suit me


hey I put some new shoes on
and suddenly everything is right

I said hey I put some new shoes on
and everybody's smiling
it so inviting owh
short on money
but long on time
slowly strolling in the sweet sunshine
and I'm running late
and I don't need an excuse
'cause I'm wearing my brand new shoes


Woke up late one Thursday
And I'm seeing stars as I'm rubbing my eyes
And I felt like there were two days missing
As I focused all the time
And I made my way to the kitchen
But I had to stop from the shock of what I found
a room full of all my friends all dancing round and round
and I thought hello new shoes
bye bye blues


hey I put some new shoes on
and suddenly everything is right

I said hey I put some new shoes on and everybody's smiling
it so inviting owh
short on money
but long on time
slowly strolling in the sweet sunshine
and I'm running late
and I don't need an excuse
'cause I'm wearing my brand new shoes


take me wondering through these streets
where bright lights and angels meet
stone to stone they take me on
I'm walking till the break of dawn

take me wondering through these streets
where bright lights and angels meet
stone to stone they take me on
I'm walking till the break of dawn


hey I put some new shoes on
and suddenly everything is right

I said hey I put some new shoes on and everybody's smiling
it so inviting owh
short on money
but long on time
slowly strolling in the sweet sunshine
and I'm running late
and I don't need an excuse
'cause I'm wearing my brand new shoes


owh hey I put some new shoes on
and suddenly everything is right
I said hey I put some new shoes on and everybody's smiling
it so inviting owh
short on money
but long on time
slowly strolling in the sweet sunshine
and I'm running late
and I don't need an excuse
'cause I'm wearing my brand new shoes


Take me wondering through these streets


Kan man bli annat än glad? Låten passar mig väl då jag älskar känslan med nya skor. Har ju ett par nya Nike, men å vad jag får skavsår av dem...

Ha en bra dag i dag! Njut, sommaren stannar inte länge.

!


Stackars Staffan, han som äntligen skulle få utbyggnaden av högstadiet att starta och så händer detta..

Onsdag snart midsommar

Har nu inte suttit vid datorn på ett tag men har varit ute och njutit av vädret istället. Cyklade till mormor och morfar igår, trodde att det skulle regna men jag klarade mig hela vägen. Idag skiner solen igen så jag ska nog sola lite. Det slog mig att jag haft sommarlov ett tag nu men på grund av vädret så har jag inte kunnat njuta så där mycket som man ska göra. Den 5 juni börjar jag jobba, jobbar fyra veckor fram är ledig en vecka sedan sticker familjen till Cypern för att sedan börja om skolan när jag kommer tillbaka. Konstigt nog längtar jag efter att få något att göra. Hade jag inte haft sommarjobb i sommar vet jag inte vad jag skulle ha gjort. Har man gått i skolan så länge att det är ens liv? Det är då så det känns i alla fall...

Det stora ämnet att snacka om i dagarna har varit mordbranden på Ursviksskolan. Har nu fått veta att det kallas mordbrand när något så stort brinner ned. Norran raporterar om att många är ledsna över att skolan har brunnit ned, mig rör det inte i ryggen. Visst, det är synd men det kommer att lösa sig. Kanske bryr man sig mer då man själv har gått där. Hade Yttre brunnit, ja då hade man kanske varit mer chockad. Har besökt platsen och det ser verkligen hemskt ut. Pratade med en brandman på plats och fick veta att det tagit låååång tid att släcka allt. Men heder åt dem, de har varit duktiga. De kan sitt jobb!

Nu snart är det midsommar och jag har funderat lite på det. Vi svenskar är verkligen för traditioner. Min familj ska äta middag med en annan familj som vi har firat midsommar med så länge jag kan minnas. Vi träffar dem bara då. Hur konstigt är det då? Visst är det mycket som kommer i mellan men umgås en gång per år? Lite konstigt är det allt. Mamma och pappa måste ha umgåts med dem när de var unga, men har de några "vänner" nu? Jag har mina vänner, de borde väl ha sina? Blir det så när man blir äldre? Tar barnen upp all tid? Ja, tillbaka till midsommar. Vi reser en midsommarstång, käkar sill och dricker nubbar. Svenskt så det förslår? Ja, det kan man väl säga. Enligt Wikipedia så firar vi med en midsommarstång

- en lövad och blomprydd stång eller påle med en kransförsedd tvärslå. Man bildar ringar och dansar kring stången, medan man sjunger de kända lekvisorna. Midsommarstången kom troligen till Sverige från Tyskland på 1300-talet eller 1400-talet. Den kallas även majstång, vilket kommer av det åldriga ordet 'maja' som betyder löva.

Det är även vanligt att ha en blomsterkrans i håret under midsommar, främst bland barn och kvinnor, men även bland män. Man kan binda dem med björkris eller ståltråd som bas och sedan fylla på med blad och blommor.

Midsommar är även starkt förknippat med alkoholkonsumtion. Det sker flest trafikskador denna helg. Så tänk på barn och andra med resenärer, DRICK INTE ALKOHOL OM DU SKA KÖRA BIL!!!

Midsommar kan betyda den tidpunkt som infaller mitt på sommaren, men används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar med dans kring midsommarstången och med sill och färskpotatis på matbordet.

Vid midsommar är det vanligt att äta inlagd sill, gräddfil och gräslök, färskpotatis, samt jordgubbar till efterrätt. Midsommar förknippas i hög grad med just färskpotatisen, som gärna serveras med dill.

Traditionen att äta sill och färskpotatis är relativt ung och skapades i storstäderna på 1920-talet. Förr sågs det som slöseri att äta potatisar som ännu inte vuxit färdigt, och inlagd sill var att betrakta som vardagsmat. Det skriker tradition om detta! 
 
Så vad säger du efter detta? Finns det ingen tradition gör vi vårt bästa för att skapa en.

Ha en trevlig dag!


Misstänkt mordbrand..

Det är rubriken på Norrans första sida idag. Men mord, borde inte någon dött då? Inga rapporter visar på det...
I allafall så har mellanstadiebyggnaden brunnit ned på Inre Ursviksskolan. Bilder finns på norran.se. Några grabbar syntes på taket innan branden bröt ut, de är utpekade men inte intagna för förhör.

Shit, nu kommer skolans utbyggnad inte att börja i år. Det blir ännu mindre plats för eleverna på skolan. Vad fan tänkte de på? Att det bara skulle brinna lite grann? 15 brandmän har jobbat hela natten med eftersläckningar... Jag och broder ska ta oss en sväng förbi skolan under förmiddagen, självklart hänger kameran med. Jag måste se hur det ser ut. Det är stort, på tv4 rullade varning om att människor i närheten skulle gå in och stänga dörrar, fönster och ventilation. Nyheten stod på 3:ans text tv... Måste nu kolla aftonbladet och expressen...

Jo förresten, medan jag kikade på överstående nyhet ser jag Dagens bild. Vilken fin bild tänker jag, men det är ju min bild! Jag laddade upp en bild för några dagar sedan och visst den 12 juni var mitt foto med som dagens bild! Hahah, kul! Så jag har nu skickat in x antal bilder som kanske publiceras i papperstidningen. Jag har tidigare fått foton publicerade i Norran men motivet har varit min broders innebandylag... Inte jättekul men nu får vi se om bilderna kommer med!

Ursviksskolan brinner


Räddningstjänsten är larmad till Ursviksskolan.

Styrkor från tre räddningstjänster är larmade till platsen och det brinner från taket på Ursviksskolan. Det är träbyggnaden som brinner.

Omfattningen av branden är fortfarande oklar.

Uppdatering: Branden är omfattande och ett stort område runt skolan har spärrats av.


Joypeak igår

Besökte Joypeak igår med Elin x2. Det var inte direkt mycket å se... vi var i och för sig där på dagen med alla småbarn. Kanske var det bättre på kvällen men vi spelade lite badminton hemma hos mig istället.

Sverige - Spanien, ja den matchen sågs genom ett fönster med radion på ute på altanen, radion var några sekunder före hela tiden. Så vi visste hela tiden vad som skulle hända. Så blev det också 2-1 till Spanien.... Erik skulle då komma efter han slutat jobba, efter matchen hade han inte dykt upp.. Elin och Elin telefonterroriserade honom. Tyvärr hade han tillgång till hitta.se och kunde ta reda på deras mobilnummer. Fast vi hade rätt kul endå, det var svårt att sluta skratta!

Efter lite Buzz spelande, jag vann Monster Rumble och förlorade stort i Music Quiz..., så stack Elin S och Erik hem. Elin K sovde över och vi hämtade madrassen uppe på vinden, kring halv två sov vi gott.

Bra kvalla?

Inte mycke, köpte nya sockar på konsum. Ja, jag vet är lite desperat. Hade dem idag och visst mina converse sliter sockar då gummit är framslitet bak i hälarna men dessa sockar klarade inte en dag... De har redan ett stort hål i hälarna.. Typiskt, de var ju hel svarta och fina. Ja, det blir att rota fram ett par nya sockar då.

Sjöbotten idag.

Blev hämtad av mormor och morfar idag. En kort sväng in på konsum i Bureå sedan innan vi åkte hem till dem. Snäll som mormor är fick jag en chokladmuffins och vi fikade. Då min kusins familj är utomlands sköter mormor & morfar deras hund så jag fick gå ut och gå med honom. Efter lite slit och kämp så hade vi gått en bit, Simba kan verkligen vara bestämd. Så jag pustade ut på bron och kände sommarkänslorna komma. De var inte många då jag satt där i svarta jeans, munktröja och converse och frös. Tråkigt. Men solen skiner nu och det vankas kompiskväll. En helt galet kul kväll är vad jag hoppas på.

Jo, brorsan kom hemtidigt idag från Umeå med beskedet att det blir medicinering livet ut då han har ett bråck på övremagmunn som gör att magsyra kommer upp i strupen. Stackarn, inte kul.

Då resten av min familj verkar lida av någon magsjukdom sticker jag snart till mina vänner. Middagen blev fil och flingor då jag är den enda som kan äta typ. Shit, nu vill jag verkligen inte bli sjuk. Fast jag är ju förkyld men lindrigt endå...

Allvarligt,

Det känns lite överdrivet att blogga, har i dag haft hela fem läsare... Startade bloggen för att jag ville skriva av mig lite. Ska jag fortsätta med det skiter jag totalt i om jag har några läsare, det kanske blir tråkigt att läsa bloggen men jag får då skriva i alla fall. Jag skriver ju ingen tidning direkt...

Just de ja,

Sticker till Sjöbotten imorgon, stannar där för dagen är hemma vid middagstid. Så kvällen är fri, hör gärna av dig om du vill hitta på nåt!

Nu börjar visst Vänner, synes!

Sol!

Gaaaaaaaaaah, man fattar det inte! Det har regnat hela dagen men nu skiner solen, ska sommaren komma nu eller?

Back to the crimescene...

Jepp, idag var vi tillbaka. I gympasalen av alla ställen. Släptåget 2008 hölls inomhus på grund av vädret.
Hann inte med från början men fick se lite prisutdelning, uppträdande och Gry Forssell x2. AK och vad hon nu heter... ja de spelar ingen roll, de hade sommarkryss. Sedan var vi (Jag, Linnea, Erik å Lisa SS) tvungna att hälsa lite på gamla lärare. Maria, vår engelskalärare, frågade lite om hur det var och vad vi gjorde nu. Suan snackade vi med två gånger, hon tyckte det var härligt att se oss igen. Klagade på vädret och tyckte att det var bra att vi trivdes på gymnasiet.

I hällregnet gick vi upp till musiksalen på jakt efter vår gamla mentor, Eilert. Han var inte där men väl nere igen träffade vi han. Lite förvånad tror jag att han blev över att se oss igen, men ville visst prata mer någon annan gång. Då vi hade två mentorer sökte vi upp Karin oxå. Snacka om chockad, hon blev så glad att hon nästan började grina när hon såg oss. Hon blev både varm och kall på samma gång sade hon. Efter hon kramat oss frågade hon lite om sommaren och sade att hon visste att min lillebror kommer till Inre Ursviksskolan till hösten. Även hon ville prata mer senare, hon blev så glad över att se oss att det inte går att beskriva. Jag kan inte förstå att man kan bli så glad över att se en människa, men jag är glad över att jag har glatt henne idag iallafall. 

Vi inspekterade datasalen också och såg att datorerna var borta. Lisa pratade med Staffan (rektorn) och han berättade att de inte alls var borta utan stod i ett hörn i salen och att rummet användes till franska undervisning. Då Lisa ville se vårat gamla klassrum följde Staffan med och låste upp. 7c använde det klassrummet nu och det var verkligen i dåligt skick. Staffan sa att hela skolan farit illa under året och att det var mycket klotter  och sabotering över allt. Tråkigt. Skolan har ju inte mycket pengar och kan inte hålla lokalerna fräscha. Skolan ska byggas ut och en stor grop är grävd utanförskolan för en "utbucktning". Hoppas nu att det går fort att bygga och att de ihopslagna klasserna inte blir försvårhanterliga.

Så slutligen, shit så små och fula lokaler man har spenderat 4 år i. Det går inte ens att jämföra med Balderskolan! Och då jag tänker tillbaka på högstadietiden, sorry, men jag kan inte säga att jag hade kul. Då trodde jag det. Nu vet jag bättre. TACK TE1B! Ni är guld värda!

tv4 +

Kanalen med fyrans gamla program sända i repris. För det mesta. Trots detta är onsdagkvällar i 4+ riktigt bra, just nu sänds När&Fjärran där Dogge Dogelito och Anki besöker Isla de Margarita(?). Sedan klockan nio kommer Leila bakar. Jag har lite problem med henne, hon känns lite överglad och lite spelad. Men hon bakar mycket som ser gott ut och programmet är bra i helhet.

Paolo Nutini - New shoes


Så härlig låt!

Amerikanska muffins.


Det har jag bakat idag, jag hann även med Chocolate chip cookies.

Ny frisyr..


Detta är då den nya stilen, gillas?

Baka kaka

Ska nog baka idag, ta en liten promenad och bara ta det lugnt.
Blev förresten rätt nöjd med min nya frisyr faktiskt! Bilder kommer senare..

Pallar jag?

Planen idag är att cykla till Sjöbotten, cirka 2 mil, vädret är inte så pålitligt och jag är förkyld. Troligtvis sätter jag mig på cykeln ändå... Ja vi får se helt enkelt!

Färgade då håret igår så nu sitter jag här med ordentligt rött hår, det blev rätt mörkt men det blir kanske lite bättre efter någon tvätt.

Ha de så bra idag så kanske jag orkar skriva ikväll när jag kommer hem.

(Ändrade planer, mormor vill inte att jag ska cykla i detta väder med min förkylning. Resan blev förflyttad till nästa vecka.)

Sverige-Grekland

2-0, grattis killar!


Guuuuuuuud så tråkigt det var att se på matchen, såg första halvlek innan jag gav upp. Alla dessa filmningar.... Det roligaste jag hade var när grekernas tränare var i bild. Jag ljudsatte dessa bilder. Hahha, typ:

- Men ser du inte? Ta bollen annars exploderar dit huvud!, varav tränarn tar på sitt huvud och sträcker ut armarna.

Nästa gång pekar tränarn med hela armarna och pratar med sin kompanjon som tittar ner i marken.

- Titta på plan, det är dom som spelar! Jamen titta då! De spelar ju fotboll!

Duktigt gjort

Idag har jag tvättat, diskat, strukit en duk, gjort pajdeg, torktumlat och hängt kläder. Kvar att göra är att färga håret och renbädda sängen. Riktigt bra gjort, skulle tro att jag snart dukar bordet oxå! Haha, skickligt!


Inga tips..

Det verkar tomt med tips från er läsare om armbandsklockor. Så jag letar vidare för egen maskin, har dock inte hittat någon speciell än. Fann en igår på stan men tyvärr var den beströdd med små strasstenar.... Lite mycket blingbling för min del....

Shit

Hade ju tänkt färga håret när mamma kommer hem, men hon ringde nyss och sa att hon väntar på att ta he mbilen från service. ACn har lagt av... Så min enda plan för dagen gick i kras, hinner kanske färga det ikväll istället!    

Planer för helgen finns, iaf för lördag. Ska med några vänner till Joypeak. Årets happening i Ursviken, kanske inte... Hoppas på fint väder, inte detta pissväder.... Det vräker verkligen ner regn idag! Ska även cykla till Sjöbotten i morron, inget regn då tack! Vad hände med sommarvädret?

Lite inköp

Efter en stund på stan kommer jag hem med ett armband+hänge och hårfärg. Lyckad shoppingtur? Kanske inte men jag var inte ute efter så mycket heller. Dessutom har jag köpt mig en ny Digitalfoto tidning. HAPPYFACE! Den nya frisyren vet jag inte vad jag ska säga om än, måste fixa lite själv först. Ska färga det rödare imorrn så...

Dagens väder är inte så uppiggande, det känns lite som höst :/  Hoppas på bättre väder i veckan då en cykeltur till mormor och morfar är planerad på onsdag och sedan släptåg? på torsdag... Nu kan det sluta regna!

Regn?

Ja, idag äre kallt och regningt. Suupersämst! Ska åka in till stan nu snart. Ska träffa mamma, käka lunch, gå lite i affärer och sedan klippa mig. Härligt, det kunde ju bara vara lite bättre väder...

Jo, mina nya solglasögon ser ut så här...

Ser jag, som min bror säger, ut som en turist? Haha, jag illar dem iaf. Och jo så ser min frisyr ut i dagsläget, hur den ser ut ikväll vet bara gudarna.. Längtar!

Polispolispotatisgris

Rix morron zoo bjuder på många härliga historier på morgonkvisten, idag berättades det om en kille i USA. 

Mannen var på väg att gå och lägga sig då frun ropar:
-Du har glömt släcka i garaget!
Mannen går ner och ser att det är tjuvar i hans garage, han ringer polisen. Får svaret:
-Vi har inga polisbilar inne vi skickar en så fort som möjligt.
Det går ett tag och mannen ringer igen, den här gången säger han:
-Jo, det var jag som ringde angående tjuvarna i mitt garage. Bry er inte om dem, jag har skjutit alla sex.
Det går inte lång stund innan flera polisbilar, swat styrkan och helikoptrar anländer. Tjuvarna haffas på bar gärning.
Polismannen säger till mannen:
-Jag tyckte du sade att du skjutit dem?
Mannen:
- Och jag tyckte du sade att ni inte hade några bilar?

Hahah, king!

Eeh joo

Jag vill teckna, har inte ritat på år och dar.. Det enda som stör mig är när jag väl sätter mig där med blocket i knät och pennan i hand är att det inte blir som jag vill. Shit, måste övaövaövaövaövaövaövaöva!

Ja, här är det kolsvart. Mamma jobbar natt och pappa la sig för en timme sedan, vad är klockan? Jo. 21:14... Tragiskt enda ut i fingerspetsarna!! Visst jag är trött jag med men vem vill lägga sig före nio på sommarlovet. Det var riktigt stört när jag här i veckan svarade i telefonen kring tio på kvällen. En bekant till oss ringde och ursäktade för att hon ringde så sent, hon visste att vi brukar gå och lägga oss tidigt. Mamma och pappa hade i och försig lagt sig men väldigt nyligt... Är det bara min familj som gör så? Alla verkar tycka att vi är konstiga som lägger oss före tio på vardagar. Anledningen till detta är det att vi stiger upp tidigt. Varför inte sova när man är trött? Är inte det mest logiska att gå och lägga sig när ögonlocken inte vill vara öppna?

á la MLA..

Tecknet

på att jag har slappnat av kom i natt. Min hjärna går på fullvarv större delen av skoltiden. När jag slappnar av börjar jag att drömma.
Så i natt drömde jag. Det var inget som stämde, alla teknikklasser skulle splittras och göras om till fyra nya. Det fanns listor och bilder på de nya klasserna men bilderna var omgjorda och texten svårläslig. Till slut lyckades jag ta mig till något slags rum där jag träffade Alexander och Isabel. Någon lärare pratade men vi satt med ryggen mot i något som liknade en gate. De andra eleverna hade jag aldrig sett tidigare och de verkade vara invandrare men pratade jättebra svenska. Det skummaste var att jag tillslut kunde få tag i en läslig lista och förstod att jag skulle bli själv från TE1B i den nya klassen. Jag hade tur så jag och en gammal klasskompis hamnade i samma klass med cirka 40 andra. Alexander blev oxå själv i hans klass... Ja, som ni hör så finns det ingen logik i min dröm, allt detta beror på att jag slappnat av.  

Förhoppningsvis var detta då den ända dröm i sommar men jag skulle inte tro det, jag har inte lyckats fatta att det är sommar än...

Klippning imorgon!

Äntligen är det dax! Ska imorgon klippa mig 13.30 hos Maria på Erica Book. Kan säga att det behövs, mitt hår håller på att vara slitet och jag är lite less på att alltid styla det likadant. Nu får vi väl se hur jag ser ut när jag kommer hem, det är lite av en chansning att klippa sig hos Maria. Man får inte bestämma så mycket själv.. Fast jag är oftast rätt nöjd. Sedan blir det väl en omfärgning av håret igen.

Sommarbilaga

Norran bjöd i går på två extrabilagor, med sommar tema. Ganska glad blev jag när två ställen som ligger mig varmt om hjärtat var med. Kanotudden och Sjöbossand,eller kanot och sjöbo... Det går lite fortare att säga! Härligt, nu är nog sommaren här ändå! Lite svårt att säga när det idag är tio grader i skuggan. Buurr..

Ska nog skriva ut lite bilder från avslutningen och byta ut mina allt för många vinterbilder jag har på väggarna i mitt rum. Vilket påminner mig, jag började att blogga om renoveringen av mitt rum. Det har inte blivit mycket sådant på sista tiden... Renoveringen går på sparlåga, ja man kan nog säga att den har stannat av helt. Jag har fortfarande ingen sänggavel eller dyna till bänken under fönstret. Fönsterlampan har inte kommit upp och jag funderar fortfarande om jag ska sätta dit en gardinstång med tillhörande gardiner... Hoppas att det blir lite lugnare för pappa på jobbet så kanske jag kan bli klar med mitt rum. Han måste nämligen snickra ihop sänggaveln, resten hänger väl på mig och mamma...

Armbandsklocka??

Okej, jag har klarat mig utan länge nu, men jag skulle vilja ha ne sån som passar mig så där jättebra! En klocka som jag kan älska med hela mitt hjärta, annars kommer den inte att hamna på armen nämligen... Så därför vädjar jag till dig. Vet du något företag med galet snygga armbandsklockor?

Hoppsan sa

Är det mycket intressantare att kika på en blogg med bilder? Eller spelar reklam så stor roll?


Ovärt

Skavsår och träningsvärk, den kombinationen går inte att kombinera. Det gör ont!! Mina nya sneakers hade jag på skolavslutningen, upptäckte tidigt att det blödde på hälsenan. Kan berätta att detta sår nu är cirka en kvadratcentimeter stort, och gör väldigt ont! Hoppas på att det läker snart!

Träningsvärken beror på att jag iförrgår när jag jobbade hos pappa var tvungen att gå upp och ner från en pall hela dagen. Hyllorna i butiken skulle märkas om så att rätt lagerplatser ska stämma. Skitgöra men nån måste ju göra det. Efter sex timmar har jag nu tjänat 400 kr. Rätt bra egentligen! Det var inte mycket jag gjorde så det var värt.  

Grattis!

Gratulerar Linnea idag, hela 17 år har hon hunnit bliva.
HURRAHURRAHURRAHURRA! 

Firade även min faster idag, hon fyller på tisdag men hade kalas idag. Hon fick tre vinflaskor, kul? Kanske, de har en vinkyl på övervåningen som ska fyllas... Ja, grattis till dig i alla fall!

Yippie!


Nationaldagen

Idag, den 6 juni, är det Sveriges nationaldag! Bryr jag mig? Inte det minsta. Dagen känns påhittad, pratade med mormor som hela tiden sa svenska flaggans dag. Det var vad dagen hette tidigare, och just ja, dagen har inte varit röd förrän några år tillbaka. Tänkte politikerna bara, norrmännen har sitt 17 maj, amerikanarna den 4 juli så då måste vi svenskar också ha en egen dag? Jo, visst man kan tvinga på folk en tradition.. Frågan är den om jag när jag blir vuxen, firar den här dagen. Badar mina barn, tar på dem finkläder, matar dem och sedan går ut på gatorna för att tillsammans med 9 miljoner andra fira Sveriges nationaldag? Kanske, man ska aldrig säga aldrig. Den 14 februari gynnar butikerna så varför inte göra den 6 juni till en komersiell dag? Sälj lite flaggor och liknande. Sportbutikerna säljer för fullt inför EM, fotbollströjor, kepsar, Gula och blå Foppatofflor. Så särskilt svårt kan det itne vara att ta fram en vara som svenskarna går man ur hus för att inhandla! Då detta EM fenomen är helt sjukt så kan man säkert hitta på nåt för den 6 juni. 

Grannarna hade köpt en liten fotbollströja, Zlatans, till deras ettårige son. Enbart den skulle kosta 300 kr, men om de köpte kepsen, svettarmbanden och visselpipan också skulle det kosta 298 kr. Va fan? Vad tjänar butiken på det? Tänk på de stackars barnen som antagligen syr dessa produkter. Inköpspriserna är nog väldigt låga, man skulle vilja se vad de har för siffror på dessa varor... 

Och just det. Morgonprogrammet som fyran sänder. Va? Såg vädret i morse och det visade som man trott väldigt molningt över Norrland men soligt och kring 25 grader varmt i söder. Vi skulle få 15 grader varmt och väldigt blåsigt. Vad säger då tanten som håller i programmet? Jo, Å vad skönt väder för nationaldagen! Skärp dig! Sverige sträcker sig längre än Stockholms gränser! Håller på att vara så otroligt trött på att största delen av Sverige, Norrland jämt, jo jämt! kommer i skymundan. Ge er 08:or. Ni styr inte Sverige...  

Skön kväll med tjejorna!


Ja vi åt mjukglass i Bergsbyn och den här igelkotten måste ha fått ont i magen liksom..

Linnea och Elin K njuter i solskenet

Dagens outfit.. haha ;)

Linnea med sin nye vän Iggepigge!

Sommartider, känner det är nånting på gång, sommartider..

Linnea kan stå på händer!

Trots att Elin inte hade sommarlov var hon så glad att hon hoppade runt!

Sommar i Ursviken

Eeh, jag tar inte bara kort på människor..

NU! Ja, sommarfeeling som attan!

sommar, sommar, sommar, sommar, sommar, sommar, sommar, sommar.

TE1Bs avslutning!


Jepp nu äre bad på G! Här går Gustav och Johan för att hoppa..

Gustav har hoppat och Ellen tänker..?

Alexander fryser och vi kommer överens om att bada, det gör man i juli!

Mästerfotografen fotar Sebbe och hans kompis, tydligen var kameran lite svår..

Elin har känt på vattnet och kommit fram till att det var för kallt.

Grabbarna grus.. haha Victor B, Alexander och Nils

Ellen och Johan på bron till Kyrkholmen

Hahah, nu puttar Alexander ner Viktor J och Adam i vattnet.... Var det så?

Josefin, Camilla och Axxa spexar för kameran

Mycket riktigt, Viktor och Adam åkte ner i vattnet. Var det Alexander som låg bakom?

Vissa gör allt för att synas ;)

På väg hemåt med ett helt sommarlov framför oss!


Okej

Efter lite småproblem med bloggen igår kommer några bilder nu:

None
Kan man göra annat än älska TE1B? Här fikar några ITare på Kyrkholmen efter skolavslutningen. Jo man måste dricka cola, de är beroende ;)
None
Anders bjöd på glass, vi njöt i solen.
None
Äntligen sommar!
None
Johan, Sebastian, Victor B, Alexander, Viktor J, Gustav(skymd) och Nils njuter av sommaren.
None
Glada glassätare!
None
TE1B fick sommarlov!

Varmt som attan

och jag har jobbat idag, bra planering fröken Larsson! Ja men pappa hade lite mycket på jobbet så jag ställde upp och hjälpte till lite. Vad jag får för lön vet jag inte än men förhandlingarna är inte klara än ;)

Hann då i alla fall med lite sol, somnade nämligen på altanen när jag kom hem. Så trött är jag, men det var så skönt! Behövde det verkligen! 
Ska ladda upp bilderna nu hade jag tänkt.

Trodde jag..

Inga bilder ikväll (Nu kopieras bild 161 av 288...) Så i morron blire av. Förlåt för väntan men det kanske oxå är värt att vänta på?

Dagen har bjudit på ett riktigt fint väder som verkar hålla i sig till i morgon innan det blir svalare igen. Supertrist! Men jag har då varit på ansiktsbehandling, det var verkligen en upplevelse! Det började med en ljusbehandling, sedan peeling, noppning av ögonbryn, ansiktsmassage, mask och sedan lite till smorsel. Härligt! Köpte även en ny foundation som är som ett puder som "smälter" när det hamnar på huden. Riktigt lyckar må jag säga!

Fick sedan middag då jag kom hem och spelade sedan lite badminton med pappa. Måste verkligen ha blivit bättre sen förra sommarn, fintade bort pappa några gånger faktiskt! Haha, men så gick det ju så bra då vi spelade badmintonallsvenskan sist på gympan också. Jag och Alexander gick nästan ett helt varv faktist! Hahah, ja sådana skills har jag ;)

Sov så gott så kommer bilderna upp imorgon!

!

Skriver lite fort, ska in till stan på ansiktsbehandling. Det var vad jag fick av mamma som avslutningspresent, får se hur det går.

Kommer troligen ikväll att ladda upp bilderna från gårdagen. Det blev mycket igår, skolavslutning, fika med klassen och sedan mormor och morfar och sedan tillbringades kvällen med kära vänner. Härligt med sommarlov. Men som sagt, 291 bilder (jo så många blev det!) tar ett tag att ladda in i datorn och sedan upp på bloggen. Fixar det sen!


Ha en bra dag i solen alla glada!


Sista dagen i 1an

Ja första året på gymnasiet då. Fort gick det och jag kan inte fatta det.. Fick sista betygen idag, MVG i fysik A och VG i bildkursen. Dagen bjöd inte på mycket. Vi fick städa lite och skriva en utvärdering. Värt? Nej, inte mycket..

Bildläraren var inte jättearg på oss för att vi skippade bildlektionen förra veckan, bara ganska. Hahah tydligen hade det gått lite dåligt med information. Eva var inte alls borta utan satt i ett möte på skolan. Men det var inte vårat fel. Ja så kan det gå. Jag är lite missnöjd med bildbetyget. En hel kurs på 50 poäng och man har ingen aning om hur man ligger till förrän man står där och får sitt betyg. Visst ett VG är inte fy skam men det och förra bildbetyget är de enda kurserna jag har VG i. Man skulle ju kunna tycka att bild borde vara lätt? Tydligen inte..

Men pepp på imorrn. Skolavslutning + fika med TE1B efter, kan det bli bättre? Måste bara komma ihåg kameran då.. Fast jag funderar på vars den ska rymmas. Måste man ha med en väska då? Kände inte för det liksom.

Ja vi ska köpa fika på ICA, haha, härligt. Hoppas på nånting på kvällen?

Moln/Sol

Tydligen har dagens väder inte bestämt sig riktigt än. Ska det vara varmt eller kallt? Drog på mig shortsen, tog på mig pilotisarna och slog på Mp3n. Satte mig på altanen för att njuta. Det blev inte riktigt så, mer än hälften av tiden frös jag. Visst jag är för det mesta kall, men jag brukar inte frysa på sommarn! Funderar nu på att ta på mig ett par sockar innan tårna trillar av. Mina blodådror verkar inte gå längre än till knäna och armbågarna..

Indiana Jones 4

Igår var jag på bio med pappa och lillebror. Vi såg senaste Indiana Jones.

Indy hade blivit gammal och kidnappad av ryssarna. Han flyr och överlever en atombomb i ett kylskåp! Efter ett förhör med FBI så åker han tillbaka till skolan. Hans kontor blir genomsökt och chefen tvingas avgå. Indy sticker till en ny stad för att söka nytt jobb. På järnvägsstationen kommer en kille på motorcykel och ropar in i tåget till mr Jones. En vän till Indy har blivit kidnappad, proffessor Ox. Indy och killen, Mutt, sticker iväg från caféet där de har språkats vid angående kristalldödskallen. Ryssarna dyker återigen upp och det blir en jakt på motorcykel för Indy och Mutt, jagade av ryssarna. Efter mycket körande åker de in i biblioteket på skolan. Indy ropar då till en av studenterna: 

- För att bli en bra arkeolog måste du lämna biblioteket!
Varpå han och Mutt rusar vidare. Ett meddelande från proffessor Ox läses och de ger sig iväg på jakten efter kristalldödskallen!

Helt klart en sevärd film. Fast att se de tre första filmerna kan vara bra, men det funkar att bara se den sista också! Tycker dock att slutet på mysteriet var lite överdrivet, vill inte avslöja något men har du sett den förstår du.   


Förbereder

Planen var att ta med kameran nu de sista dagarna iskolan. Men måste då tömma kameran. Bränna ut alla bilder på datorn. Det tar tid men jag är strax klar!

Hoppas på fina kort på klassen i allas hjärtan, TE1B!

Dagens projekt

Ska ta mig en titt på mina nyfärgade jeans. De ska efter att de har torkat sys upp till shorts. Ska även titta över om de är trasiga nånstans men det tror jag inte.. Färgen blev riktigt bra, kanske lite blå men jag gillar den!

Mer värme!

Denna dagen bjuder på mer värme. Solen är inte framme hela tiden men jag klagar inte!

Jag och pappa har tagit fram badminton nätet och jag och broder har spelat en match. Vår granne som är sex år kom och spelade med oss. Efter en liten stund blev han slut och vi hade vattenkrig. Jo, jag blev blöt! Stack sedan in i dushen. Gårdagens vistelse i solen gjorde sig påmind. Lite solbränd är jag men bara lite. Smörjde in mig i en jordgubbsdoftande bodylotion så nu sitter jag här och njuter av den kommande sommaren. Det ser lovande ut liksom!

image88Har gjort den själv!

RSS 2.0