Back in town

Tillbaka till mitt älskade Skellefteå.

Åkte i fredagsmorse flyg ner till Arlanda flygplats för att sedan ta bussen in till Stockholm City. Jag och mamma sprang då in på Max nära T-centralen och käkade varsin sallad. Då jag hade blivit lovad ett par skor tog vi tunnelbanan ut på Söder och svängde in på Sneakers and Stuff. Ett par vita nike hängde med därifrån.

Sedan strosade vi i Gamla stan där jag hittade en jättefin fönsterlampa, har haft svårt att hitta någon här hemma. Mamma hade ont i fötterna så vi sökte ett Mc donalds (utan att hitta något!) men svängde in på Lagerhouse/Waynes Coffee. En morotskaka och smootie senare var vi på väg men en tjej där hade fått en allergi/astma attack så mamma som undersköterska ryckte in och hjälpte till. Tjejen tog lite Bricanyl och löste upp allergi tabletter i ett glas, tjejens kompis ringde ambulansen så vi gick därifrån. Allt verkade lugna ner sig lite.

Då jag pratat om att besöka Åhlens gick vi dit också. Tre böcker och en CD-skiva var vad jag hade i påsen senare. Hampus och pappa hade kommit in till T-centralen så vi gick för att leta dem men hela telenätet låg ju nere så vi fick inte tag i dem. Rapp i svängarna sprang jag in på Lush och köpte en tvål. Rock Star. Luktar supergott!

Efter lite virrande hittade vi Eskilstuna tåget. Pappa, Hampus, Pontus och Magdalena dök då plötsligt upp. Ungefär en timme senare stod vi i Eskilstuna. Smidigt med tåg! Då klockan närmade sig sju letade vi upp en pizzeria. Billy Boy kanske? Såg skitshabbigt ut, men å så goda pizzor! De verkade vara specialister på kebebpizzor och liknande.
-Båda såsar? Blandade såsar? Alla tre såsar?

Detta hade vi väldigt roligt åt hela kvällen, stackarn. Kunde inte annat än tänka på festivalens alla knallar. "Alla väskor 100 kronor".

Haha, ja det var det. Jag och mamma checkade sedan på Statt hotell i E-tuna. Portieren var verkligen överglad men ett på klistrat leende och sina noppade ögonbryn. Döm av våran förvåning då han stod kvar nästa morgon också!

Lördagen spenderades på Sporthallen där Broder Tuck och hans innebandy lag Gold Wheels spelade två matcher i slutspelet i Sverigeserien. Första matchen mot Umeå vann de med 15-0, andra matchen var väldigt jämn men de förlorade mot Kalmar med 5-4. Efter väldigt mycket skräpmat blev jag less så på lördagkväll köpte jag och mamma lite drickyougarth och en macka för att äta på hotellrummet. Hel mysigt. Såg sedan det specialskrivna avsnittet för CSI och Brottskod Försvunnen. Det var inte jättebra direkt men det funkade.
 
I morse steg vi då upp klockan sju för att hinna med hotellfrukost och sedan vara på tågstationen strax före tio. Så då åkte vi tillbaka alla sex till Stockholm. Gick lite på Åhlens, åkte hiss upp och ner mellan alla våningarna (det är lite kämpigt med två rullstolar att ta sig överallt) åt lunch på våning fyra. Var sedan tvungen att ta bussen till Arlanda för att checka in och så msåningom ta flyget upp till Skellefteå. Efter en hel helg med kallt och mulet kan jag gladeligen berätta att där uppe, ovan molnen skiner solen! Tro det eller inte...

Så med solen värmandes i ansiktet slumrade jag till en stund för att bli väckt av mamma frågandes: Vill du ha te? Hur skönt har man det inte? Väl nere på marken och inne på Falmark ser jag morfar komma gående. Vinkar glatt och hämtar väskan. Han och mormor har haft hand om våran lilla röda bil. Ute på parkeringen möts vi av mormor som har gjort köttfärsbiffar till oss för att äta middag. Dagens applåd till henne! Å vad man längtar efter vanlig mat...

Ja jag kände hur glädjen strömmade genom kroppen, om det var solen, Skellefteå eller bara att komma hem. DEt kommer jag aldrig att få veta men so what? Huvudsaken är att jag är glad eller hur?  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0