Nu så...

Skolveckan är nu över. Så som denna veckas prövningar.

Hela TE2B var nervösa idag. Anledningen stavas matteprov.
Var lite less då jag hela förmiddagen var tvingad till att prata om matte, många var det som ville ha hjälp.
Men när vi då kom in i salen så lugnade jag ner mig. Stolarna var buntade och det var inte så mycket ljud. Vi befann oss nämligen i källaren. Till slut så delade Anders ut provet och jag kikade igenom det lite kort då han gick igenom var vi skulle skriva lösningarna. Det verkade ganska så enkelt.

Löste uppgift efter uppgift, hade nog ett leende på läpparna under vissa av dem. Jag kunde det här. När jag sedan läst igenom provet en sista gång och reste mig upp för att gå så var Alexander också klar. Väl utanför salen mötte vi BF och det visade sig att vi hade samma svar på de allra flesta uppgifter. Hoppas nu att vi snart får tillbaka provet. Inte allt för fort lät det som då Anders skulle rätta ettornas nationella.

Allt som allt så var det ett lätt prov. Nu återstår det att se resultatet.

Tangenter,

Nu kan det vara en tangent till en funktion och en tangent på tangentbordet.
Är det på tangentbordet så ska de sitta på sina rätta platser.

Någon hade haft kul i datasalen bredvid A232. Bytt plats på siffertangenterna, delete och Num lock samt flyttat om piltangenterna. Råsmarta ungar. Inte så värda då det inte är många som kikar ned på tangentbordet när de skriver.

One way or another I'm gonna find ya

Dagens låt. Fråga mig inte varför men någon sjöng den och sedan satt den där.

Idag, världens längsta dag har man gjort mycket. Monteringsanvisning i Word, printscreen från Solidworks samt lite IKEA som Alexander så snällt behandlade i Paint åt mig. Tackar, Paint is the shit, you know. Camilla bidrog med gubbar ritade i Flash. Det kommer att bli bra då jag är så elit i Word. Nils den fulingen spelade Palestina och trodde på terrorister.

Sedan blev det kemilabb. En lösning skulle göras, vi räknade ut med hjälp av koncentrationen vilken massa vi skulle ha och sedan så fick vi kolla om vi gjort rätt. Titrering hette det visst.

Lunch, fiskgratäng och potatis. Icket det mysigaste då Alexander droppade nyheten om mattanterna i södra Sverige i morse. De hade visst tappat ut alla makaroner på golvet, skyfflat upp dem i pannan igen och serverat till 45 skolor.
Tur att det var potatis vi fick i alla fall.

Sedan så diskuterade vi satirer. Satt på golvet i Dkorridoren och frös. Lite matte fick jag förklarat för mig, tackar Alexander för att du förklarar så bra! Ja, sedan så fick vi skriva satiren på svenskan då. Det gick bara fint och sedan skulle vi renskriva på datorn. Nu var det bara så att nästan alla datorer i den salen höll på att uppdatera sig. Några kunde börja skriva men vi blev till slut bortkörda av en klass. Gunilla visade sedan lite bilder från London och när hon lärde en lärare att skriva sms. 

Engelska sedan och vi fick klart vår plansch. Efter lite springande fram och tillbaka och lite klippande och klistrande så lämnade vi salen med vetskapen om att vi måste redovisa på måndag och torsdag. Fast det var visst jobbigare att gå i trappor enligt Boman. Isabel vek av här för att skriva matteprovet då hon ska vara ledig i morgon. Vi andra hade kemi.
Prov till veckan och sedan så pratade läraren lite betyg med en del då hon ska operera sig. 

15.40 fick vi sluta och jag mötte Linnea. Vi gick in till stan och åkte med tio i bussen hem. 
Till middag blev det kycklingsallad och sedan har jag räknat lite matte, fotat, redigerat bilderna samt hjälpt Nils med en matteuppgift. Nu en till, prov i morgon och han har svårt att derivera... Ops, inte så värst roligt. Men då jag kan hjälpa honom bevisar det väl att jag kan det. 

Ja, det var min dag. Egentligen så var den ganska mycket längre om man lägger till alla raster och vad som hände då. Men det vore inte så kul att läsa kan jag väl påstå, dessutom skulle jag inte få sova något om jag skulle skriva allt det... 
Nu spårar det så jag avslutar med en bild. 

 

Onsdag

Efter en rätt lång väntan så fick även vi börja vår fysiklabb. Ganska kul hade vi. Jag, Alexander, Boman och sedan den där killen i D som jag inte vet vad han heter, vi hade den bästa gruppen och blev klara först. Superelit då det inte var så svårt, kaströrelse. Fick skjuta en kula och sedan mätte vi tid och så..

Käkade sedan middag hos mormor och morfar. Det blev stek och potatis och sedan tårta till efterrätt. Hann med att räkna lite matte där också. Fick en idé till satiren som ska skrivas i morgon och sedan diskuterade vi både religon, utbildning och en massa annat. Min morbror och mormor tycker visst att jag borde utbilda mig till arkitekt. Hur det blir med den saken får vi se sen.

Har nu gjort den sista delen på engelskan, dessvärre så hade jag inte rätt font hemma som vi skrev ut på skolan men jag tror att det kommer att fungera ganska bra endå!

Nu blir det nog att jag drar mig till sängen och stannar där. Är inte så värst trött men det kan behövas sova. Har teknikutveckling och kemi i morgon innan lunch. Inte det roligaste men man kan väl hoppas på att lyckan ler mot oss även i morgon.


Så här är det


Att i dag är det onsdag och lååång dag. Sena fysiklabben innebär att man slutar strax innan fyra.
Heeh, det vill man inte göra. Sedan blir det att fara till mormor och morfar för att käka middag och kanske lite matteplugg? Det borde man då i alla fall göra.. Hoppas att allt hinner fastna innan provet för annars blir Anders arg på mig... Sådant är livet.

Nu borde jag återgå till att göra ingenting, lärarn är försvunnen och vi gör absolut ingenting som har med Fotografisk bild att göra. Så, vi går nog antagligen lite tidigare än tio, här pallar man inte att vara så värst länge till.

Idag är det tisdag...

...och inte onsdag som jag har trott egentligen hela dagen.

Har haft kemi, svenska och digitalt skapande idag.

Flash var otroligt roligt nu när man lärt sig att få saker och ting att röra på sig. Kuligt värre.

Var tvärt på stan idag, hade tänkt köpa den där tröjan på Bikbok som jag skrivit om tidigare men det blev en lila tröja från Carlings i stället. Som förövrigt matchar mina skosnören otroligt bra, skämtåsido, men jag kan nästan inte ha de skorna tillsammans med tröjan. För supermatchning är icket min grej. Köpte även en ny klocka, en vit från Ur&Penn. En digital med gummiarmband. Den var lite galen men lite rolig. Fick dessutom ett sms från pappa som sedan ringde och sade att han skulle hämta mamma så jag fick åka med.

Har räknat lite matte men har kört fast på några uppgifter, det blir nog att fråga både Alexander och Anders i morgon på matten. Tur att man började i tid. Det brukar jag inte göra direkt..


Mysigt

Mormor ringde nyss och bjöd oss på middag på onsdag. Hoppas på något gott.

Arg och lite irriterad.

Orsaken till detta? Skolans datorer. Så sakta de hankar sig fram och sedan verkar Indesign ha försvunnit sedan CS3 installerats. I alla fall så var peppen på Teknikutvecklingen bortslösad, allt blev pixligt så Alexander och Camilla försöker sig på en monteringsanvisning i Flash. Hur det kommer att bli får vi se sedan. 

I undrens tider så fick vi i alla fall en till lektion för engelskan, tackar. 

Matten ska börjas plugga in i morgon hade jag tänkt. Prov på fredag och sedan blir det att planera något med gänget i helgen. Trevligt, det var länge sedan sist. 

 


Ikväll blir det nog CSI NY och sedan sova. Finns det något skönare än att lägga sig och sova när man vet att allt i ens närhet är bra och kommer att ordna sig?

Hjälp

Ögonen går i kors och huvudvärken verkar komma smygande. Orsaken? Jo...

Erik verkar inte må så värst bra... Fotograferingen idag plus photoshop.

Nu är jag less och vill bara sova, snart blir det också så. Hade tänkt måla naglarna också, får se hur det blir med den saken.

Sedan skulle jag vilja hedra min vän Isabel. Hon är inte dålig hon.

Jane Austen ritad i Photoshop. Heeh, tänk om man hade de skillsen.

Äntligen helg!

Mamma och Broder Tuck befinner sig i Eskilstuna och spelar rullstolsinnebandy. Så då är jag och pappa ensamma hemma. Ganska så skönt då vi får göra som vi vill.

Jobbade i går, lagomt mycket folk. Lite kunskap har man endå!
Pappa hämtade upp mig och sedan käkade vi några mackor och jag sade: Får jag inte sova lite nu?
En vild chansning då mamma aldrig skulle tillåta det. Tur det att jag och pappa är så pass lika. Visst, somnade i soffan i två timmar ungefär. Pappa väckte mig och vi for till Konsum och handlade lite. Käkade middag, fick veta att broder förlorat första matchen med 0-14 och andra blev oavgjord. 2-2. Där vid 18.00 så slog vi i gång en Linley DVD och såg den. Kusin Viktor var förbi, skulle till kompisen som bor mittemot. Han hade parkerat bilen på vår uppfart. Sedan blev det lite Tarzan och Chuck. Kring halv tio så kröp jag i säng igen.

Vaknade sju men lyckades så småningom somna om igen. Vaknade då liggandes på mage med ena armen under mig, alldeles bortdomnad.

Kring tolv blir det lite fotografering, Erik är offret den här gången. Hoppas på några fina bilder, han var då pepp på det i alla fall.

Ska sedan redigera lite bilder samt skriva klart om Jane Austen. Planschen ska visst göras klart imorgon. Har lovat att skriva rubriken på datorn med ritplattan. På tal om det, fick en kommentar om min illustration. Den är gjord i Illustrator och inte i Paint.

Bild från nyårs..

Benjamin Button


Såg den  här otroliga filmen i fredags.

Benjamin föds samma dag som det första världskriget slutar. Hans mamma dör efter födseln och pappan lämnar bort barnet till ett ålderdomshem. Varför? Jo, Benjamin ser ut som en 80 årig man fast bebis förståss. En snäll kvinna tar då hand om pojken och han får växa upp bland de gamla. Inte så konstigt då han blir yngre och yngre år för år. Fem år gammal ja, då ser han ut som 75 och så vidare.

Allt kompliceras då Benjamin blir kär i Daisy. Man får då följa deras resa genom livet.

Filmen var faktiskt ganska bra. Små glimtar där hela biosalongen skrattade gott och sedan sorliga stunder. Dock var filmen lite lång. 2 h och 46 min. I längsta laget.

Sista dagen på skolveckan

Fotografisk bild nu och det här har jag lyckats skapa fram...


Sedan återstår gympa och matte, får se hur mycket skidor jag kan åka.

Bio i kväll. Benjamin Button. Blir lite stressigt men det får man faktiskt ta.


Såg förresten Meet Dave igår. Eddie Murphy spelar både kapten och rymdskepp. Galen film om världen och alla dess människor..


Ja, nu försvann vår lärare igen och här sitter vi och bloggar. Lite slappt kan tyckas men sådant är livet.

Prototypbyggande

Äntligen är hyllan klar. Men det tog en hel förmiddag också.

Efter att ha oroat sig över Alexanders teknik med brytbladskniven och Nils pausande så slutade det hela med en svart hylla och svarta fingrar. Blev utsatt för målar attentat, lite får man visst utstå. 
Förhoppningsvis slipper vi måla ett till varv. Det pallar jag inte med. Nu återstår cirka 8 veckor kvar med arbetet och det vi har kvar att göra är en monteringsanvisning. Skoj. Kanske inte. Men tid har vi.

Är hur trött som helst och ögonen går i kors. Måste skriva engelska, Jane Austen jobbet kvarstår, sedan blir det nog att se en film(?) och dra sig till sängen. Ska packa gympakläderna också, skidor blir det men jag har ingen aning om mina fötter klarar av det. Har nämligen ont igen.


Svart och vitt


A long time ago, we used to be friends

Som sagt så har jag deriverat och räknat med sinus och cosinus idag. Matte C samt Fysik B here we go.
Nu hänger engelskan som ett mörkt moln över himlen. Ska sammanfatta Jane Austens liv bara...

Jag och Isabel gick på stan efter skolan idag. En sväng på Cubus, Stadium och Bik Bok blev det. Vi handlade ingenting men jag såg en tröja på Bikbok som var ganska najs. Måste kanske förbi och prova den alternativt köpa den?


Måste dessutom fota till uppgiften vi har på fotografisk bild. Frågan är när jag ska få tid till det? Slutar relativt sent i morgon och sedan vet jag inte när jag och ElinK ska se Benjamin Buttons otroliga liv. Är det någon som har sett den förresten? Vad tyckte du om den? I alla fall så måste jag ta och planera mitt liv litegrann. Matteprov nästa vecka och engelska redovisning i minst fem minuter. Kemi prov vecka sex och fysik prov vecka sju tror jag bestämt. Ska de ta livet av deras elever dessa lärare...


Ge mig sommar.


Jag skrev för ett tag sedan ett inlägg om en vän som jag trodde att jag hade. Nu har det gått ett tag och man har blivit behandlad som luft. Jag har försökt och försökt att blunda för problemet men hur lätt är det när man stirrar det i ansiktet varje dag.. Ge mig ett slut på detta så slipper jag ägna massa kraft på dig.

Onsdag och mitten av veckan

Sitter nu här i C211. En datasal på Balder.
Vi har fotografisk bild men läraren försvinner lite då och då...
Sticker nog snart ut och fotar, att gå till studion vore kul. Det gäller bara att övertala Nils...
Ska nog fota litegrann hemma till vårat fotouppdrag. Erik ställer upp, kanske ElinS också?

Matte och fysik kvar. Hoppas på något kul, men det blir nog bara att repetera derivata och sedan fortsätta med kaströrelse. Intressant??

Angående förra inlägget så är det jag som har ritat bilden.


Illustrator

Har ritat lite i kväll. Så här blev resultatet...


Tisdag

Kemi, svenska och digitalt skapande.

Gunilla var mer virrig än vanligt idag. Inte trodde någon av oss att de sidor vi skulle läsa skulle bli förhör på. TE2B var dessutom långt i från överrens om vilka sidor det var vi skulle läsa. Men visst, lite grupparbete på det och sedan berättade hon om upplysningen. Drog över på tiden och berättade sedan inte att vi visst skulle byta datasal till Digitalt skapande. Utan skickade nyckeln med tre tjejer i min klass som inte heller berättade var vi skulle vara. Moget värre. Så, Sven berättade var vi skulle vara och låste upp klassrummet.

Men så här är det. Flash är superkul. Så länge Gunilla håller sig därifrån. Måste verkligen följa ITarnas råd att börja spara mina arbeten. Kände idag att allt kunde ha gått åt skogen. Tur att det bara var tjoller.


En ny tid

En ny man


Men ändå God bless America.

Vi står framför förändringar. Allt hänger på en av världens mäktigaste män. Barack Obama.

Heeh...


Hur i hela friden har detta gått till??


Nu kommer erkännandet.

Det känns bra att vara jag just nu.


Visst, det är lite mycket skoluppgifter men det är överkommligt. Man överlever även det. Nae, det jag syftade på är att även om denna dag har känts som att den varat i evigheter så har jag haft störtkul.
Det finns en del personer som vet hur man lockar fram ett skratt. Och som jag har skrattat i dag. Anledningen?
Isabel, Alexander, Boman och Camilla , så stavas dagens anledning.
Vi sluddrade oss igenom Teknikutvecklingen och engelskan spårade. Egentligen en helt vanlig vardag i TE2B.Nu måste jag väl bara säga det att högstadiet känns som evigheter sedan, mitt liv vände plötsligt för ungefär ett till ett och ett halvt år sedan. Jag är inte den samma som för bara något år tillbaka. Mitt självförtroende går upp genom taket och jag kan knappt komma ihåg att jag varit sur eller arg över något på jättelänge. Och för det har jag mina vänner att tacka. Utan er skulle jag inte vara där jag är idag.

Det här inlägget blev visst som ett tacktal i mini format. Men nu är det gala tider och jag har vunnit det största priset av alla. Vänskap.


Söndag

Såg i går tre filmer,


Hancock, handlar om en kille som har otroliga krafter. Ända tills han möter sin förutbestämda partner, då försvinner krafterna.

The dark knight, handlar om Batman och Jokern. Vad mer finns det att säga om den?

21, handlar om en kille som går på MIT. Högsta betyg i allt och vill studera medicin på Harvard. Hans mattelärare har en hemlig grupp som åker till Vegas. Och räknar kort. Killen går med i gruppen och visar sig vara en stjärna på detta, men kommer de att klara sig undan vakterna på casinot?


Bäst av filmerna? Troligtvis 21.

Förresten så blev det premiär för Ben&Jerrys i går. Ganska så god glass faktiskt...


Charlie Wilson´s war, handlar om Charlie. Han försöker stoppa kriget i Afghanistan genom att ge dem vapen att slåss mot ryssarna med.
Jag såg den filmen idag. Gissa om jag har mycket att göra? I alla fall så går min plan att ta igen två dagar på en ganska så bra. Kommer fortsätta att göra ingenting resten av dagen.

Nu svarar jag...

Vad ska du göra efter gymnasiet?
Jag ska fortsätta att studera men vad det blir har jag ingen aning om.

Vem är din idol?
Det finns många jag ser upp till men jag har ingen särskild idol.

Din inspiration kommer från?
Allt som finns i min omgivning, en diskussion som jag tänkt på och fått en idé. Bilder, film och massa annat.

Snyggaste kändisen?
Haah, jag vet inte... Bryr mig inte så mycket om det.

Bästa filmen?
Svårt att säga, men Twilight var ganska bra, The notebook ännu bättre. Har säkert sett någon bra men jag har antagligen glömt bort den...

Bästa låten?
Just nu är det I´m Yours med The Script som dunkar högt ur högtalarna.

Bästa affären?
Oj, kanske Carlings och sedan Sneakersnstuff i Sthlm. Finfina skor...

Bästa julklappen?
Adidaströjan kanske och sedan pengarna som jag köpte väskan för.

Bästa kvällen ever?
Det finns många, kan inte riktigt säga någon speciell. Kvällarna med Elins, ElinK och Linnea har smetat ihop sig till en gröt. Bara fina minnen.

Om du fick vara en karaktär ur en film eller teveserie, vem skulle du då vara?
Kommisarie Barnaby. Nae inte riktigt men Charlie Eppes vore ganska kul att vara. Tänk att lösa brott med matte, då har man nog inte så stora problem med att räkna med derivata...  

Vad ska ElinK göra efter gymnasiet?
Hon borde satsa på ett högavlönat jobb som städare eller lagerarbetare. Om det inte lockar så har ElinK haft tankar på inredningsarkitekt med ELINredning. Någon måste fortsätta efter Ernst du vet...


Så där ja, det var frågorna jag fick. Hoppas att svaren duger.

Nu har det gått för långt

Gissa vad jag har gjort idag? Jo, gått i skola. Så dålig är jag.
Haah, nae det var öppet hus och vi har informerat niorna om Teknikprogrammet. Dessvärre vill visst alla läsa språk och det är lite svårt om man går teknik.
Vi fick i alla fall låna en tshirt och har sedan visat vad vi har gjort under ettan och tvåan.

Ikväll ryktas det om att vi ska hyra film, Broder Tuck är i Umeå så nu kanske man äntligen kan få se en film som är bra.

Morgondagen ska ägnas till att ta in en helgdag som gått förlorad. Två dagar i en så att säga, sova länge och bara ta det lugnt tror jag att det blir, kanske lite foto också? Måste komma på en bild till något av de teman vi fick...


Klassiker

Måste hitta en klassisk låt till engelskan. Och inte en Mozart eller så, utan en lite nyare. Funderade på Queen, de måste ha någon som jag kan ta.

Vad har då dagen bjudit på? Inte speciellt mycket, chillade på fotografisk bild. Matte sedan, repetition. Lunch och sedan en sväng på stan med Alexander, Camilla, Isabel och Sebastian. Fysik och sedan slutade vi 5 över två. Kortdag gillas.
Träffade Jocke på bussen, snackade med honom och ja, nu sitter jag här. Ska laga middag i kväll också. Köttfärssås och spagetti blir det.


Ser det inte lite kallt ut? Tror inte att det var det...

Om ni har missat det så ställ gärna en fråga, ska göra mitt bästa för att svara.

Flash

Intressant. Men inte med Gunilla. Hon var inte så värst bra på att lära ut heller. Tur att det är ganska likt Photoshop. Det verkar inte svårt.
Gunilla var mer virrig än vanligt idag. Hon hade glömt bort många namn, mest killarnas verkade det som.... Kemi lärarn var också lite tokig. Snackade på om syror och baser trots att vi aldrig läst om det förra terminen och sedan så hade hon en del problem med namnen även hon.

Somnar nog snart. Har man använt hjärnan för mycket tro?


Tackar ElinK för bilderna, de var fina och lyste upp mitt liv när det behövdes. Tackar.

Kolla förresten in Norran på torsdag, Fröknarna Larsson kommer att vara med.

Nu har ni chansen..


Hej och välkommen, du har kommit till vardagen.

Back at school. Känns fint. Trevligt att träffa alla glada människor igen.
Dock så är det vattenskada i en fysiksal och datorerna, ja det märks visst att det varit lov. Skämt å sido, men de har installerat CS3! Jippi, dessvärre så fungerar det inte på alla datorer och Solid Works har visst gått upp i rök. Tokigt.

Denna dag har känts lång. Längre än förra terminen hörde jag någon säga. Morgondagen börjar med sovmorgon.
11.15. Sweet. Så det så.
Skola på lördag också. Undrar vad det är vi ska syssla med.

På begäran så kommer här min väggmålning...

Ops, lite snett. Ja i alla fall så står det: "Lär dig av gårdagen, lev för idag, hoppas på morgondagen. Det viktiga är att aldrig sluta ifrågasätta."

Ska nog måla litegrann i kväll. Kände för det. Tavlan är långt i från klar. Så, lite arbete finns.

Ja, vad ska man skriva här då?

Har målat lite idag. Gått en sväng, sett en film, satt upp några bilder samt hängt om alla tavlor på nya platser. Heeh, jag har väldigt mycket att göra...

Ramarna har fått vänta, kanske på tisdag att jag kan måla klart dem annars får jag vänta till i vår. Lagom roligt.
Går nog snart och lägger mig. Stor dag i morgon.Jo just ja, har bättrat på min väggmålning lite. Inte för att någon annan än jag kommer att se vad jag har gjort men den blev bättre.

Lördag

Så sitter man här, dagen är snart slut och jag vet inte.... Borde man se på tv eller läsa en bok? Kanske måla litegrann på tavlan som fortfarande är vit? Det skulle väl bli fjärde varvet med vit färg. Jippie.... Eller inte. Skulle vilja få bort strukturen från duken men det verkar inte riktigt fungera som jag vill.
Har föresten också sprejat en del av ramarna, sju stycken av 18. Får nog fortsätta i morgon om det är plusgrader ute vill säga. Det luktar så mycket av sprejfärgen. Får inte måla inomhus.

Fortsätter nog att måla imorgon. Vad mer det kan tänkas bli vet jag inte. Tidig kväll blir det hur som haver. Snart kommer vardagen och knackar en på axeln.

Fredag, och jag vet att jag borde göra annat...

Okej, så här är det. Har massa saker som jag tänkt att jag skulle ha gjort. Har det blivit av? Nixpix, inte det.
Mina foton kom igår. Tack för det! Dessvärre blev alla, nästan alla, bilder från nyårs för mörka och med en gulton. Apa. Kan det ha med min skärm att göra då jag redigerat dessa bilder.... Tråk.

I alla fall så var jag på stan igår. Väntade på Isabel vars buss aldrig dök upp men vi träffades tjugo i fem. Drog en vända på stan och sedan var det Dallas som gällde. Tacotallrik för mig, gott. Sedan skulle vi se Australia. Bra film. Utspelade sig i Australien under andra världskriget. Männskliga rättigheter och så vidare. Tankeställare, krig löser aldrig några problem...Dock var filmen lång som attan. 2 timmar och 45 min. Hade den turen att hinna med 22.20 bussen hem. Trodde jag hade missat den. Nepp. Allting går. Så det så.
Somnade nästan direkt när jag kom hem. Bestämde mig för att stiga upp när jag vaknar första gången. Så halv nio klev fröken Larsson upp. Hungrig och lite trött.

Har då idag sett Veronica Mars avsnitt. Från 10.00 till 16.40. Heeh, men till mitt försvar så har jag faktiskt gjort en grej som jag hade på min "Att göra- lista"...

Dock inte den bästa bilden ser jag, för lång slutartid. Men som bilden skvallrar om så har jag tillverkat armband. Nio stycken tror jag att det blev. Så nu har jag en hel burk med armband. Tokigt, jag som aldrig har armband... Eller hur det nu var. 

Ikväll kanske jag äntligen börjar med min tavla. Har nämligen allt material hemma nu. Tavelduken så fint nedstoppad i en påse från Clas Ohlssons. Undrar om det går att dra upp den utan att klippa sönder påsen? Men fick jag ner den borde jag kunna dra upp den. Allting går.
Sedan måste jag laga middag ikväll. Palt. Suveränt.

Förresten....
Skolan börjar på måndag

7 januari

Grattis ElinS! 18 år... Oj vad gamla vi håller på att vara.

Har i dag skruvat i en skruv i väggen och hängt upp en tavla. Ganska skickligt.
Haha, ja inte riktigt men det blev ganska bra.


I morgon blir det nog stan och bio. Trevligt.Har framkallat några bilder, typ 137 stycken. Väntar dem i slutet av veckan. Några av dem är kopior. En del på min lillkusin så faster och kanske farmor vill ta del av dem.

En tredjedel av lovet kvar

Pappa hade kalas även igår och mormor, morfar, min morbror med sambo och min faster med sambo samt barn var här. Ganska så trevligt.
På kvällen kom då tjejorna och vi såg The notebook. Sorglig film men bra. Tyckte synd om mannen i slutet när hans fru glömt allt... Sedan var det You, Me and Dupree på trean så vi såg den. Lite tokig var den väl.

I morse vaknade jag kvart över åtta, var klarvaken och gick upp. Pappa hade farit på jobbet så jag gick och lade mig igen. Vaknade kvart över tio. Oj, inte meningen... Men jag behöver visst sova litegrann. Dessutom drömmer jag de sjukaste drömmarna nu så ni fattar inte. Mesta tiden spenderas dock i skollokaler som byggts om och som jag inte riktigt känner igen. Någon skum blandning av allt. Önskar ibland att man inte drömde. Men hjärnan arbetar väl igenom allt som har hänt då så det är väl bra antar jag.

I alla fall så är det nu en vecka kvar innan allvaret börjar igen. Förhoppningsvis så spenderar jag min ledighet väl, antagligen inte. Inte får man sova ut, nej man ska vrida tillbaka dygnet. Men jag har mina vänner och utan er skulle jag väl bli tokig...


Gammal bild från i höstas, måste också bestämma vilka bilder som ska framkallas. Måla klart ramarna och sedan börja på tavlan som vuxit sig allt större och klarare i mitt huvud.

15 grader kallt och tomtar överallt

Blev väckt nio i morse och åt frukost. Pappa ville till Burberget så dit for vi. Tyvärr var det visst stängt så vi kikade bara lite...

Var ute och gick en sväng tidigare idag men det blev inte riktigt så långt. Höll nästan på att frysa ihjäl. Kom hem och lade mig i soffan, somnade faktiskt en stund och blev väckt lagom till middagen. Härligt!
Pappa ska ha ett kalas klockan sju ikväll så hans bror och mor kommer hit. Får se vad man hittar på.

I morgon blir det mer kalas och sedan kommer ElinX2 och Linnea hit och ska se film. Kuligt.


Jo, Linda, det var inte jag som skrivit på isen.. Men man kanske kan tro det.

Drömmar

Drömde en mysig dröm i natt, men säg den lycka som varar länge...

2 januari

Grattis på födelsedagen pappa!

114 bilder kvar, snart i mål!

Lovade i går att berätta om nyårsafton. Jo, vi kom till ES strax före sex. Gjorde bålen och sedan kom Linnea. Började med förrätten. Medan den stod i ugnen så började vi hacka sallad och göra guacamole till varmrätten. Käkade förrätt och sedan ställdes tacogratängen in i ugnen. Gott värre! Efter vi smält maten ett litet tag började vi göra i ordning för den lilla fotograferingen vi planerat för. Så började vi och här kommer några bilder därifrån.Undrar du vad fasen det är som driver oss får du nog klura ett tag till...

Många skratt senare så åt vi efterrätt. Chokladfudgetårta tror jag det hette. I alla fall så hade jag och Linnea lyckats bra med den. Vi satte oss i soffan och käkade lite chips, lirade SingStar och sedan blev klockan nästan tolv. Vi hämtade in Pommacen som stått ute på altanen. Efter lite kämpande lyckades vi få upp flaskan. Sedan fick vi en överraskning. Pommacen hade fryst! Haha, tokigt. Men det blev då isbitar gratis i läsken, alltid är det något som är positivt ni vet....


Så stack vi ut när klockan slog tolv slag och kikade på raketer. Riktigt fina var de men lite svåra att se där vi befann oss. Men som räddaren i nöden hade vi tomtebloss.
Ja, det var väl vår kväll och även i år blev det ett nytt år. Hoppas att....

.... blir ett bra år för alla!!

Djupt, djupt ned...

I redigeringsträsket befinner jag mig just nu.

Gårdagkvällen var helt otrolig. Tack tjejer! Vi hade superkul och åt god mat och chips sedan... Man kan väl säga att vi inte firade in det nya året hungriga. Kommer nog att berätta lite mera om denna kväll i morgon.

I alla fall så togs ungefär, vad räknade vi ut? Ungefär 855 bilder. Jag har lite att göra....
Dock var en del ganska svarta då man skulle fota raketerna. Så nu är det, jag vet inte men kanske 700 bilder kvar. Alla var väl inte helt skarpa heller.

Hoppas att alla haft en skön start på 2009!
Här bjuder jag på en bild från gårdagen...

Gott nytt år helt enkelt!

RSS 2.0